Iltapäivälehden lööppi: Karppaus aiheuttaa syöpää
Onko joku lukenut, mistä on kyse? Karppaus voinee olla hyvin terveellistäkin lihansaannin koostuen siipikarjan lihasta ja kanasta. Kuituja voi saada esim. pellavan siemenistä. Ei karppaus aina välttämättä ole munaa, pekonia, makkaraa ja punaista lihaa.
pst. en ole karppi.
Kommentit (22)
on todettu eri viljakuitujen olevan esim suolistosyöpien tärkeitä ennaltaehkäisijöitä ja sokki monelle oli se, että vehnäleseen koostumus on osin jopa kauralesettä parempi.
Harva karppipa niitä syö
eri viljoista (ei vain yhdestä).
ap
viimeisistä argumentoinnin keinoista joilla koitetaan peloitella ihmisiä karppauksen vaaroista ja palaamaan takaisin vilajkuitujen maailmaan.
Kuten itsekin totesit, että karppaus voi olla myös hyvinkin kasvisvoittoista ruokailua.
Tulee kuituja tulee runsaasti suojaravinteita, veriarvot kohenevat kohisten.
Kaikki tämmöinen on joillekkin pahasta, kun ei kuitenkaan syödä viljaa.
Ja kuten täälläkin välillä on joku jo ymmärtänytkin, ei karppaus ole se ainoa totuus ruokavaliosta, vain hyvä vaihtoehto niille joillekka se sopii.
Ps. VHH:lla jo n. 3 vuotta
iskee helpommin. Kyseessä on taas tällainen ääripääilmiö. Jos ihminen syö kohtuudella kaikkea, pysyy terveenä.
syöpäriskistä muuhun väestöön verrattuna. Tosin elämäntavat saattavat olla muuten terveemmät esim. alkoholin ja tupakan osalta ja ylipaino on monin tavoin tietty terveysriski myös.
Ilmaston lämpenemistäkin on sanottu aiheuttavan. Tutkimusten mukaan kalorimäärä ratkaisee, on se sitten hiilareita tai muuta. Tämä on käsittääkseni useasti tutkimuksissa todettu ja proffa TVssäkin asian totesi.
Tosin proteiiniä syödessä ei taida tulla niin pian nälkä kuin hiilareita syötyään ja tuossa taitaa olla asian juju.
Varmaan on totta, sillä mikäpä EI aiheuta syöpää.....
ja kuitujen määrä pieni (niinkuin monella karppaajalla valitettavast on).
Erityisesti lasten kanssa tulisi olla varovainen, mutta kai se on äärimmäinen ja harvinainen ilmiö että karppaaminen ulotettaisiin lastenkin ruokavalioon.
Kyse oli punaisen lihan kulutuksen kasvusta, mutta eihän normi karppi sen enempää lihaa syö kuin ennenkään.
Toiseksi pelkkä rasva ja liha ei kuulu kenenkään karpin lautaselle.
Oli oikein hohhoijaa-juttu taas. En tiedä miksi äärikarppaus nyt rinnastetaan kaikkiin karppeihin.
Sama kuin edellinen juttu, jossa lautasella oli pelkät munat ja pekoni. Perk....
Mutta se on liian kova totuus karpeille.
Mutta se on liian kova totuus karpeille.
ole jokaiselle ihmiselle se oikea totuus, sen kertoo kroppa.
kuten ap aiheesta teki avauksen. Monipuolisien viljakuitujen hyötyä ei korvaa mikään.
luin jostain, että runsas lihankäyttö (300 g/vko) voi pitkässä juoksussa muuttaa suolistonukan koostumusta ja siten nostaa suolistosyövän riskiä..
ja kuitujen määrä pieni (niinkuin monella karppaajalla valitettavast on).
Erityisesti lasten kanssa tulisi olla varovainen, mutta kai se on äärimmäinen ja harvinainen ilmiö että karppaaminen ulotettaisiin lastenkin ruokavalioon.
Täällä joku muutama viikko sitten kertoi pitävänsä blogia karppaava perhe, jossa pikkulapsetkin ovat mukana. Toivottavasti edes tarhassa ja koulussa saavat ne lapset syödä normaalisti.
ylipainoa on 25kg ja jotain pitäis tehdä. Olen lukenut kaikkialta että karppausta ei kannata aloittaa koska sitä ei ole tutkittu tarpeeksi. Se on niin uusi ilmiö. Onko joku nyt kuitenkin tutkinut kun tiedetään että se aiheuttaa syöpää.
Karppaus.infossa on 70-luvulta karpanneita.
Testattu on myös eri dieettien tehot ja karppaus, pointsien laskeminen, jne sama teho kaikilla
Testattu on myös eri dieettien tehot ja karppaus, pointsien laskeminen, jne sama teho kaikilla
Sen lisäksi että missään noissa ei oteta koskaan huomioon kehon omaa olotilaa.
lisämiseen mutta siihen ei ole tarvetta. Esim meillä on aina syöty paljon kokolihaa, kanaa ja kalaa (joka aterialla) mutta kun perhe siirtyi "hyväkarppaamaan" poistimme perunan, pastan ja vaalean leivän ja korvasimme ne lisäämällä kasvisten määrää. Ja sehän on aivan loistava juttu!!
Nyt perunan ja pastan sijaan on uunijuureksia, kasvisvokkeja, kesäkurpitsaa ja munakoisoa lihojen lisukkeena. Kuitua saadaan mm marjoista, kasviksista, pavuista, ruisleivästä jota syödään sillointällöin - maha toimii kuten ennenkin.
Meidän suvussa ruuat on aina tehty voihin ja kermaa käytetty tarvittaessa joten ei siitäkään tullut lisäystä. Samoin aina on syöty mielummin pähkinöitä kuin sipsejä.
Munien syönti on lisääntynyt, pekonin ei.
Ja kumma juttu olemme molemmat laihtuneet, miehen verenpainelääkkeet lopetettiin ja seuraavaksi joudutaan vähentämään db2 lääkkeitä:) Veriarvot muutenkin parantuneet. Omalla kohdalla refluxi on helpottanut lähes kokoaan, suuri helpotus!!
Ei tietenkään sovi kaikille, mutta meille ihan upea juttu! Kutsutaan tuota ravinnon järkeistämistä millä nimellä tahansa.
ylipainoa on 25kg ja jotain pitäis tehdä. Olen lukenut kaikkialta että karppausta ei kannata aloittaa koska sitä ei ole tutkittu tarpeeksi. Se on niin uusi ilmiö. Onko joku nyt kuitenkin tutkinut kun tiedetään että se aiheuttaa syöpää.
eihän sitä harrastettu kuin jokunen 100000 vuotta kunnes tuli nykyaikainen maanviljelys ja viljat 7 pvä/viikko ruokailuun.
Tähän taasen koitettu sitten sopeutua sietokyvyn rajoja rikkovalla nopeudella.
Noiden "asiantuntijoiden" tietämys on samalla tasolla kuin Paavilla seksivalistus. Kuulleet ovat asiasta ja pelottaa niin pirusti.
luin jostain, että runsas lihankäyttö (300 g/vko) voi pitkässä juoksussa muuttaa suolistonukan koostumusta ja siten nostaa suolistosyövän riskiä..
Jokin sairaus se vie joka tapauksessa jossain vaiheessa jos tarpeeksi pitkään elää ja varsinkin syöpä on niin monimuotoinen tapahtuma että sitä ei yksi tekijä selitä.
on todettu eri viljakuitujen olevan esim suolistosyöpien tärkeitä ennaltaehkäisijöitä ja sokki monelle oli se, että vehnäleseen koostumus on osin jopa kauralesettä parempi.
Harva karppipa niitä syö