Miten valmistat kahvisi?
Mitä konetta/valmistustapaa käytät sekä mitä kahvia juot?
Kommentit (38)
Pannukahvia tehdään, nyt on kai kultakatriina paketti menossa
Moccamaster ja Kultra Katriina tumma paahto
Electrolux kahvinkeitin. Suodatinjauhatuskahvia vaihtelevin merkein.
Kulta Katriinaa ja Löfsberg näistä jotain esim.
Laitan muovisen suodattimen mukin päälle, siihen kahvia ja sitten lorotan kuumaa vettä vedenkeittimestä päälle. Toimii hyvin jo toista kymmentä vuotta.
Wilfan kahvinkeitin, käytän sellaista keskipaahtoista kahvia (suomalaisten paahtimoiden tummat paahdot, eli koko skaalalla ajateltuna ei-niin-tumma).
En ole koskaan maistanutkaan tuota riippuvuutta aiheuttavaa juomaa. Haiseekin karsealle. N56.
Pannukahvit vanhalla pannulla ja aikalailla perus Juhlamokkaa menee. Välillä tosin heittäydyn hurjaksi ja kokeilen jotain uutta kahvimerkkiä.
Käytän pikakahvia. Tällä hetkellä New York. Pirkka on aivan yhtä hyvää, mutta puolet halvempaa.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan maistanutkaan tuota riippuvuutta aiheuttavaa juomaa. Haiseekin karsealle. N56.
Sitähän tässä kysyttiin. Pakkoko avata ketju ja vielä kommentoida turhuuksia, jos ketjun aiheessa jo puhutaan asiasta, joka ei kosketa itseään. Pakko vaan päästä kitisemään joka ketjuun?
Mutteripannu ja Bialettin mutteripannukahvi. On minulla myös kahvinkeitin vieraiden varalta, mutta en pidä sitä esillä. Siihen ostan yleensä Juhla Mokkaa vaaleapaahtoisena ihan näiden vieraiden tottumusten mukaan, lähinnä käy omia sukulaisia.
Mittailen Moccamasteriin jotain Juhla-Mokka -suodatinkahvia. Lisämausteeksi toisinaan porojen sekaan kardemummaa. Jos vakio kuusi kupillista, niin neljä mitallista poroja.
Nautitaan muumimukista, sekaan pieni loraus maitoa tai kauramaitoa.
Kuusi mitallista Löfsbergin tummaa pressopannuun ja 90 asteista vettä 8 dl päälle. Annetaan muhia ainakin viisi minuuttia. Desin verran lorautetaan vettä lisää, että purut laskeutuu pohjalle. Sitten mäntä päälle ja loput painetaan pois tietlä.
Loraus kermaa mukiin ja kuumaa kahvia päälle. :)
Mikrouunia tai vedenkeitintä veden kuumentamiseen, sitten yleensä Nescafe Brassero-pikakahvia tai kofeiinitonta, riippuu kellonajasta. Joskus Chikko sikuripikakahvia vielä mausteeksi.
Kotona viikonloppuaamuisin maca-jauhetta kahvin sekaan.
Kaapissa myös lasinen Bodumin santos-keitin sekä ns. mutteripannu, mutta eipä tule käytettyä enää juuri koskaan.
Juhlissa, junassa ja kahvilassa saatan ottaa maitoa ja sokeria kahviin, jopa kermaakin, jos on tarjolla.
Vierailija kirjoitti:
Laitan muovisen suodattimen mukin päälle, siihen kahvia ja sitten lorotan kuumaa vettä vedenkeittimestä päälle. Toimii hyvin jo toista kymmentä vuotta.
Tuossa on se hyvä puoli, ettei tarvitse (putsata) kahvinkeitintä. Minkälainen suodatin?
Mutteripannulla Lavazzan kahvia, sitä punaisessa pakkauksessa. Aamulla maitokahvia, muutoin espressona. Tietty ilman sokeria kaikki kahvit.
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan maistanutkaan tuota riippuvuutta aiheuttavaa juomaa. Haiseekin karsealle. N56.
Vaikutat teinin tasoiselta.
Mutteripannulla arabicasta tai karibialaisista pavuista espressoa. Aamulla kuuman maidon kanssa ip sellaisenaan
Kahvinkeitin ja tumma paahto kahvia.