Siis apua! Eikö nykyään enää saa mistään niitä perinteisiä taateleita (tiivis pikku pakkaus)?
Pikkumarketeissa eikä K-supermarketissa ollut eikä kuulu enää edes valikoimaan kun ei näkynyt sille paikkaa. Perinteisesti se taateliköntti on hajotettu kattilassa voin sekaan. Ajaako taatelikakun leivonnassa pussissa irrallaan olevat taatelit saman asian?
Kommentit (32)
Jos asut paikkakunnalla jossa on Minimani, niin siellä on! Just ostin, maksaa euron 250 gramman paketti.
Voi hitsi jos taateleita ei (vielä) ole myynnissä. Ajattelin tänä viikonloppuna leipoa taatelikakun, mutta pitää kai tehdä vaikka joulutorttuja sitten.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Kärkkäisellä on noita perinteisiä taateleita näkynyt.
Taatelikakku onnistuu kyllä irtonaisista taateleistakin, jos ei löydy tuota taatelikuutiota. Toki se olisi ihanteellinen kakkuun.
Kysyppä niitä sompuilta, hehän tykkäävät tallata taateleita
Mene sinä pikku taatelintallaaja vain isiesi maille Sulmesta.
Ei mulla muuta.
Periaatteessa ne irralliset kuivatut, kivettömät taatelit ajavat saman asian, koska taateli-voiseoshan joka tapauksessa soseutetaan tehosekoittimella. Noita pussitaateleita vain harmillisesti myydään 200 g pakkauksissa, kun peruskokoiselle kakkuvuoalle tarkoitettuun reseptiin tarvitsisi 250 g.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Ainakin täällä päin on Citymarketissa, varmaan muuallakin. Itse ostin Lidlin jouluhyllystä. Prisma näköjään ottanut pois valikoimasta.
Olen tehnyt kakkua myös noista irtotaateleista ja onnistui hyvin. Vatkaan keittämisen jälkeen voi-taatelisekoituksen.
K-kaupasta löysin, Sryhmän kaupoista en ole löytänyt.
Heviosastolla myydään yleensä pahvilaatikkoa jossa valikoidut kivettömät irtotaatelit on pakattu siististi riviin kuin sardiinit rasiassa eikä prässätty briketiksi.
Vierailija kirjoitti:
Heviosastolla myydään yleensä pahvilaatikkoa jossa valikoidut kivettömät irtotaatelit on pakattu siististi riviin kuin sardiinit rasiassa eikä prässätty briketiksi.
Ja niistä saa kiven helposti pois, palikassa taas on usein teräviä kivimuruja (kivi=taatelin siemen).
Faith kirjoitti:
Periaatteessa ne irralliset kuivatut, kivettömät taatelit ajavat saman asian, koska taateli-voiseoshan joka tapauksessa soseutetaan tehosekoittimella. Noita pussitaateleita vain harmillisesti myydään 200 g pakkauksissa, kun peruskokoiselle kakkuvuoalle tarkoitettuun reseptiin tarvitsisi 250 g.
Koskaan en ole blenderillä soseuttanut, vaan rasvan kanssa sulatetaan kattilassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heviosastolla myydään yleensä pahvilaatikkoa jossa valikoidut kivettömät irtotaatelit on pakattu siististi riviin kuin sardiinit rasiassa eikä prässätty briketiksi.
Ja niistä saa kiven helposti pois, palikassa taas on usein teräviä kivimuruja (kivi=taatelin siemen).
Jos siis niissä on kivi, minusta niissä on ollut, en ole kivettömiä ostanut.
Et löydä kaupasta taateleita, vaikka niitä myydään sekä tuoreina että erilaisissa pusseissa?
Jätä kaakku tekemättä.
No totta helkkarissa, samoja taateleita, ehkä jopa parempia ne kokonaiset .😅
Faith kirjoitti:
Voi hitsi jos taateleita ei (vielä) ole myynnissä. Ajattelin tänä viikonloppuna leipoa taatelikakun, mutta pitää kai tehdä vaikka joulutorttuja sitten.
?? Kyllä niitä on ympäri vuoden, S- marketit, Prisma, Lidl, Syön joka päivä 4 taatelia
Vierailija kirjoitti:
Mene sinä pikku taatelintallaaja vain isiesi maille Sulmesta.
Ei mulla muuta.
Mun äiti, syntynyt 1951 Helsingissä paljasjalkaisista helsinkiläisitä vanhemmista, teki taatelikakkua tuon ap:n reseptin mukaan jo 70-luvulla. On hyvää. Mutta ap:lle, onko siellä missä asut etnisiä ruokakauppoja? Niissä aivan varmasti on noita kuutoita.
Prismasta olen itse ostanut, mutta ei mielestäni sieltäkään saa ympäri vuoden.