Aito makkara ja teko makkara
Siinä selkeät termit ja molemmissa makkara nimi jota niin halutaan.
Kommentit (15)
Onko keinosuolessa oleva makkaramassa huonompi kuin luonnonsuolessa oleva?
Mitäs jos massa onkin muuta kuin lihaa?
Vaikka jauholauantai?
eikö ne kaikki tehdä vai kasvaako sitä jossain🤔
Mites tollainen muoviinpakaatu hk:n blöö, täyttääkö se lihapitoisuudellaan maggaran tunnusmerkit vai olisko jauho- ja rasvapitoisuuksensa vuoksi luokiteltava wiinerleiväksi?
Eihän makkaraa edes tehdä lihasta. Makkara tehdään perunajauhoista ja hevosen kavioista. Kaikki jotka on olleet kesätöissä nakkeja solmimassa, sanovat ettei sen jälkeen syö nakkeja eikä makkaraa enää ikinä.
Eihän tämä ole hyvä juttu! Millä ihmeellä saan mieheni huijattua syömään kasvisruokaa jos joudun kutsumaan niitä rehellisesti kasvisruuaksi? Tähän asti ollut helppoa sanoa vegemakkaran olevan oikeaa makkaraa joka vaan maistuu hieman oudolta
Mikä on aito makkara?
Onko se joku eläimen osa?
Mikä siitä tekee aidon?
Ymmärtääkseni makkara on suoleen tai muovikuoreen ruiskutettavaa tahnaa, joka kypsennetään. Ei mikään aito luonnosta löytyvä ruoka.
Suomessa makkara tai nakki tai pihvi eivät ole koskaan tarkoittaneet lihatuotteita, vaikka ne usein ovat lihatuotteita.
Vierailija kirjoitti:
eikö ne kaikki tehdä vai kasvaako sitä jossain🤔
Makkarapuussa kasvaa lihamakkaroita.
Nakki-sanaahan on kyllä rajoitettu jopa nakkimakkaroilta, muistan miten osltelin nakkeja vieraille ja sitten hain vielä vähän lisää eikä ollutkaan nakin nimellä vaan joku "napakat", kyllä muuten hävetti tarjota niitä.
Vegaaneita itkettää ja ahistaa samanaikaisesti. Lihansyöjät voitti!
kasvispötkylä tai kasvissylinteri
Vierailija kirjoitti:
Eihän makkaraa edes tehdä lihasta. Makkara tehdään perunajauhoista ja hevosen kavioista. Kaikki jotka on olleet kesätöissä nakkeja solmimassa, sanovat ettei sen jälkeen syö nakkeja eikä makkaraa enää ikinä.
Makkara on nimenomaan keksitty muinoin sitä varten, että siinä on perinteisesti hyödynnetty kaikki mahdolliset teurasjätteet. Olen ollut Marttojen makkarakurssilla, jossa tehtiin erilaisia makkaramassoja ja ne tuupattiin koneella luonnonsuoleen. Erinomaisen maukasta syötävää, ei oikein voi verrata tuollaista artesaani makkaraa mihinkään hookoon siniseen tms. teolliseen huttuun.
Vierailija kirjoitti:
Eihän makkaraa edes tehdä lihasta. Makkara tehdään perunajauhoista ja hevosen kavioista. Kaikki jotka on olleet kesätöissä nakkeja solmimassa, sanovat ettei sen jälkeen syö nakkeja eikä makkaraa enää ikinä.
Lihapitoisuus pitää nykyisin mainita pakkauksessa.
Siis syökö joku ihminen vielä nykyään makkaraa?
Makkaraa syötiin 1960-1990-luvuilla?
Nyt ei ole enää se aika?
Hämmentävintä tässä on se, että hampurilaistuotteita ei saa sanoa hampurilaistuotteiksi, ellei niissä ole lihaa.
Pitääkö hampurilaissämpylöillekin keksiä uusi nimi?
Oikeasti nämä ovat silkkaa idiotismia. Yhden kielen erikoispiirteiden takia aletaan säätämään mitä muilla kielillä saa tai ei saa sanoa.
Ymmärrän, että Amerikassa hamburger tarkoittaa lihapihviä, ei tuotetta jossa on sämpylä ja jonkunlainen pihvi. Mutta miksi sen pitäisi vaikuttaa siihen miten Suomessa ja muissa EU-maissa nimetään ruokia.
Pitääkö meidänkin alkaa sanomaan lihasta tehtyä pihviä hampurilaiseksi?
Olen aito kotimainen joutsenmerkein varustettu suomalainen ky*rpä.