Liemen suurustaminen
Pitääkö esim. venhäjauhosuurusteen olla lähes taikinaa että se alkaa vaikuttamaan koostumukseen, koska lisäsin puoleen litraan lihalientä desin verran suurustetta johon olin sekoittanut 6 teelusikallista venhäjauhoja eikä näkynyt missään?
Kommentit (6)
6 tl on tosi vähän.
Tai riippuu tietenkin onko kyse keitosta vai kastikkeesta, mutta jos kastikkeesta, niin määrä ois enemmänkin jotain 0,5 dl tuohon puoleen litraan.
Toki sitä suurustetta ei saa sekoittaa taikinamaiseksi, koska silloin se ei sekoitu nesteeseen.
Suuruuteen koostumuksella ei ole mitään merkitystä vaan jauhon absoluuttisella määrällä suhteessa nesteen määrään.
Vierailija kirjoitti:
Suuruuteen koostumuksella ei ole mitään merkitystä vaan jauhon absoluuttisella määrällä suhteessa nesteen määrään.
Siis suurusteen
Nyrkkisääntö noin litra nestettä ja desi jauhoja. Mutta tekemällä oppii.
Vierailija kirjoitti:
Nyrkkisääntö noin litra nestettä ja desi jauhoja. Mutta tekemällä oppii.
Sillä tulee ainakin tarpeeksi sakeaa. Ei tosiaan pidä olla taikinamaista vaan pikemminkin velliä.
Keititkö kunnolla?