Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parvekepinaattia valtavasti, mitä teen ruuaksi?

Vierailija
26.08.2025 |

Minulla on aivan valtavasti parvekkeella kasvatettua pinaattia. Ovat oikein herkullisen näköisiä isoja lehtiä. En vaan keksi muuta ruokaa kuin salaatin. Siihen niitä on vallan liikaa.

 

Olisiko joku ihana, joka vinkkaisit hyviä pinaattiruokia? Sellaisia joita teinienkin on helppo syödä. Pinaattivelli on heidän herkku, mutta ei tästä taida sitä tulla?

Kiitos!

 

 

Kommentit (42)

Vierailija
1/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä ruoka se olisi teinille vaikea syödä? Pitääkö niille vielä pilkkoa pihvit valmiiksi?

Vierailija
2/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

pinaattiahan voi lisätä lähes mihin tahansa kastikkeeseen. Uunifetapastassakin se toimii loistavasti.

Se sitten on taas ihan tuurissaan, mikä just sun teineille maistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

pinaattiahan voi lisätä lähes mihin tahansa kastikkeeseen. Uunifetapastassakin se toimii loistavasti.

Se sitten on taas ihan tuurissaan, mikä just sun teineille maistuu.

Ja pinaattilätyt tietysti. Tätä voi myös varioida, tehdä pinaattivohveleita tai pinaattipannaria. Ja pinaattimunakasta.

Vierailija
4/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fetapinaattipiirakka on herkullista, tai joku miedompi  juusto, esim. mozzarella

Vierailija
5/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parvekepinaatti. Onko se joku uusi pinaatti laji.

Vierailija
6/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos pidät valkosipulista, niin tässäpä minun herkkuni Espanjasta:

Espinacas al ajillo pinaattia valkosipulilla:

Ainekset (23 hengelle)

300400 g tuoretta pinaattia (tai pakastepinaattia)

34 valkosipulinkynttä

34 rkl oliiviöljyä

suolaa

(halutessa ripaus chilihiutaleita tai muskottia)

Valmistus

Kuumenna oliiviöljy pannulla.

Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja kuullota kevyesti, mutta älä anna palaa.

Lisää pinaatti (tuore pinaatti pienissä erissä, pakaste sellaisenaan).

Kypsennä sekoitellen, kunnes pinaatti on juuri pehmennyt ja neste haihtunut.

Mausta suolalla ja halutessa ripauksella chilihiutaleita tai muskottia.

Valmista! Tätä syödään Espanjassa usein tapas-tyyliin esimerkiksi leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pienille lapsille ei pidä pinaattia antaa, siinä on paljon paljon nitraatteja.

Vierailija
8/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinaattilättyjä minä teen. Ensin keitän pieneksi hetken. Ja niin paljon mukaan kuin sielu sietää. Pakastepinaattia laitan 2 x 150 gr pussia 5 dl:iin maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei tarvii pilkkoa! Joo, teinit syövät melkeinpä kaikkea. Pienempi teini on ollut perus Suomalainen mies, joka syö lihaa ja kastiketta. Itse olen ollut vege jo 30-v. Nyt molemmat ovat alkaneet avartaa makumaailmaansa, jes!

 

Kiitos vastauksista, voisin kokeilla tuon piirakan. Ja pannaria ja letut. Varmaan ohjeet löytyy googlaamalla. 

 

Ap

Vierailija
10/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Parvekepinaatti. Onko se joku uusi pinaatti laji.

Pinaatti, joka kasvaa parvekkeella. Onko pakko leikkiä tyhmää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sori, korjaus vastaukseen 6, jossa jäi väliviivat pois. Kopioin sen tiedostoistani ja ohje on siis 2-3 henkilölle. Pinaattia 300-400 g, valkosipulia 3-4 ja öljyä 3-4 rkl.

 

Vierailija
12/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pienille lapsille ei pidä pinaattia antaa, siinä on paljon paljon nitraatteja.

Jos luit aloituksen, niin tietäisit, että ap:n lapset ovat jo teinejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohi-pinaattilasagne

Vierailija
14/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos pidät valkosipulista, niin tässäpä minun herkkuni Espanjasta:

Espinacas al ajillo pinaattia valkosipulilla:

Ainekset (23 hengelle)

300400 g tuoretta pinaattia (tai pakastepinaattia)

34 valkosipulinkynttä

34 rkl oliiviöljyä

suolaa

(halutessa ripaus chilihiutaleita tai muskottia)

Valmistus

Kuumenna oliiviöljy pannulla.

Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet ja kuullota kevyesti, mutta älä anna palaa.

Lisää pinaatti (tuore pinaatti pienissä erissä, pakaste sellaisenaan).

Kypsennä sekoitellen, kunnes pinaatti on juuri pehmennyt ja neste haihtunut.

Mausta suolalla ja halutessa ripauksella chilihiutaleita tai muskottia.

Valmista! Tätä syödään Espanjassa usein tapas-tyyliin esimerkiksi leivän kanssa.

 

 

               Hirveä määrä öljyä ja valkosipulia, vai jäikö väliviiva  pois, kuten  3-4 rkl  oliiviöljyä 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastaakin voi hyvin

Vierailija
16/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sori, korjaus vastaukseen 6, jossa jäi väliviivat pois. Kopioin sen tiedostoistani ja ohje on siis 2-3 henkilölle. Pinaattia 300-400 g, valkosipulia 3-4 ja öljyä 3-4 rkl.

 

Kyllä me ei-nipottajat tajusimme sen. Kiitos, kuulostaa hyvältä.

Vierailija
17/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pakastaakin voi hyvin

Ohje? 

Vierailija
18/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinaattikeittoa, pinaattilettuja, pinaattisämpylöitä. Pinaattipiirakkaa, kreikkalaisia pinaatti-feta-piirasia (niillä on joku kreikkalainen nimi, en muista). Pinaatti-tuorejuustotäytteiset cannelonit. Lisää pinaattia lasagnen juustokastikkeeseen. Tee pinaatti-feta-pastaa...

Pinaattivelli lienee pinaattikeittoa. Tuore pinaatti sopii siihen oikein hyvin, kun vain pilkkoo sitä pienemmäksi. Lopuksi voi surauttaa sauvasekottimella sileämmäksi, jos se isompi silppu haittaa.

Vierailija
19/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähän off topic, mutta..

Ruokakaupoissa on ollut jo jonkun aikaa pulaa pinaatista. Syön sitä päivittäin vähintään 100 g ja olen hätää kärsimässä jos en saa päivittäistä annosta. Onko sitä helppo saada kasvamaan itse? Parveketta minulla ei ole mutta ikkunan edessä on leveä hylly johon mahtuisi kunnon viljelmä.

Onnistuisikohan kasvatus vielä tähän aikaan vuodesta sisätiloissa?

Vierailija
20/42 |
26.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pakastaakin voi hyvin

Ohje? 

Laita pinaatti suureen lasi/metallikulhoon. Kaada päälle vedenkeittimestä vettä, että pinaatinlehdet peittyvät. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

Halutessasi pilko pienemmäksi. Pakasta pusseissa ohuina levyinä, sulaa nopeammin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi kolme