Miten siinä säästää, että tekee ruokaa ison satsin kerralla?
Toki aikaa säästää, ehkä vähän sähköäkin.
Mutta jos teen vaikka tupla-annoksen siskonmakkarakeittoa, niini tuplamäärä perunoita, porkkanoita maksaa tuplat, makkanaa menee yhden sijasta 2 pakettia = tuplahinta. Rahallisesti ei tule mitään säästöä.
Kinkkukiusaus sama homma. Suikaleita 1pss-> 2ss. Jauhelihakastike 400g vs 2x400g. Ta jos ostaa 700g paketin, yhteen satsiin voi käyttää puolet ja loput pakkaseen, eli isomman paketin säästön voi hyödyntää pienemmässäkin annoksessa.
Kertokaa missä ruuissa on mahdollista ostaa isompi ja halvempi pakkaus, jossa tulee ihan rahallistakin säästöä? Ja jota ei voi säästää toista kertaa varten
Kommentit (81)
Säästö tulee varmaan siinä, että on kotiruokaa jääkaapissa odottamassa. Ei tarvitse nälissään ostaa pakastepizzaa.
Vierailija kirjoitti:
Säästö tulee varmaan siinä, että on kotiruokaa jääkaapissa odottamassa. Ei tarvitse nälissään ostaa pakastepizzaa.
Ok, eipä ole tämmöistä ongelmaa koskaan ollut
No ainakin omaa aikaa säästää ja kuten tuossa mainittiinkin, niin on ruokaa valmiina odottamassa lämmittämistä, niin ei tule tehtyä mitään nälkäisenä esim. ruokatilausta jostain tai kipaisee lähikauppaan ostamaan jotain syötävää. Näin meinaan minulle usein käy, jos ei ole jääkaapissa arkipäivänä jotain odottamassa vain lämmitystä. Työpäivinä ei ole oikein aikaa ja intoa tehdä kunnolla ruokaa joka päivä. Siksi minä teen aina parin päivän satsin.
Ei kai siinä rahaa säästäkään, vaan aikaa ja vaivaa.
Tai ehkä sitä kautta voi myös säästää, että kun ruokaa on valmiina, niin on helpompi vastustaa satunnaisia mielitekoja, kuten vaikka jotain kallista noutoruokaa. Vähän kuten siinä vinkissä, että käy kaupassa vain harvoin ja osta silloin paljon. Sinänsä jos kurinalaisesti ostaa vain sen, mitä oikeasti tarvii, niin eihän siinäkään säästä mitään verrattuna siihen, että ostaa samat asiat samasta kaupasta useammassa erässä. Mutta monille käy niin, että joka kauppareissulla mukaan tarttuu jotain heräteostoksia, jolloin kauppareissujen harventaminen voi auttaa.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän lähes kaikissa isommissa pakkauksissa kilohinta on pienempi. Pitkällä aikavälillä kertyy huomattavia summia, jos vaikka viikossa säästää euron ruoassa ja sähkössä. Aika siihen lisäksi.
Mutta kun sitä isommasta pakkauksesta voi käyttää johonkin toiseen ruokaan myöhemmin
Minä en jotenkaan ymmärrä näitä mielitekoja, kun sellaisia itsellä ei ole. Jos on rahat vähissä ja sen takia pitäisi ruuasta säästää, niin onhan se pöljää alkaa jostain Woltista tilaamaan kun samassa ajassa tekisi jo sen ruuankin.
Säästövinkin ei siis pitäisi olla: tee isompi satsi kerralla, vaan se että tee ruokasi itse.
Toinen mitä en ymmärrä, ettei jotkut pääse kaupasta ilman jotain turhia heräteostoksia. EIkö ole itsestään selvää, että jos rahassa pitää säästää, sitten ei osteta ylimääräistä, eikä ratkaisu voi olla se, että käydään harvemmin kaupassa ettei sorru?! Itsensä huijaamista, pitää opetella itsekuria.
ap
Kyllä siinä säästää. Siinä säästää aikaa, vaivaa, sähköä ja rahaakin, jos ostaa lihat ym. halvempina suurpakkauksina.
Esim. yksineläjä ei muulla tavoin niitä edulisempia suurpakkauksia voi ostaa ja rahaa sitä kautta säästää, ellei hän tee isoja annoskokoja, joista syö enemmän kuin yhden kerran.
Itse ostan yksineläjänä varsinkin kauan säilyviä tuotteita, kuten paljon käytössä olevia mausteita, isossa pakkauskoossa. Ne pikkupussukat tulee tosi kalliiksi. Myös juomat tulee halvemmaksi isoina pakkauskokoina. Ja moni muu.
Suikaleita 1pss-> 2ss. Jauhelihakastike 400g vs 2x400g. Ta jos ostaa 700g paketin, yhteen satsiin voi käyttää puolet ja loput pakkaseen, eli isomman paketin säästön voi hyödyntää pienemmässäkin annoksessa.
Ei siinä tietenkään mitään säästäkään, jos ostaa 2kpl kalliita 400g:n pakkauksia jne.
Kannattaa kyllä miettiä, mitä tuotteita kuluttaa paljon/usein ja ostaa sellaisia tuotteita isoina pakkauksina, eikä monena pienenä pakkauksena. Ja tehdä sitten iso annos, josta pakastaa valmiita annoksia tai sitten jakaa sen raa'an tuotteen sellaisiin pakkauskokoihin, joita voi ottaa pakkasesta pikkuhiljaa ja käyttää yhteen ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Minä en jotenkaan ymmärrä näitä mielitekoja, kun sellaisia itsellä ei ole. Jos on rahat vähissä ja sen takia pitäisi ruuasta säästää, niin onhan se pöljää alkaa jostain Woltista tilaamaan kun samassa ajassa tekisi jo sen ruuankin.
Säästövinkin ei siis pitäisi olla: tee isompi satsi kerralla, vaan se että tee ruokasi itse.
Toinen mitä en ymmärrä, ettei jotkut pääse kaupasta ilman jotain turhia heräteostoksia. EIkö ole itsestään selvää, että jos rahassa pitää säästää, sitten ei osteta ylimääräistä, eikä ratkaisu voi olla se, että käydään harvemmin kaupassa ettei sorru?! Itsensä huijaamista, pitää opetella itsekuria.
ap
Ei välttämättä ole kyse mieliteosta vaan siitä, että nälissään ei välttämättä pysty a) päättämään mitä kokkaisi, b) hankkimaan erilaisia ainesosia ko. ruokalajiin tehokkaasti. Silloin joku nopea ja helppo voittaa. Kaikilla ei tietenkään tällaista esiinny.
Poikkeuksiakin on: ainakin sarvimakarooni on jostain syystä kalliimpaa, jos ostaa sitä isona pakkauksena. Kilon makaroonin kilohinta on n. 2.20 e, kun taas 400g maksaa vain n. 50 senttiä eli ostamalla vaikka 3 kpl 400 gramman pusseja saa jo 1200 g makaroonia, joka maksaa vain n. 1,50 e.
Kilohintoja katsomalla selviää, mikä tulee halvemmaksi.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän lähes kaikissa isommissa pakkauksissa kilohinta on pienempi. Pitkällä aikavälillä kertyy huomattavia summia, jos vaikka viikossa säästää euron ruoassa ja sähkössä. Aika siihen lisäksi.
Kerroppa esimerkkejä esim lihatuotteista tai kalasta jossa kilohinta on huomattavan pienempi jos ostaa enemmän?
Isommat pkkaukset on halvempia. Ja avattu pakkaus pilaantuu nopeasti, joten ei niitä voi loputtomiin pakkasessakaan säilyttää.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän lähes kaikissa isommissa pakkauksissa kilohinta on pienempi. Pitkällä aikavälillä kertyy huomattavia summia, jos vaikka viikossa säästää euron ruoassa ja sähkössä. Aika siihen lisäksi.
no ei kyllä oo. liha on varmaan ainoa, missä on mitään merkittävää paljousalennusta
Vierailija kirjoitti:
Poikkeuksiakin on: ainakin sarvimakarooni on jostain syystä kalliimpaa, jos ostaa sitä isona pakkauksena. Kilon makaroonin kilohinta on n. 2.20 e, kun taas 400g maksaa vain n. 50 senttiä eli ostamalla vaikka 3 kpl 400 gramman pusseja saa jo 1200 g makaroonia, joka maksaa vain n. 1,50 e.
Kilohintoja katsomalla selviää, mikä tulee halvemmaksi.
MTV3 on kertonut tästä makaroonin erikoisesta hinnasta jo 2019.
Hintalappu paljastaa älyttömän epäkohdan makaronipussien kilohinnoissa näin kauppaketjut kommentoivat erikoista hintailmiötä
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/hintalappu-paljastaa-alyttom…
No kuka pipertää vaikka lihapullia jostain 100g jauhelihasta? Ei kukaan vaan tekee kerralla isomman saisin, esim. 1kg naudan jauhelihaa esim. 7€/kg
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän lähes kaikissa isommissa pakkauksissa kilohinta on pienempi. Pitkällä aikavälillä kertyy huomattavia summia, jos vaikka viikossa säästää euron ruoassa ja sähkössä. Aika siihen lisäksi.
Mutta kun sitä isommasta pakkauksesta voi käyttää johonkin toiseen ruokaan myöhemmin
Paitsi jos lopputuote ehtii mennä pilalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän lähes kaikissa isommissa pakkauksissa kilohinta on pienempi. Pitkällä aikavälillä kertyy huomattavia summia, jos vaikka viikossa säästää euron ruoassa ja sähkössä. Aika siihen lisäksi.
no ei kyllä oo. liha on varmaan ainoa, missä on mitään merkittävää paljousalennusta
Pienituloiselle jokainen sentti ja euro voi tarkoittaa mukavaa säästöä.
Vierailija kirjoitti:
No kuka pipertää vaikka lihapullia jostain 100g jauhelihasta? Ei kukaan vaan tekee kerralla isomman saisin, esim. 1kg naudan jauhelihaa esim. 7€/kg
Mutta missä on säästö, jos ostan 7e/kg jauhelihaa ja käytän 100g ja loput pakastimeen?
Vierailija kirjoitti:
No kuka pipertää vaikka lihapullia jostain 100g jauhelihasta? Ei kukaan vaan tekee kerralla isomman saisin, esim. 1kg naudan jauhelihaa esim. 7€/kg
Mistä saa naudan jauhelihaa 7€/kg? Prismassa näyttää olevan halvin melkein 11€/kg.
Kyllähän lähes kaikissa isommissa pakkauksissa kilohinta on pienempi. Pitkällä aikavälillä kertyy huomattavia summia, jos vaikka viikossa säästää euron ruoassa ja sähkössä. Aika siihen lisäksi.