Mihin ruokiin käytät ruukkuyrttejä? Onko mielestäsi kalliin hinnan arvoista?
Ostan kesäisin uuden perunan ja kalan kanssa tarjoiltavaksi tilliä. Munavoin ja salaattien päälle taas ruohosipulia.
Basilikaa en monesti raaski ostaa, kun sitä menee vain muutama lehti kerrallaan, vaikka herkullista olisikin.
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Etkö osaa hakea itse ohjeita. Niitä on tuhansia.
En osaa
Ostan ruukkuyrttejä tosi paljon ja käytän monenlaisiin ruokiin. Tänään esim laitoin korianteria kanakeittoon ja eilen minttua vesimelonisalaattiin.
Mulla on vesiviljely"ruukku" jossa yrtit kasvavat, kun useinkaan ei tule käytettyä kaikkea kerralla.
Käytän lähes kaikkiin ruokiin joita teen.
Muut yrtit, harvoin, ostan kaupasta. Oregano kasvaa tuuheana puskana pihalla. Se onkin paras yrtti, jota syön muuten vain ja ruokaan tuoreena.
ostan jos on tarjouksessa, esim. euron ruukku. Haaveilen parvekkeesta tai takapihasta, jotta voi laittaa sinne kasvamaan. Kettiössä eivät malta oikein pysyä hyvänä ruukussa.
laitan yrttejä vähän spesiaalimpiin ruokiin, kuten paellaan, patoihin jne.
Mutta yrtit siis tekevät ruoan. Ruoka maistuu ihan eriltä kun siinä on tuoretta yrttiä mukana <3
Mulla yrtit kasvaa keittiössä ikkunalaudalla kesät talvet. Ei maksa juuri mitään.
Talvella yrttien päällä pienet ledilamput.
Vierailija kirjoitti:
ostan jos on tarjouksessa, esim. euron ruukku. Haaveilen parvekkeesta tai takapihasta, jotta voi laittaa sinne kasvamaan. Kettiössä eivät malta oikein pysyä hyvänä ruukussa.
laitan yrttejä vähän spesiaalimpiin ruokiin, kuten paellaan, patoihin jne.
Minä siirrän yrtit altakasteleviin kukkaruukkuihin ja ne elävät ja puskevat uutta oksaa pitkään. Olen laittanut päivänvalolampun ihan tavalliseen työpöydän lamppuun ja käytän sitä talvisin. Vielä ei ole huumepoliisi soittanut ovikelloa, vaikka niin tällä foorumilla päivänvalolamppujen ostajia uhkaillaan.
Talvella ostan kaupasta. Keväällä alan kasvatella itse. Parvekkeella yhdessä amppelissa mahtuu kasvamaan neljääkin eri yrttiä. Kasvavat hyvin kunnes syksyllä valo vähenee ja parvekkeella tulee liian kylmä. On kyllä olemassa sellaisia kasvivaloilla varustettuja yrttien kasvatusaltaitakin, että voisi vaikka ruokapöydällä kasvattaa, mutta en ole halunnut hankkia viemään tilaa.
Kaikenlaisiin ruokiin käytän yrttejä. Salaattiin, leivän päälle, wokkeihin, keittoihin ...
Kasvatan kesällä ja kuivaan talveksi. Ovat erittäin terveellisiä. Katsopas Finelin tietopankista, missä ruoassa on eniten rautaa: basilikassa.
Persiljaa ja basilikaa kasvaa parvekkeella ruukuissa, tilliä ja muita ostan tarpeen mukaan. Yrtit kuuluvat lähes kaikkiin ruokiin. Yritän välttää liikaa suolaa, maustan yrteillä mieluummin.
Käytän usein ja ostan kaupasta puntin jonka yleensä laitan kerralla ruokaan kuin ruokaan :)
Suosikkeja korianteri, salvia, oregano, basilika, rosmariini ja minttua/sitruunamelissaakin silloin tällöin ostan.
Vierailija kirjoitti:
Käytän usein ja ostan kaupasta puntin jonka yleensä laitan kerralla ruokaan kuin ruokaan :)
Suosikkeja korianteri, salvia, oregano, basilika, rosmariini ja minttua/sitruunamelissaakin silloin tällöin ostan.
Ai niin ja tilli tietenkin kala- ja rapuruokiin.
Käytän paljon. Laita basilika ruukkuun mullan tai ihan veden kanssa, niin säilyy pitkään. Ulos jos mahdollista. Pysyy koko kesän hyvänä.
Jos et muuta keksi ja luulet, että menee huonoksi, niin laita loppu basilika kaikki vaan kulhoon, sitä ruohosipulia lisäksi (mieluummin kesäsipulin varret, mutta siis jos niitä ei ole), tomaattia ja leipä-, mozzarella- tai fetajuustoa ja esim. vesimelonia (ei pakollinen), saat hyvän salaatin eikä tarvitse heittää hukkaan.
Käy tuoreena muutenkin melkein minkä vaan päälle. Ja pakastaakin voi. Tuoreena käytä valmiin ruoan päälle. Pitkään keitettynä ei maistu hyvältä. Sama pätee muihinkin yrtteihin. Jos et osaa niin opettele. Saat ihan uutta makua ruokiin. Ei kukaan muukaan ole opettelematta oppinut. :)
Mä laitan niitä omatekoiseen pontikkaan, tuo kivasti lisämakua :)
Etkö osaa hakea itse ohjeita. Niitä on tuhansia.