Aasiassa jo lapset/nuoret taitavat ruoanlaiton ja maustamisen. Suomessa mennään suolalla.
Olen huomannut Aasiassa mm. Vietnamissa ja Thaimaassa sekä Etelä-Koreassa, miten jo nuoret taitavat ruoanlaiton. Vietän etätöiden vuoksi osan vuodesta näillä kulmilla maukkaiden ruokakulttuurien keskellä ja mietin missä tämä ruoanlaittamisen salaisuus piilee. Se on siinä, että jo lapsille opetetaan ruoanlaittoa ja yrttejä ja vihanneksia osataan hyödyntää monipuolisesti. Suomessa, missä vannotaan koulutuksen tasoon voin todeta, että ruoanlaitto ja maustaminen ovat auttamattoman alkeellisella tasolla monella aikuisellakin. Suomalaisten mausteet ovat pääpiirteissän pippuri, suola, jauhelihamauste, oregano ja lihaliemikuutiot. Opetushallitus voisi ottaa tästä kopin ja jättää woken vähemmälle.
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitat kai, että tyttölapset ja -nuoret osaa kokata. Miehet eivät edes tunnista kattilaa paistinpannusta. Sukupuoliroolit on siellä vieläkin vanhoillisia.
Osaa siellä miehetkin ruoanlaiton.
Eikä yhtään tule mieleen sekään, että sieltä Aasiasta suurin osa mausteista on lähtöisin. Ei täällä kasva kuin lipstikka ja ruohosipuli.
Aromisuolalla saa ruuasta kuin ruuasta herkullista
Tuo on totta. Sitte vanhempana kaikki on että " en mä tykkää mausteista enkä tulisesta" , no ei kai kun vauvasta opetettiin mauttomaan.
Vierailija kirjoitti:
Tuo on totta. Sitte vanhempana kaikki on että " en mä tykkää mausteista enkä tulisesta" , no ei kai kun vauvasta opetettiin mauttomaan.
Tulisen ruuan tarkoituksena on hikoiluttaa ylimääräistä lämpöä pois kehosta kuumina päivinä. Ei Suomessa koskaan ole niin kuumaa että siihen on tarvetta, toisin kuin trooppisissa maissa.
Miten hitossa aloittaja sai woken sotkettua aiheeseen? Eikä siellä Aasiassa ruoanlaittoa kouluissa opita, joten opetushallituksen vetäminen mukaan on myös turhaa.
Tarkoitat kai, että tyttölapset ja -nuoret osaa kokata. Miehet eivät edes tunnista kattilaa paistinpannusta. Sukupuoliroolit on siellä vieläkin vanhoillisia.