Miten kylmäsavulohi kypsennetään?
Kommentit (22)
"Miten kylmäsavulohi kypsennetään?"
Se ON JO kypsennetty, sinä hölmö statilainen!
Paistetaan samalla tavoin kuin tartar-pihvi.
Se on kypsää. Osta raaka lohifilee jos haluat paistaa voissa.
Vierailija kirjoitti:
"Miten kylmäsavulohi kypsennetään?"
Se ON JO kypsennetty, sinä hölmö statilainen!
Mmm itseasiassa ei ole. Mutta se on suolattua, savustettua lohta jota ei tarvitse kypsentää.
Voi sen paistaakkin ja pilata, jos haluaa. Tulee extra suolainen kuiva kalafile siivu
Avaa paketti ja vetele naamariin, kallista touhua.
Se on jo kypsennetty savustamalla, eli sen voi syödä sellaisenaan. Minusta savulohi on parasta kylmänä ja siihen rinnalle riittää salaatti. Tai keitetyt perunat, joiden päälle laitetaan tilliä ja voinokare sulamaan.
Hyvää ruokahalua!
Oho, kiitos. Luulin että pitää vielä kypsentää.
-ap
Se ei ole kypsennetty. Vähän pinnalta savustettu.
Itse paistan kypsäksi uunissa vielä. Olen varovainen.
Raakaa kalaa, jossa savunmaku päällä ja suolaa.
Älä usko muita. Se on täysin raakaa, mutta sellaisenaan syötäväksi tarkoitettu.
Mä ehkä laittaisin sen lohen alle pizzan tai pastaa.
Vierailija kirjoitti:
Se on jo kypsennetty savustamalla, eli sen voi syödä sellaisenaan. Minusta savulohi on parasta kylmänä ja siihen rinnalle riittää salaatti. Tai keitetyt perunat, joiden päälle laitetaan tilliä ja voinokare sulamaan.
Hyvää ruokahalua!
Se "kylmä" siinä kylmäsavulohessa tarkoittaa että savustus on nimenomaan tehty niin kylmässä ei kala siinä prosessissa kypsy. Se vain saa savun maun.
Vierailija kirjoitti:
Se ei ole kypsennetty. Vähän pinnalta savustettu.
Itse paistan kypsäksi uunissa vielä. Olen varovainen.
Mä kanssa par-kolme tunteroista 300 astetta uunissa, jopa tulee rapsakka lohi. Eipä tule salmonella, lekionalaistauti eikä tippari.
Avotuli pakastimeen ja ovi kiinni.
Kuvittele että se on sushia ja työnnä suuhun.
Kylmäsavulohi on täysin syötävää sellaisenaan sitä ei tarvitse eikä pidä kypsentää enää. Se on nimensä mukaisesti kylmäsavustettu, eli lohta on käsitelty matalassa lämpötilassa (yleensä noin 2030 C) usean tunnin tai jopa vuorokauden ajan, jolloin se säilyy ja saa savun maun, mutta ei kypsy varsinaisesti kuumassa.
Voit syödä sitä esimerkiksi:
leivän päällä
salaateissa
pastassa (lisättynä valmiin lämpimän annoksen päälle)
sushissa tai poke-kulhoissa
blinien tai perunoiden kanssa
Ainoa poikkeus: raskaana olevien kannattaa välttää kylmäsavulohta listeriariskin vuoksi, ellei se ole kuumennettu kunnolla (eli yli 70 C). Muuten aikuiselle terveelle ihmiselle se on täysin turvallinen ja herkullinen valinta.
Itse teen kylmäsavulohta savustimella ja kypsää on. Savustus kestää vuorokauden miedolla lämmöllä.
Vierailija kirjoitti:
Itse teen kylmäsavulohta savustimella ja kypsää on. Savustus kestää vuorokauden miedolla lämmöllä.
Ei se ole kylmäsavulohta, jos se on kypsää. Se on savulohta, eikä siinä kestä vuorokautta.
Ei sitä tarvitse kypsentää.