Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten kylmäsavulohi kypsennetään?

Vierailija
16.06.2025 |

Riittääkö että paistaa voissa?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä tarvitse kypsentää.

Vierailija
2/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Miten kylmäsavulohi kypsennetään?"

Se ON JO kypsennetty, sinä hölmö statilainen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistetaan samalla tavoin kuin tartar-pihvi.

Vierailija
4/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on kypsää. Osta raaka lohifilee jos haluat paistaa voissa.

Vierailija
5/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

"Miten kylmäsavulohi kypsennetään?"

Se ON JO kypsennetty, sinä hölmö statilainen!

Mmm itseasiassa ei ole. Mutta se on suolattua, savustettua lohta jota ei tarvitse kypsentää.

Vierailija
6/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi sen paistaakkin ja pilata, jos haluaa. Tulee extra suolainen kuiva kalafile siivu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avaa paketti ja vetele naamariin, kallista touhua.

Vierailija
8/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on jo kypsennetty savustamalla, eli sen voi syödä sellaisenaan. Minusta savulohi on parasta kylmänä ja siihen rinnalle riittää salaatti. Tai keitetyt perunat, joiden päälle laitetaan tilliä ja voinokare sulamaan. 

Hyvää ruokahalua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oho, kiitos. Luulin että pitää vielä kypsentää.

-ap

Vierailija
10/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se ei ole kypsennetty. Vähän pinnalta savustettu. 

Itse paistan kypsäksi uunissa vielä. Olen varovainen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakaa kalaa, jossa savunmaku päällä ja suolaa. 

Älä usko muita. Se on täysin raakaa, mutta sellaisenaan syötäväksi tarkoitettu. 

Vierailija
12/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä ehkä laittaisin sen lohen alle pizzan tai pastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on jo kypsennetty savustamalla, eli sen voi syödä sellaisenaan. Minusta savulohi on parasta kylmänä ja siihen rinnalle riittää salaatti. Tai keitetyt perunat, joiden päälle laitetaan tilliä ja voinokare sulamaan. 

Hyvää ruokahalua!

Se "kylmä" siinä kylmäsavulohessa tarkoittaa että savustus on nimenomaan tehty niin kylmässä ei kala siinä prosessissa kypsy. Se vain saa savun maun.

Vierailija
14/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se ei ole kypsennetty. Vähän pinnalta savustettu. 

Itse paistan kypsäksi uunissa vielä. Olen varovainen. 

Mä kanssa par-kolme tunteroista 300 astetta uunissa, jopa tulee rapsakka lohi. Eipä tule salmonella, lekionalaistauti eikä tippari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avotuli pakastimeen ja ovi kiinni. 

Vierailija
16/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuvittele että se on sushia ja työnnä suuhun.

Vierailija
17/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäsavulohi on täysin syötävää sellaisenaan sitä ei tarvitse eikä pidä kypsentää enää. Se on nimensä mukaisesti kylmäsavustettu, eli lohta on käsitelty matalassa lämpötilassa (yleensä noin 2030 C) usean tunnin tai jopa vuorokauden ajan, jolloin se säilyy ja saa savun maun, mutta ei kypsy varsinaisesti kuumassa.

Voit syödä sitä esimerkiksi:

leivän päällä

salaateissa

pastassa (lisättynä valmiin lämpimän annoksen päälle)

sushissa tai poke-kulhoissa

blinien tai perunoiden kanssa

Ainoa poikkeus: raskaana olevien kannattaa välttää kylmäsavulohta listeriariskin vuoksi, ellei se ole kuumennettu kunnolla (eli yli 70 C). Muuten aikuiselle terveelle ihmiselle se on täysin turvallinen ja herkullinen valinta.

Vierailija
18/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen kylmäsavulohta savustimella ja kypsää on. Savustus kestää vuorokauden miedolla lämmöllä.

Vierailija
19/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse teen kylmäsavulohta savustimella ja kypsää on. Savustus kestää vuorokauden miedolla lämmöllä.

Ei se ole kylmäsavulohta, jos se on kypsää. Se on savulohta, eikä siinä kestä vuorokautta.

Vierailija
20/22 |
16.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannulla voi pikaisesti käyttää. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi kahdeksan