Mikä lattia-asennettava, keraamisella keittolevyllä varustettu kiertoilmauuni aktiiviseen kotikeittiöön?
Mikä olisi paras kiertoilmauuni aktiiviseen paistamiseen, leipomiseen jne puuhailuun kotona. Uuni tulisi olemaan lähes päivittäin käytössä ja sen pitäisi olla jonkinlainen "aito kiertoilmauuni" tai "3D kiertoilmauuni". Onko noissa molemmissa tyypeissä siis ylä- ja alavastus sekä kiertoilmavastus, vai onko noitakin kahden vastuksen malleja. Ymmärsin että nyt pitäisi hankkia kolmen vastuksen uuni.
Kommentit (14)
Aktiivinen keittiö vaatii kaasulieden. Smegillä on hyviä kaasu-sähköyhdistelmiä. Keraamiset eivät ole tätä päivää.
Keraaminen keittotaso on mennyttä aikaa, paljon parempi on indukstio.
Vierailija kirjoitti:
Keraaminen keittotaso on mennyttä aikaa, paljon parempi on indukstio.
No minä en näistä ymmärrä. Keraaminen taso on vatimuksena ja tuon kiertoilmapuolen pitää olla hyvä. Olisiko tuo Siemens sellainen? https://www.veikonkone.fi/4242003968130-siemens-hk1p05021u-liesi
-ap
En laittais keraamista. Me laitettiin remontin yhteydessä induktioliesi, on tosi hyvä. Meillä on 60cm liesi, mutta uuni on pienempi. Luukku tosin se 60cm, mutta uunin leveys 50cm. Paistaa tosi tasaisesti. Kiertoilmaa en ole vielä kokeillut. Jäi huonot kokemukset kahdesta keraamisesta. Induktio maksoi n. 800€.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keraaminen keittotaso on mennyttä aikaa, paljon parempi on indukstio.
No minä en näistä ymmärrä. Keraaminen taso on vatimuksena ja tuon kiertoilmapuolen pitää olla hyvä. Olisiko tuo Siemens sellainen? https://www.veikonkone.fi/4242003968130-siemens-hk1p05021u-liesi
-ap
Minkä ihmeen takia sulla on keraaminen taso vaatimuksena kun se on jo ostettaessa museokamaa? Eikä nykypäivänä induktioliedet edes maksaa juurikaan enempää kuin keraamiset. Jos todella olet aktiivinen kokkaaja, ei kannata edes miettiä muuta kuin induktiota. Jos et näistä ymmärrä, hanki se ymmärrys ennen ostamista ettei myöhemmin kaduta.
Uunin puolelle ottasin kiertoilman lisäksi höyrytoiminnon. En tosin tiedä, onko sitä tarjolla lattialiesissä vai onko se vain parempien erillisuunien ominaisuus. Sinänsä ei ole mitään syytä, miksei sitä löytyisi lattialiesissä myös.
Vierailija kirjoitti:
Keraaminen keittotaso on mennyttä aikaa, paljon parempi on indukstio.
Induktio on varmasti parempi, mutta se tarkoittaa sitten kattila- ja paistinpannukaluston uusimista. Mä en jaksanut sitä työlään keittiöremontin aikana, joten keraaminen hankittiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keraaminen keittotaso on mennyttä aikaa, paljon parempi on indukstio.
Induktio on varmasti parempi, mutta se tarkoittaa sitten kattila- ja paistinpannukaluston uusimista. Mä en jaksanut sitä työlään keittiöremontin aikana, joten keraaminen hankittiin.
No ei keraamiseenkaan kaikki käy. Kun laitoimme induktion, jouduin luopumaan kahdesta kattilasta. Toinen 28 vuotta sitten lahjaksi saamani hackmannin haudekattila, jossa kiinteä vesisäiliö ja toinen oli uudehko teflonkattila.
Vierailija kirjoitti:
Aktiivinen keittiö vaatii kaasulieden. Smegillä on hyviä kaasu-sähköyhdistelmiä. Keraamiset eivät ole tätä päivää.
Keraaminen on erittäin hyvin tätä päivää. Kukaan halua polttaa helteellä kaasuliekkiä kun voi kuumentaa pelkän ruoka-astian sisällön. Induktioliesi siis.
Kaikki v:tun tollot "asiantuntijoina" ja aloituksen kysymykseen ei osata vastata.
Ei tarvitse vastata mitään jos ei osaa.
Minä en ole noita speksejä laatinut, olen ne saanut annettuna kun kysyin mitä pitää olla. Keraaminen taso vaaditaan kun kattilat ovat kuulemma sellaisia. Rako on tehty 60 cm uunia varten, eli leveys on tuo. Pitää olla aito kiertoilma eli 3D, sen verran on selvinnyt että ovat sama asia. Tuo Siemens olisi 3D, jolloin paistotulos olisi koko pellin alueella tasainen ja pystyisi paistamaan enemmän kuin yhtä peltiä kerrallaan. Se kai on sitten tuo hankittava. Siihen saa ainakin valmistajan mukaan lisävarusteita ja osia pitkään. Onko tuollaisen Simenens-uunin käyttäjiä linjoilla, onko muuten ihan ok uuni? -ap
Pistäkää tähän muitakin merkkejä ja malleja otsikon mukaisesta hellasta. Ensi viikolla se pitäisi ostaa, jotta saadaan asennus viimeistään heinäkuun alkuun, ja olen jokseenkin pihalla kun itse käytän valurautalevyllistä enkä uunia ensinkään. Vai onko paras antaa luottokortti käyttäjälle ja pyytää hänet ostamaan tuo hella? -ap
Vierailija kirjoitti:
Pallogrilli
Tulee siis sisäkeittiöön tämä hella. -ap
Aktiivinen keittiö vaatii kaasulieden. Smegillä on hyviä kaasu-sähköyhdistelmiä. Keraamiset eivät ole tätä päivää.