Pompeijista löydetty tuhkan ja tulikiven täyttämä PITZERIA, täysin samat pitzat listalla kuin nykyään!
Nyt tuo PITZERIA avattu uudestaan Roomassa, pitsat tehdään samalla reseptillä kuin TUHANSIA VUOSIA sitten pompeimissä!
Esim
Pitza Rome: Tomaatti, kinkku, juusto
Pitza Mediterranean: tomaatti, katkarapu, ananas!
Nuo pitzat voisivat olla meidän päiviltämme ja ovatkin, vain resepti tuhansia vuosia vanha (taikinareseptin ohje löydettiin myös ja kivitaulu johon pitzalista kaiverrettu!)
Onko alkuperäisen Pitzan resepti saatu avaruusolennoilta, tätä kysytään Roomassa nyt kiihkeästi mutta varmaa vastausta ei olla vielä saatu!
Kommentit (82)
Hyvä todiste siitä, miten jotkin asiat eivät muutu koskaan tai vain hyvin vähän.
Kuka muuten muu on oikeasti käynyt syömässä Pompeijissa pizzaa? Minä olen! Ja oli niin mauton, perinteinen lätty että Suomessa oli pakko mennä Kotipizzaan heti palattuamme Italian-reissulta :D
Ai toivat jo silloin ananasta Etelä-Amerikasta? Jopas.
No niin, nyt ei tarvitse enää arpoa kuuluuko ananas pitsaan.
Pizza.
Anteeksi kirjoitusvirhe.
Ap.
Pizzan keksivät laättymaan pohtijat jotka sijoittelivat ihmisiä ja taloja eri kasviksilla piccalätyn päälle. Lopuksi söivät eli kierrättivät lättymaa mallin.
Onhan sieltä löytynyt pizzaa esittävä freskokin.
Vierailija kirjoitti:
Ai toivat jo silloin ananasta Etelä-Amerikasta? Jopas.
Todistaa sen, että roomalaiset olivat Amerikassa ennen viikinkejä tai Kolumbusta.
Vierailija kirjoitti:
Kuka muuten muu on oikeasti käynyt syömässä Pompeijissa pizzaa? Minä olen! Ja oli niin mauton, perinteinen lätty että Suomessa oli pakko mennä Kotipizzaan heti palattuamme Italian-reissulta :D
Juuri kävin ja oli vatsantäytettä parin tunnin opastetun kierroksen jälkeen. Mutta mitään kulinaristista elämystä ei tullut. Aika loogistahan se on että käytetään aineksia mitä on lähellä. Tomaatteja, vehnää, oliiviöljyä, veikkaisin että suola merestä tuolla. Sensijaan lihan säilyvyys, ennen kylmälaitteita on kuivattu.
Vierailija kirjoitti:
Persun Suomi -pizza täytteet
Lanttu,retiisi sian läski ja turve höytyvät.
Palvataa saunalauteilla viikko
Kuulostaa hyvälle itse söisin
Kasvaako Välimerestä katkarapuja vai onko viikingit tuoneet katkarapuja pohjanmereltä?
Tuohon aikaan valtavasti vietiin or.jia pohjoismaista Afrikkaan ja lähi- itään, onko heidän mukanaan Pitza tuonne kulkeutunut? Pitza alunperin Pudasjärvellä keksitty tuhansia vuosia sitten, rieskasta aikanaan Pitza kehitetty.
Pudasjärven alkuperäiseen pitzaan kuuluu rieskapohja, riekonliha, poronliha, sijanliha ja poronmaidosta tehty juusto, hillat ja karpalot; näitä meidänkin sukutilalla tehty tuhansia vuosia.
Uskon tuohon avaruusolentoteoriaan koska Pudasjärvellä yksi maailman huomattavimmista ufohavaintotihentymistä ja pitza täälläkin perinneruoka kuten mämmi etelä- Pohjanmaalla (jossa ei ufoja- maa liian laakeaa, ei nyppylöitä joille pysäköidä ufo!)
Esi-pizza oli etruskien kehittämä focaccia. Tomaatiia ei vielä oltu löydetty, joten mauttomia ja kuivia kropsuja olivatten.
Suomessa löydettiin jänkäsuosta ennen jääkautta sinne jääneet makkaraperunat, Sinappi, ketsuppi, kurkkusalaatti, majoneesi ja sipuli olivat mausteina. Woltin lippis ja laukku oli siinä vierellä.
Meinasin ihan samaa ennenkuin luin loppuun missä ap mainitsikin avaruusoliot. Sieltä ne opit on saatu.
Kuinka paljon pizzan puolitus maksoi?