Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Oletko aina lämmittänyt pastan väärin?

Vierailija
31.01.2025 |

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/fe6276d3-f049-42d0-b949-e3c…

"Älä lämmitä tätä ruokaa mikrossa"

(Klikkihuorausotsikko, lupaava alku...)

"Yksi arjen helpottamisen vinkkejä on keittää iso kattilallinen perunoita, pastaa tai riisiä, ja syödä niitä useampana päivänä. Mutta pasta ei todellakaan ole parhaimmillaan seuraavana päivänä. Keitetty ja valutettu pasta liisteröityy ja kuivuu jäähtyessään."

Joopa joo. Paitsi jos siihen laittaa veden valuttamisen jälkeen tilkan oliiviöljyä (muutkin varmaan kelpaa, mutta oliiviöljy tuoksuu hyvälle) ja pistää hetken päästä kannen päälle, niin ei klimppiydy eikä kuivu.

Mutta mitäpä ruokatoimittaja ruoasta tietäisi. Menisi "hyvä" otsikko ja "tärkeä" artikkeli pilalle.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan lämmittänyt pastaa missään. Jos teen vaikka pastalle kastiketta, jota aion syödä kahtena päivänä, laitan vaan sen kastikkeen jääkaappiin rasiassa, mutta pastan keitän tuoreena sinä päivänä kun syön uudelleen. 

Vierailija
2/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan lämmittänyt pastaa missään. Jos teen vaikka pastalle kastiketta, jota aion syödä kahtena päivänä, laitan vaan sen kastikkeen jääkaappiin rasiassa, mutta pastan keitän tuoreena sinä päivänä kun syön uudelleen. 

Ap täällä.

Noinhän minäkin yleensä teen. Mutta joskus makarylliä tai spagaattia tulee vain tehtyä enemmän kuin porukka jaksaa syödä, ja sen arkistointi jääkaappiin ei tosiaan pientä oliiviöljyämistä enempää kaipaa, kunhan öljyämisen tekee heti keittämisen jälkeen ennen kuin pasta klimppiytyy. Toki oliiviöljykin jääkaappikylmänä kohmettuu, mutta lämmitetty pasta on ihan ihtä liukasta kuin tuoreenakin, eikä se pilalla ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En. Pasta ja riisi menee biojätteisiin, jos sitä jää yli.

Vierailija
4/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä keitän vähän enemmän pastaa jääkaappiin, kun on käytetty paljon virtaa veden kiehuttamiseenkin. Pasta ei tartu toisiinsa niin pahasti kun sekoitetaan ennen jäähdyttämistä hieman öljyä sekaan.



Uudelleen lämmitys tapahtuu, niin että ensin kuumennetaan sopiva määrä kastiketta, ja sit lisätään pasta siihen, ja vähän sekoitellaan.



Oikea tuorepasta on sitten hieman eri, sitä ehkä keittäisin suoraan kylmäsäilytyksestä/pakasteesta syöjille sopivan määrän.

Vierailija
5/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En. Pasta ja riisi menee biojätteisiin, jos sitä jää yli.

Heität siis rahaa roskiin

Vierailija
6/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En. Pasta ja riisi menee biojätteisiin, jos sitä jää yli.

Heität siis rahaa roskiin

Pasta ja riisi ovat toki halpoja raaka-aineita, mutta pienistä virroista ne suuremmatkin joet kertyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minua ei "liisteripasta" haittaa, eli mikrotan.

Vierailija
8/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä raaka kananmuna, saako sen mikrottaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En. Pasta ja riisi menee biojätteisiin, jos sitä jää yli.

Heität siis rahaa roskiin

Tällä varallisuudella voin heittää vaikka satasen setelin joka päivä roskiin, eikä tuntuisi missään. Kelarotat lämmittelee jotain eilisen makarooneja.

Vierailija
10/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En. Pasta ja riisi menee biojätteisiin, jos sitä jää yli.

Heität siis rahaa roskiin

Tällä varallisuudella voin heittää vaikka satasen setelin joka päivä roskiin, eikä tuntuisi missään. Kelarotat lämmittelee jotain eilisen makarooneja.

... kirjoittaa palstatrolli pimennetystä huoneestaan ja peukuttaa heti omaa viestiään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
31.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En. Pasta ja riisi menee biojätteisiin, jos sitä jää yli.

Heität siis rahaa roskiin

Tällä varallisuudella voin heittää vaikka satasen setelin joka päivä roskiin, eikä tuntuisi missään. Kelarotat lämmittelee jotain eilisen makarooneja.

... kirjoittaa palstatrolli pimennetystä huoneestaan ja peukuttaa heti omaa viestiään.

Kommentoi kelarotta suisidaaliyksiöstään, jonka lähipiiri koostuu vain suisidaaliyksiöissä asuvista kelarotista.