Joa keität aina täysiä pannullisia kahvia, saisit parempaa kahvia jos ostaisit pannujauhatusta!
Ihan oikeasti. Mitä pidempään kahvi valuu, sen kitkerämpää siitä tulee. Kokeilkaa!
Kommentit (47)
Valmistajat ovat muuttaneet jauhatusta pienemmäksi että kuluttajille tulisi fiilis ns vahvemmasta ja riittoisammasta kahvista. Se kaikki on aromien kustannuksella.
Pah, parempaa kahvia saa kun jauhaa itse pavuista. Refraktometri on hyvä apu tuunaukseen, itsellä Anton Paarin SmartRef.
Miksei saman tien tekisi pressopannulla? Tulee vielä parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Pah, parempaa kahvia saa kun jauhaa itse pavuista. Refraktometri on hyvä apu tuunaukseen, itsellä Anton Paarin SmartRef.
Tottakai saa mutta aloitus oli ohje massoille.
Paljon parempaa kahvia saat, kun ostat papuja ja investoit muutaman kympin kahvimyllyyn. Saat karkeuden itse säädettyä.
Vierailija kirjoitti:
Miksei saman tien tekisi pressopannulla? Tulee vielä parempaa.
Koska se nostaa huonoa kolesterolia.
Vierailija kirjoitti:
Valmistajat ovat muuttaneet jauhatusta pienemmäksi että kuluttajille tulisi fiilis ns vahvemmasta ja riittoisammasta kahvista. Se kaikki on aromien kustannuksella.
Onko noin? Sen olen huomannut, että suomalaiset suodatinkahvit ovat karkeampia kuin ruotsalaiset, mutta ruotsalaiset maistuvat kuitenkin paremmalta. Eli ruotsalaiset olisivat vieläkin nykyistäkin parempia Paulig-karkeudella?
Vierailija kirjoitti:
Paljon parempaa kahvia saat, kun ostat papuja ja investoit muutaman kympin kahvimyllyyn. Saat karkeuden itse säädettyä.
Mutta pavut ei ole koskaan tarjouksessa!
Keitän aina mutteripannulla - yhden kupin pieni mutteripannu - kupillisen espressoa ja takuulla on aivan erinomaisen hyvää kahvia. Vain Lavazza merkkistä.
Vierailija kirjoitti:
Paljon parempaa kahvia saat, kun ostat papuja ja investoit muutaman kympin kahvimyllyyn. Saat karkeuden itse säädettyä.
Sanotaan pari sataa kun investoi niin alkaa olla oikeilla vesillä. Kunnon mylly eikä mitään terähärveliä.
Vierailija kirjoitti:
Pah, parempaa kahvia saa kun jauhaa itse pavuista. Refraktometri on hyvä apu tuunaukseen, itsellä Anton Paarin SmartRef.
Suosittelen vähintään sadan euron panostusta myllyyn.
- barista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valmistajat ovat muuttaneet jauhatusta pienemmäksi että kuluttajille tulisi fiilis ns vahvemmasta ja riittoisammasta kahvista. Se kaikki on aromien kustannuksella.
Onko noin? Sen olen huomannut, että suomalaiset suodatinkahvit ovat karkeampia kuin ruotsalaiset, mutta ruotsalaiset maistuvat kuitenkin paremmalta. Eli ruotsalaiset olisivat vieläkin nykyistäkin parempia Paulig-karkeudella?
Jos kaadat kahviin puolet jotain valkoista, tämä keskustelu ei ole sinulle.
Vierailija kirjoitti:
Paljon parempaa kahvia saat, kun ostat papuja ja investoit muutaman kympin kahvimyllyyn. Saat karkeuden itse säädettyä.
En sanoisi noinkaan, muutaman kympin mylly tekee niin epäsäännöllistä jälkeä. 150€ käsimylly lienee jo hyvä. Itse en omista myllyä, laitan jauheen annospusseihin ja pakastimeen heti paketin avattuani.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pah, parempaa kahvia saa kun jauhaa itse pavuista. Refraktometri on hyvä apu tuunaukseen, itsellä Anton Paarin SmartRef.
Suosittelen vähintään sadan euron panostusta myllyyn.
- barista
Wilf Uniform kelpasi myös Hoffmanille suodatinkahvin jauhamiseen että siinä on hyvä mylly aloittelijalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksei saman tien tekisi pressopannulla? Tulee vielä parempaa.
Koska se nostaa huonoa kolesterolia.
Ei olennaisesti. Jos noin muuten on korkea kolesteroli, niin silloin pannukahvi voi olla huono idea. Minulla se on matala pannukahvin päivittäisestä juomisesta huolimatta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pah, parempaa kahvia saa kun jauhaa itse pavuista. Refraktometri on hyvä apu tuunaukseen, itsellä Anton Paarin SmartRef.
Tottakai saa mutta aloitus oli ohje massoille.
Moniko oikeasti keittää täysiä pannullisia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon parempaa kahvia saat, kun ostat papuja ja investoit muutaman kympin kahvimyllyyn. Saat karkeuden itse säädettyä.
Sanotaan pari sataa kun investoi niin alkaa olla oikeilla vesillä. Kunnon mylly eikä mitään terähärveliä.
Suosittelisin käsimyllyä jolloin vähempi riittää.
- barista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valmistajat ovat muuttaneet jauhatusta pienemmäksi että kuluttajille tulisi fiilis ns vahvemmasta ja riittoisammasta kahvista. Se kaikki on aromien kustannuksella.
Onko noin? Sen olen huomannut, että suomalaiset suodatinkahvit ovat karkeampia kuin ruotsalaiset, mutta ruotsalaiset maistuvat kuitenkin paremmalta. Eli ruotsalaiset olisivat vieläkin nykyistäkin parempia Paulig-karkeudella?
Jos kaadat kahviin puolet jotain valkoista, tämä keskustelu ei ole sinulle.
Oikeastiko jotkut pitävät Pauligin ja Meiran kahveista enemmän kuin Löfbergsin ja Arvid Nordquistin? Meiran Segafredot ovat kyllä ihan hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksei saman tien tekisi pressopannulla? Tulee vielä parempaa.
Koska se nostaa huonoa kolesterolia.
Ei olennaisesti. Jos noin muuten on korkea kolesteroli, niin silloin pannukahvi voi olla huono idea. Minulla se on matala pannukahvin päivittäisestä juomisesta huolimatta.
Naisvaltainen ruokasuositustoimikunta on eri mieltä. Taidat syödä myös leikkeleitä ja riisiä???
5/5
Nykyinen suodatinjauhatus on liian hieno jopa käsinsuodattamiseen.
- barista