Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Aasialaiset ravintolat joutuneet suomalaistamaan ruokaa, asiakkaat halusivat mm. taksaria

Vierailija
17.01.2025 |

Jyväskylässä sijaitsevassa ravintola Sakuragawassa ravintoloitsija Zheng Fang valmistautuu lounasbuffetin avaamiseen.

Fang kertoo, että ravintolan ruokaa on jouduttu muokkaamaan suomalaiseen makuun sopivaksi.

Fang ja hänen puolisonsa avasivat aasialaisen ravintolansa 20 vuotta sitten. Aluksi he yrittivät tarjota aitoa Guangdongin kiinalaista ruokaa.

- Asiakkaat eivät pitäneet esimerkiksi siitä, kun kana tarjoiltiin nahan ja luiden kanssa. Suomalaiset pitävät enemmän fileestä.

https://yle.fi/a/74-20135845

Kommentit (104)

Vierailija
1/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saamattomat ja mukavuudenhaluiset suomalaiset eivät pysty irroittamaan nahkaa ja luita lihasta. Ja se on vielä niin ällöäkin iik 

Vierailija
2/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa ottaa kantaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis voi ei, yrittäjä myy sitä, mitä asiakaskunta ostaa. Järkkyyyy. 

Vierailija
4/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuokin voisi mennä takaisin sinne mistä on tullut pilaamasta suomalaista ruokaa.

Vierailija
5/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Fang kertoo, että ravintolan ruokaa on jouduttu muokkaamaan suomalaiseen makuun sopivaksi."

100% Suomen Kiinalaisista ravintoloista on joutunut tekemään saman jo 80-luvulta asti. Suomalaiset ei ole vieläkään tottuneet mausteisiin ruuassa.

Entäs sitten Nepalilaiset ravintolat? Niillä ei ole mitään tekemistä Nepalilaisen ruuan kanssa vaan ne myy pohjois intialaista ruokaa.

Vierailija
6/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuokin voisi mennä takaisin sinne mistä on tullut pilaamasta suomalaista ruokaa.

Mitä on suomalainen ruoka ja mistä sitä saa?

Niihin aikoihin kun Suomessa vielä oltiin peltotöissä, niin juhlaherkku oli härkäpapu pata. Koska olet viimeksi syönyt sitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin? Eikö se ole päivänselvää, että mukautuksia tehdään paikallismaku huomioiden?

Vierailija
8/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinalainen pitää ravintolaa jonka nimi sakuragawa... milloin japanista on tullut osa kiinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saamattomat ja mukavuudenhaluiset suomalaiset eivät pysty irroittamaan nahkaa ja luita lihasta. Ja se on vielä niin ällöäkin iik 

Kun ihmiselle jää se 15-20 minsaa aikaa syödä se lounasruoka, niin siinä ei paljon ehdi sitä ruokaa ruotimaan eikä tikuilla tökkimään.

Vierailija
10/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja Juhla Mokkaa pitää olla jopa Fuengirolassa saatavana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinalaisia ravintoloita oli jo 80-luvulla. Tuliset ja eksoottisesti maustetut ruoat olivat varsinkin silloin mahdottomuus perunan ja läskisoosin makuun tottuneille suomalaisille.

Vierailija
12/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä sää ap taksarin revit? Ei tossa siitä puhuttu. Vaan muokkaamisesta. En söisi minäkään korvia, jalkoja tai liian tulista/pippurista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saamattomat ja mukavuudenhaluiset suomalaiset eivät pysty irroittamaan nahkaa ja luita lihasta. Ja se on vielä niin ällöäkin iik 

Se on liian hidasta. Törkeän lyhyillä lounastauoilla, jolloin siirtymien jälkeen jää ehkä se 10min. aikaa syömiseen.

 

Vierailija
14/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä vaan että eivät yritä tarjota täällä kaikkia samoja iljetyksiä mitä kotimaassaan, kananpäitä, kurkkutorvia, kanoja nahkoineen ja luineen, sisälmyksiä, käärmeitä, koiria, jne. Varmasti kaikkialla pitää ruokatarjonta sovittaa paikallisille kelpaavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiinalainen pitää ravintolaa jonka nimi sakuragawa... milloin japanista on tullut osa kiinaa.

Paikka tarjoaa myös sushia, koska sillä on kysyntää.

Vierailija
16/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap:lla on aika erikoinen lukemisen kyky. On jopa lukenut sellaisen ruokalajin nimen, jota ei löydy koko jutusta ja tellää sen jopa otsikkoon. On muutenkin outoa, että joku menisi ravintolaan tilaamaan grilliruokaa, jota saa huomattavasti edullisemmin grillikioskilta.

Vierailija
17/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saamattomat ja mukavuudenhaluiset suomalaiset eivät pysty irroittamaan nahkaa ja luita lihasta. Ja se on vielä niin ällöäkin iik 

Näinpä. Miten nämä kaikelle nenäänsä nyrpistävät hienohelmat tulevat sodassa selviämään? Siellä voi joutua syömään vähän sulaneemmat ruoat kaatuneen sotilaan vatsasta. 

Vierailija
18/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saamattomat ja mukavuudenhaluiset suomalaiset eivät pysty irroittamaan nahkaa ja luita lihasta. Ja se on vielä niin ällöäkin iik 

Mutta fileen hinta pitäisi sitten olla sen halvimman mukaan. Ei ymmärretä mistään mitään. 

Vierailija
19/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On se kyllä huimaa kuinka juntteja suomalaiset pystyvät olemaan. Ihan noin vaan omana itsenään ja yrittämättä.

Vierailija
20/104 |
17.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

"Fang kertoo, että ravintolan ruokaa on jouduttu muokkaamaan suomalaiseen makuun sopivaksi."

100% Suomen Kiinalaisista ravintoloista on joutunut tekemään saman jo 80-luvulta asti. Suomalaiset ei ole vieläkään tottuneet mausteisiin ruuassa.

Entäs sitten Nepalilaiset ravintolat? Niillä ei ole mitään tekemistä Nepalilaisen ruuan kanssa vaan ne myy pohjois intialaista ruokaa.

Täytyy kyllä ihmetellä, miksi ne on vääntäneet esim. perinteisten "karvalakkin-nakkikioskien" vuosikymmeniä jo suosiossa olleet klassikot omaan makuunsa? Ja sen lisäksi vaihtamalla jopa lämmitys-/kypsennysmenetelmiä.

Esim. Järvenpäässä Liisan grilli. Olen asioinut siellä jo lapsena 50v. sitten vanhempieni kanssa. Ja sen jälkeenkin vuosittain silloinkin, kun en enää asunut siellä. Viime kesän jälkeen ei ehkä tarvitse enää käydä. Minä otin iänikuisen porilaisen, joka kuulunut aina listoille. Ja ollut aina hyvä. Enää ei ollut. Makkara ei paljoa leikkelesiivua ollut paksumpi, ja koko annos oli vetelänään jotain kastiketta, kuin vedellä jatkettua majoneesia jollain ei niin hyvällä mausteella, ja annos oli sisustan kylmien lisukkeiden takia ei edes lämmin, vaan haalea heti tiskiltä ojennettaessa. Mies tilasi lihapiirakan, jossa sisällä jotain listan mukaista. Se ei enää ollut pehmeä ja höyrytetty, vaan kova grillissä litistetty koppura. Piirakan tasokaan ei ollut sama. Ei tykännyt hänkään.

Ehjää ei pidä korjata, eikä hyvää fiksata huonoksi.

Tuolla grillillä on ollut monta ikäpolvea ja lukemattomia ikäluokkia vakioasiakkainaan vuosikymmeniä. Koko ajan enemmän, kun ketjuhampurilaispaikat vallanneet alaa ja vieneet perinteisiä nakkikioskikilpailijoita pois.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi kolme