Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten jaksatte syödä hedelmiä ja kasviksia "tavallisen ruoan" lisäksi?

Vierailija
06.01.2025 |

Jossain työpaikan lounasravintolassa vielä suhteellisen helppoa vaan mättää lautaselle puolet salaattia ja puolet sitä virallista pääruokaa, mutta kotona ei millään jaksa.

Jonku helkutin porkkanaraasteen yritin yks ilta töiden jälkee vääntää perheelle. Hiton raskasta ja hidasta se raastaminen. Sormikin otti osumaa ja hirveä vaiva ja sotku. Eikä lapset edes suostunu syömään sitä kun raasteita on kuulema koulussa joka päivä muutenkin tarjolla.

Jos unohdetaan tää vaivanäkö, niin sitten tulee vastaan ihan myös mahalaukun venymisen ja jaksamisen kyky. Jos syön töihin lähtiessä esim. pari leipäviipaletta juustolla + rahkan, enhän mä siihen päälle jaksa ja ehdi enää mitään banaania vaikka olisi miten näppärä ja nopee. Sitten taas jos korvaan rahkan tai toisen leivistä bananaanilla, se ei täytä tarpeeksi ja nälkä tulee jo ennen lounasaikaa.

Turhauttaa.

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloita hedelmällä.

Älä raasta. Valitse helppoja kasviksia, pese ja pilko valmiiksi.

Vierailija
2/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuttamalla ajattelumallia. Kasvikset ja vihannekset = tavallista ruokaa, eivät ylimääräistä "tavallisen" ruoan päälle. Siten syöt myös kutsumaasi tavallista ruokaa vähemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkäpä tämä on juurisyy sille, miksi et jaksa ja viitsi. Hedelmistä ja vihanneksista saisit ravinto- ja hivenaineet, joilla jaksaisit.

Vierailija
4/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse raastaa juureksia. Riittää kun pilkkoo ne. Hedelmän voi syödä sellaisenaan. Kuoret pois.

Vierailija
5/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaraastetta välttelen sen rasittavaamn työmäärän takia. Banaania syön (juon) smoothiessa, päärynää syön sellaisenaan, sitrushedelmiä välttelen koska se kirpeys on liikaa ja voimakas haju. Vesimelonin syön sellaisenaan, kurkkua dippailen tai syön pahimpaan nälkään, avokadoa salaattiin, leivän päälle, sellaisenaan. Marjoja smoothieen ja tuoreena sellaisenaan. Kesäkurpitsa sopii kiinalaisiin kanaruokiin, samoin paprika. Tomaatti menee salaatissa tai sellaisenaan (helmi- ja kirsikka tomaatit), pinaattia voi lisätä mihin tahansa... 

Vierailija
6/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Porkkanaraastetta välttelen sen rasittavaamn työmäärän takia. Banaania syön (juon) smoothiessa, päärynää syön sellaisenaan, sitrushedelmiä välttelen koska se kirpeys on liikaa ja voimakas haju. Vesimelonin syön sellaisenaan, kurkkua dippailen tai syön pahimpaan nälkään, avokadoa salaattiin, leivän päälle, sellaisenaan. Marjoja smoothieen ja tuoreena sellaisenaan. Kesäkurpitsa sopii kiinalaisiin kanaruokiin, samoin paprika. Tomaatti menee salaatissa tai sellaisenaan (helmi- ja kirsikka tomaatit), pinaattia voi lisätä mihin tahansa... 

Rasittavan*

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön kasvikset siinä ruoassa. Kanakastikkeeseen laitan wokkivihanneksia sekaan, lasagneen laitan pinaattia, makaronilaatikkoon sieniä jauhelihan kaveriksi. Kalakeittoon ekstrapaljon juureksia. Jne:)

Vierailija
8/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En syö hedelmiä, kasviksia ihan vaan ruuan lisukkeena, uunijuureksia yms

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisit sekoittanut sen porkkanaraasteen siihen "oikeaan ruokaan". Eli vaikkapa jauhelihakastikkeeseen. 

Jospa aamiaisleipiin lisäisit leivän päälle salaatin, tomaatin, avokaadon ja kurkun ja rahkan sekaan aitoja marjoja? Silloin yksi leipä riittää.

Vierailija
10/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ne meillä ainakaan ole ylimääräistä, vaan kuuluvat ihan ruokailuun. Jos meillä on vaikka lihapullia, niin ei niillä täytetä lautasta ja sen jälkeen aleta miettiä, jaksaako vielä kasviksia. Vaan lautaselle otetaan esim. perunoita, keitettyjä porkkanoita, vihreää salaattia ja muutama lihapulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmisillä tuntuu olevan täysin hämärtynyt, mitä on "tavallinen ruoka". Ei ihminen ole kehittynyt tällaiseksi syömällä vain lihaa ja perunaa mahan täyteen.

Vierailija
12/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaraasteen tekemiseen on hyvin vaikea kuluttaa montaakaan minuuttia; pää pois veitsellä, kuorinta, raastaminen. Yhdelle henkilölle n. yksi porkkana/annos riippuen porkkanan koosta. Teen usein aamulla "salaatiksi" muiden eväiden kylkeen itselleni ja miehelle. Helppoa, nopeaa, halpaa ja hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raasteita alkoi mennä kun ostin monitoimikoneen raastamiseen. Mandoliinikin säästää sormia.

Eilen tein kaali-porkkana-lantturaastetta texmexiin 2,5l kulhollisen. Ruuan jälkeen kippasin sekaan vielä purkin ananasta mehuineen jotta pysyy mehevänä. Sitä on syöty ilta- ja aamupalalla. Syödään päivällisellä ja riittänee huomisiin eväisiinkin.

Vierailija
14/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviksia menee ruokiin sekaan ihan valtavia määriä todella äkkiä, tulee kilo päivässä helposti täyteen kun vegeilee. enkä siis tarkoita mitään vegaanista tai kasvissyöntiä varsinaisesti, vaan ylipäätään painotusta kasviksiin maidon ja lihan sijaan. Miksi syöt sen rahkan, kun banaanikin aamulla riittäisi? esimerkkinä, siis. laita leivän päälle juuston sijaan muutama viipale tomaattia, kurkkua, paprikaa tms. tai vaikka sen juuston kaveriks, samapa tuo, mutta kunhan laittaa sitä kuitua mukaan kun syö hiilihydraatteja niin kyllä se maha siitä alkaa tottumaan. helppoja ja hyviä juttuja on myös erilaiset hapantuotteet, kuten hapankaali ym, sitä ja vaikka kirsikkatomaattia lautaselle niin ei ainakaan liiasta vaivallisuudesta jää kiinni. Ja maha kiittää. samoin eri arkiruuissa voi huoletta vaihtaa vaikka 400g jauhelihasta puolet linsseihin tai muuhun proteiinipitoiseen, ja jos käyttää normaalisti paljon vaikkapa perunaa niin kannattaa lisätä sekaan muitakin juureksia ja kasviksia niin ruuat kevenee ja kasviksia tulee syötyä huomaamattaan enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvikset ja hedelmät syödään muun ruuan sijasta, ei lisäksi.

Jos vieläkin tuntuu vaikealta, niin perinteinen ohje on syödä aterialla ensiksi se mikä pitää saada alas. Esimerkiksi kehonrakentajat syö ensin proteiinit, sitten vihannekset ja lopuksi hiilaria jos vielä mahtuu. Jos sinulla on haasteena saada kasviksia alas, niin aloita ateriat niistä.

Vierailija
16/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsille menee ihan parhaiten simppelisti kuorittu porkkana lautaselle tai käteen. Voivat syödä vaikka ruokaa odotellessa. 

Vierailija
17/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Raasteita alkoi mennä kun ostin monitoimikoneen raastamiseen. Mandoliinikin säästää sormia.

Eilen tein kaali-porkkana-lantturaastetta texmexiin 2,5l kulhollisen. Ruuan jälkeen kippasin sekaan vielä purkin ananasta mehuineen jotta pysyy mehevänä. Sitä on syöty ilta- ja aamupalalla. Syödään päivällisellä ja riittänee huomisiin eväisiinkin.

 

Niistä raasteista saa älyttömän hyviä pihvejä. Olen itse raastanut esim. punajuurta, porkkanaa, pikkuisen lanttua sekaan, sipulia, perunaa vähän. Raasteeseen turvotettu korppujauho. Voi laittaa myös kananmunan, jos haluaa. Mausteita maun mukaan. Niistä muodostetaan uunipellille vaikka lusikoiden avulla pihvejä, jos ei jaksa niitä "leipoa" . Ois hyvä kääntää ne välillä paiston aikana. Ihan parhaita tulee tietty pannulla paistaessa, mutta on hidasta, jos tekee ison määrän. 

Vierailija
18/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä ajattelen just niin, että kasvikset ovat se ruokavalion ydin, ja siihen viereen  voi kasata pienen määrän vaikka riisiä ja jotain lihas tai kalaa.

Mulla ei lähde edes nälkä jos en syö kasviksia, kun olen niin tähän tottunut.

Vierailija
19/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen vaihtanut aamupalaleivät salaattiin, jossa on jotain proteiinia mukana. 

Vierailija
20/29 |
06.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään mieluiten kasvikset dippaukseen sopivan kokoisena. Toinen malli, mikä kelpaa, on leivänpäälliseksi sopiva. Harvoin enää raastan tai pienin mitään. Kuorin ja pilkon kippoon reiluina paloina/viipaleina. Kippo jääkaappiin helposti käden ulottuville. 

Eilen löysin keittiöstä läjän jouluksi hankittuja hedelmiä. Kuoret ja huonot kohdat pois ja lohkoina  jääkaappiin kippoon tarjolle. Kaikki meni jo iltaan mennessä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän kolme