Miehen veli uskoo, että leipä ja peruna lihottaa. Onko näin?
Kommentit (44)
Jos syö normaalisti eli vain sen osan ,mikä ruokaympyrässä perunalla ja leivälle kuuluu, niin ei liho.
Runsas hiilihydraatti pakkaa lihottamaan.
Ruoka lihottaa, jos syö enemmän kuin kuluttaa. Muuten ei. Ihan sama, mitä se ruokaa se on.
Jos syöt enemmän kaloreita kuin kulutat, lihot.
Jos syöt vähemmän kaloreita kuin kulutat, laihdut.
Mutta hiilareita on helpompi syödä liikaa kuin rasvaa tai proteiinia, eikä hiilarit pidä kylläisyyden tunnetta yllä yhtä hyvin kuin nuo kaksi muuta. Leipä ja peruna ovat lähes pelkästään hiilareita.
Vierailija kirjoitti:
Ruoka lihottaa, jos syö enemmän kuin kuluttaa. Muuten ei. Ihan sama, mitä se ruokaa se on.
Tutustupa matala-asteiseen tulehdukseen ja insuliiniresistenssiin.
Riippuu aika paljon siitä miten iso osa ne on ruokavaliota
Vierailija kirjoitti:
Jos syö normaalisti eli vain sen osan ,mikä ruokaympyrässä perunalla ja leivälle kuuluu, niin ei liho.
Ei pidä paikkaansa kaikkien kohdalla. Elämä olisi varmaan tosi helppoa noin yksinkertaisena, mutta mitäs sitten, kun valmiit ohjeet eivät joku päivä enää kohdallasi pädekään?
Täysjyväleivässä on mm. kuidun ja raudan ohella mukavasti magnesiumia, jota tarvitaan D-vitamiinin imeytymiseen.
Ei ole sellaista asiaa kuin lihottava ruoka.
Keskustelu päättyy, koska sille ei ole enempää tarvetta.
Tämä on kyllä sinänsä jännä juttu. Minä todellakin lihon leivästä. En tiedä johtuuko siitä, että sillon tulee syötyä enemmän, mutta kun jätän leivän kokonaan pois, laihdun.
Lihottaahan ne jos niitä määrättömästi mättää. Leivästä saa kuitenkin kuitua ja perunasta kaliumia kun sen keittää ja syö kuorineen. Samanverran lihottaa riisi ja makaroni, mutta niissä on vähemmän kuitua, mikäli ei ole täysjyvää. Riisistä saa lisäksi arseenia, joka on myrkyllistä.
Jos syö paljon nopeasti verensokeria nostavaa hiilaria niin kyllä se suurinta osaa lihottaa. Ruokahalu suurenee niin paljon, kun verensokeri tulee monta kertaa päivässä rysähdyksellä alas. Mutta ruokavaliossa on tietty aina kyse kokonaisuudesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruoka lihottaa, jos syö enemmän kuin kuluttaa. Muuten ei. Ihan sama, mitä se ruokaa se on.
Tutustupa matala-asteiseen tulehdukseen ja insuliiniresistenssiin.
Kust. Tai mitä jos vaan ryhtyisit syömään vain sen verran kun oikeasti kulutat?
Höttöruokaa molemmat, etenkin (valkoinen) leipä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos syö normaalisti eli vain sen osan ,mikä ruokaympyrässä perunalla ja leivälle kuuluu, niin ei liho.
Ei pidä paikkaansa kaikkien kohdalla. Elämä olisi varmaan tosi helppoa noin yksinkertaisena, mutta mitäs sitten, kun valmiit ohjeet eivät joku päivä enää kohdallasi pädekään?
Selitätkö miten joillekin on mahdollista lihoa muutamalla pienellä leipäpalalla ja parilla perunalla?
Mulla leipä myös " ongelma ", peruna ei vaikuta samalla tavalla.Vaaka ei valehtele.
Ei nuo minua ja veljiäni ole lihottaneet, vaikka perunaa ja leipää on mussutettu koko ikämme. Ei oo kellään edes diabetesta. Iät on +-70v kaikilla viidellä.
Vierailija kirjoitti:
Lihottaahan ne jos niitä määrättömästi mättää. Leivästä saa kuitenkin kuitua ja perunasta kaliumia kun sen keittää ja syö kuorineen. Samanverran lihottaa riisi ja makaroni, mutta niissä on vähemmän kuitua, mikäli ei ole täysjyvää. Riisistä saa lisäksi arseenia, joka on myrkyllistä.
Missä täysjyväriisissä on yhtä paljon kuitua kuin leivässä? Ihan siinä valkoisessa makaronissakin on enemmän kuin täysjyväriisissä.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on kyllä sinänsä jännä juttu. Minä todellakin lihon leivästä. En tiedä johtuuko siitä, että sillon tulee syötyä enemmän, mutta kun jätän leivän kokonaan pois, laihdun.
Eiköhän tuo laihtuminen johdu siitä, että jätit leivän ja sen päälliset pois.
Vai korvasitko pois jätetyn leivän kautta alentuneen energian saannin jollain muulla ruualla?
Onhan se, jos on taipumusta kakkostyypin diabetekseen.