Olen tehnyt puolivuotta hirvittävät määrät kuivattua poronlihaa ja kantarellejä. Nyt kukaan ei edes syö niitä.
Ostin kesällä poronlihaa 50kg pakastimeen, myös loppusykystä ostin 100 litraa kantarelleja.
Olen koko syksyn työskennellyt kellarissa. Kuivattaunut kaikki sienet ja lihat aivan oikea oppisesti!!
Minä olen tämän asian takia valvonut yötä päivää!
Olen kaiken valmiiksi tehnyt jopa jauheeksi kaiken jauhanut. Sitten pussittanut.
Nyt meillä on kaapit täynnä kuivattua poronlihajauhetta sekä kantarellijauhetta. Tämä on myös hyvää hätävaraa ruokaa, mutta kukaan ei suostu edes syömään näitä nyt. Ei kaikkea tarvitse säästää tein 50 kilosta poronlihaa ja 100 litrasta kantarelleja jauhetta. Eli voitte kuvitella, että sitä on nyt paljon .
Kommentit (9)
Pieleen meni, kun poronliha kuivatetaan oikeaoppisesti kevättalvella ulkona. Kanttarellit eivät ole oikein hyviä kuivatussieniä tai ainakin pitäisi kuivata heti poiminnan jälkeen.
Vai että jauheeksi meni. Mä taidankin tehdä kantarelli piirakan vuodenvaihteeksi. Njam.
Trollit täällä menee aina vaan oudommiksi.
Tuollaisia jauheita sekoitetaan karjan rehuun tai kiinalaiseen potenssivalmisteeseen.