Mitä kasvisruokaa itsenäisyyspäiväksi?
Syömme hyvää kasvisruokaa, mutta kaikki mieliruokamme ovat kaukana juhlallisesta tai suomalaisista perinteistä.
Ideoita kenelläkään hyvään Suomea juhlistavaan kasvisruokaan? (Munaa ja maitotuotteita saa tarvittaessa olla.)
Ehkä pitää juhlistaa nykyaikaista suomalaisuutta, jotta ruoka ei ole turhan tylsää tai ei omaan makuun.
Kommentit (75)
Bög tofu knakkisar ja pajunoksia. Köra på rumpa efterrätted.
Suomalaisia kasvisruokia: ohrapuuro, lanttulaatikko.
Ei kuulosta meidän makuun olevalta ruoalta. Minä kyllä tykkään kaalista, mutta nuoriso ei. Nakkeja ei yleensä syödä, paitsi notskilla paistettuna.
Alkupalaksi kukkakaaliskagenia saaristolaisleivällä , pääruokana puikulaperunamuusi, suppilovahverokastike soijarouheterästyksellä, puolukkasurvosta ja hunajaporkkanat, jälkiruuaksi mustikkapannacotta.
Unkarialainen pata, ilman lihaa. Monipuolisen vihersalaatin kanssa, sekä tuoreen patongin ja viinin kanssa.
Herkkua. Tätä tarjosivat kollegani, kun olin lyhyellä opintomatkalla, Budapestin yliopistossa.
Itseasiassa tuohon pataan kuuluu pitkää haudutettu liha.
Vaan kun he tiesivät, jotta olen kasvissyöjä, he ottivat minulle erikseen minulle ruuasta, ennen lihaa, paprikat ja muut juurekset ja vihannekset.
Ihana, unohtumaton matka Budapesstiin.
Mä just tässä mietin samaa. Mieheni on siis kasvissyöjä. Ostin just halvennuksesta karjalanpaistilihat, joten sitä on sekasyöjille. Ehkä teen ainakin sellaista uunissa haudutettavaa kaalipaistosta, jota tein vähän aikaa sitten. Siihen tulee kaalia ja suppilovahveroita. Pitää mietiä vielä, mitä muuta.
Vierailija kirjoitti:
Ei kuulosta meidän makuun olevalta ruoalta. Minä kyllä tykkään kaalista, mutta nuoriso ei. Nakkeja ei yleensä syödä, paitsi notskilla paistettuna.
Jaa, mutta on niitä soijanakkejäkin olemassa. Nakki-faneille. Meillä niitä on tarjolla uuden vuoden aattona kadvussyöjille.
Ja helvetin hyvin tuntuu maistuvan, boolin ohessa, kuten sipsitkin. Ei yhtään soijanakkia ole koskaan jäänyt syömättä.
Vierailija kirjoitti:
Alkupalaksi kukkakaaliskagenia saaristolaisleivällä , pääruokana puikulaperunamuusi, suppilovahverokastike soijarouheterästyksellä, puolukkasurvosta ja hunajaporkkanat, jälkiruuaksi mustikkapannacotta.
Kuulostaa ihanalta. Sekametsäsieniä löytyisi pakkasesta, niitä voisi myös hyödyntää.
Vierailija kirjoitti:
Sienipiirakkaa ja fetasalaattia?
Ai, onko fetajuusto kasvisruokaa?
Hernekeittoa ja mielellään jo edellisenä päivänä keitettyä. Siihen lisukkeeksi possun potkaa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sienipiirakkaa ja fetasalaattia?
Ai, onko fetajuusto kasvisruokaa?
Tuntuuko susta, että heräät eloon, kun saat tilaisuuden jankata tuota?
Vierailija kirjoitti:
Alkupalaksi kukkakaaliskagenia saaristolaisleivällä , pääruokana puikulaperunamuusi, suppilovahverokastike soijarouheterästyksellä, puolukkasurvosta ja hunajaporkkanat, jälkiruuaksi mustikkapannacotta.
Hiilihydraatteja 90 %
joista sokereja 35 %
Proteiinia 5 %
Muut 5 %
Vierailija kirjoitti:
Alkupalaksi kukkakaaliskagenia saaristolaisleivällä , pääruokana puikulaperunamuusi, suppilovahverokastike soijarouheterästyksellä, puolukkasurvosta ja hunajaporkkanat, jälkiruuaksi mustikkapannacotta.
Onko pannacotta tehty kaura kermaan / kauramaitoon?
Pannacottan yksi perusaine on kerma. Ja se on eläinperäistä, lehmänmaidosta.
Onko se siis kasvisperäistä?
Keräkaalit kermamauste seos ja uuniin.Kukkakaali, voi nyytit.Mausteet Täytetyt tomaatit.Jauheliha suolakurkku seos mausteet.Päälle juustoraaste, ja uuniin.Hernekeitto,kaalikeitto kasviksilla.
Får i kål i zinkhink. Fåret kan ersättas med tofu knackisar som står upp kålgrytan och gör den festlig. Om tofu knackisar är för dyra, kan ni köra med lök som vanligt.