Tein kaalilaatikkoa
Se on ihan älyttömän hyvä, halpa, helppo ja terveellinen ruoka, suosittelen! Itse laitan puolet jauhelihaa ja puolet soijarouhetta, menee ihan täydestä.
Jos asuisin yksin, tekisin ison laatikon ja pakastaisin annosrasioissa.
Kommentit (15)
Maistuuko kaalilaatikko vielä hyvältä pakastamisen ja sulatuksen jälkeen?
Jos tarkoitat täydestä menemisellä sitä, että se ei haittaa, vaikka soijarouhe maistuu soijalta, niin meneehän se täydestä.
Itselläni alkoi jossain vaiheessa soijaruoheen maku tökkimään. En sitä enää käytä ollenkaan. Jos jauhelihaa haluan "jatkaa" kasvisproteiinilla, käytän herneproteiinirouhetta. Maku ei tule samalla tavalla läpi kuin soijarouheen maku.
Soijaa tykkään kyllä syödä kokonaisina soijapapuina, mutta prosessoidut soijatuotteet ovat pahan makuisia.
Kokkikartanon valmis kaalilaatikko on myös hyvää.
En kokkaa itse koska yksinelävälle tulee kalliiksi ja mausteet jää vanhentumaan.
Vierailija kirjoitti:
Jos tarkoitat täydestä menemisellä sitä, että se ei haittaa, vaikka soijarouhe maistuu soijalta, niin meneehän se täydestä.
Itselläni alkoi jossain vaiheessa soijaruoheen maku tökkimään. En sitä enää käytä ollenkaan. Jos jauhelihaa haluan "jatkaa" kasvisproteiinilla, käytän herneproteiinirouhetta. Maku ei tule samalla tavalla läpi kuin soijarouheen maku.
Soijaa tykkään kyllä syödä kokonaisina soijapapuina, mutta prosessoidut soijatuotteet ovat pahan makuisia.
En ole vielä kyllästynyt vaikka olen siitä tehnyt erilaisia ruokia jo parikymmentä vuotta. En tietenkään joka päivä tai edes joka viikko mutta täytyy sanoa että soijarouhe on hyvin helppo ja edullinen käyttää. papuja ja linssejä tulee käytettyä melkein päivittäin.
Vierailija kirjoitti:
Mä laitan pelkkää soijarouhetta kun ei syödä ollenkaan lihaa. Teen Chocochilin ohjeen mukaan tosin en täysin vegaanisena. Päälle korppujauhoa ja vähän voita. Tosi hyvää on.
Minä olen tehnyt kaalilaatikon ilman lihaa ja lihan korvikkeita, riisin sijasta laitoin ruokakauraa (runsaalla kädellä) ja lisäksi siihen tuli purkki paserattua tomaattia (yrtti), mausteena curry ja mustaa pippuria ja ripaus suolaa jos suolaa käytätte ruuan laitossa. Tuli tästäkin versiosta kaalilaatikkoa ihan täyttävä ja makoisa ruoka eikä maksanut paljon ja on uusien ruokasuositusten mukaistakin ruokaa, lisukkeena voi tarjota puolukoita ja jos haluaa vaikka perunaa ja/tai porkkanoita.
Vierailija kirjoitti:
Maistuuko kaalilaatikko vielä hyvältä pakastamisen ja sulatuksen jälkeen?
Kaalilaatikko maistuu todella hyvältä pakastamisen jälkeenkin!
Mitä soijarouheeseen tulee, itsestänikin tuntuu, että siinä on aika tympeä maku, mutta itseäni se maku ei vaivaa, kun sekoittaa rouheen jauhelihaan. Laitoin rouhetta sen verran, että kun olin paistanut lihan pannulla, kaadoin sekaan soijarouhetta niin, että niitä oli silmämääräisesti yhtä paljon. Tosi hyvää tuli.
En koskaan laita laatikkoon riisiä, vaan ohraa, jolla tulee omasta mielestäni paljon parempaa. Siirappia ja voita ei saa unohtaa, ne antavat laatikolle mehevän maun. Itse tarjoan laatikon puolukoiden tai puolukkasurvoksen kanssa.
Ap
Kaalilaatikkoa tekevä ihminen on kunnioitettava ja epäilemättä lämminsydäminen ja ystävällinen.
Eihän siihen tartte laittaa lihaa eikä soijaa ollenkaan, jos ei halua.
Olen tehnyt sellaistakin, että kaalia, sipulia, valkosipulia, porkkanaraastetta ja jos sattuu olemaan vaikka palsternakkaa tai pala juuriselleriä, niin sitäkin raasteena sekaan. Tulee tosi hyvää.
Mekin teimme, puolitoista kiloa kaalia, n 700 gr jauhelihaa (nauta).
Hyvää oli, vaikka kaali ei enää maistu eikä haise niin hyvältä kuin ennen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä laitan pelkkää soijarouhetta kun ei syödä ollenkaan lihaa. Teen Chocochilin ohjeen mukaan tosin en täysin vegaanisena. Päälle korppujauhoa ja vähän voita. Tosi hyvää on.
Minä olen tehnyt kaalilaatikon ilman lihaa ja lihan korvikkeita, riisin sijasta laitoin ruokakauraa (runsaalla kädellä) ja lisäksi siihen tuli purkki paserattua tomaattia (yrtti), mausteena curry ja mustaa pippuria ja ripaus suolaa jos suolaa käytätte ruuan laitossa. Tuli tästäkin versiosta kaalilaatikkoa ihan täyttävä ja makoisa ruoka eikä maksanut paljon ja on uusien ruokasuositusten mukaistakin ruokaa, lisukkeena voi tarjota puolukoita ja jos haluaa vaikka perunaa ja/tai porkkanoita.
Ei kaalilaatikkoon mitään riisiä tai kauraa tarvita. Ikinä en laita.
Vierailija kirjoitti:
Mekin teimme, puolitoista kiloa kaalia, n 700 gr jauhelihaa (nauta).
Hyvää oli, vaikka kaali ei enää maistu eikä haise niin hyvältä kuin ennen.
Minä laitoin tällä kertaa kokonaisen kaalin (en tiedä painoa), 350 g jauhelihaa ja desin pari soijarouhetta, pari desiä ohraryynejä, yhden sipulin, suolaa ja siirappia. Päälle vuolin voita. Pari ateriaa neljälle hengelle ja itselleni yksi tai kaksi lounasannosta lisäksi. Mahtava ja herkullinen ruoka! Ja aivan älyttömän halpa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kokkikartanon valmis kaalilaatikko on myös hyvää.
En kokkaa itse koska yksinelävälle tulee kalliiksi ja mausteet jää vanhentumaan.
"Mausteet jää vanhentumaan."En ymmärrä?!
Vierailija kirjoitti:
Maistuuko kaalilaatikko vielä hyvältä pakastamisen ja sulatuksen jälkeen?
Itse en tykkää enää.pakastamisen jälkeen. Keittojakaan en tykkää pakastaa esimerkiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maistuuko kaalilaatikko vielä hyvältä pakastamisen ja sulatuksen jälkeen?
Itse en tykkää enää.pakastamisen jälkeen. Keittojakaan en tykkää pakastaa esimerkiksi.
Minusta kaaliruoat vaan paranee, niin kaalilaatikko kuin kaalikeittokin.
Ap
Mä laitan pelkkää soijarouhetta kun ei syödä ollenkaan lihaa. Teen Chocochilin ohjeen mukaan tosin en täysin vegaanisena. Päälle korppujauhoa ja vähän voita. Tosi hyvää on.