Miksi kasvistuputtajat eivät tajua yhtä asiaa?
Miksi niin usein kasvissyöjät pakottavat asiaa, että sen ja sen suosikkiruuan voi tehdä myös tofusta/härkiksestä tai mistä lie korvikkeesta? Se tulee niin kuin automaattisena substituuttina, että makkarakastikkeen voi tehdä yhtä hyvin tofunakistakin. Ei olisi mitään eroa.
Varmaan voi, mutta ymmärtävätkö nämä, että kyseessä ei ole tällöin enää varsinainen makkarakastike tai LiHamakaronilaatikko, jos sen tekee jostain muusta kuin lihasta?
Nämä korvikeruuat eivät maistu samalta, joten miksi niitä pitää pakottaa? Ei kyseessä ole sama asia ollenkaan.
Kommentit (50)
Eipä ole tuollaista tuputtamista minun kohdalle sattunut vaikka iso osa läheisistä on kasvissyöjiä/vegaaneita.
Kasvisruuat voi syödä ihan kasvisruokina ilman että niihin laittaa lihaa ollenkaan. Olen samaa mieltä näistä lihankorvikkeista, eivät maistu hyvälle. Olen vegaani.
Ap:lla mennyt aivot solmuun näin yksinkertaisesta asiasta. 🤦😂
Nakki on nakki ja porkkana on porkkana. Nykyään kun tädilläkin voi olla munat niin sekoitetaan kaikki.
Vierailija kirjoitti:
Liha on murhaa!
Liha on elämää! Suomessa syntyy joka päivä 320 000 kananpoikaa.
Hyvin tehty kasviproteiinipohjainen makkara maistuu ihan makkaralle. Suomessa en ole sellaista nähnyt, mutta ulkomailla kyllä.
Kuka on tuputtanut ap:lle kasvia? Sehän on vähemmän creepyä kuin makkaran tuputtaminen.
Joku setämies yritti uimahallissa tuputtaa minulle makkaraa, mutta kieltäydyin.
Vierailija kirjoitti:
Hyvin tehty kasviproteiinipohjainen makkara maistuu ihan makkaralle. Suomessa en ole sellaista nähnyt, mutta ulkomailla kyllä.
Ongelmana on vain se, että tuollainen tuote on niin prosessoitu, että se ei ole elimistölle enää käyttökelpoinen, vähän kuin muovia söisi.
Vierailija kirjoitti:
Mikä on kasvistuputtaja?
Ota tästä kaunis orkidea. Ota nyt.
Aika typerä aloitus. Itse syön sujuvasti tofua, makkaraa, soijasuikaleita, jauhelihaa, kokolihaa yms. Minkään noista ei ole tarkoitus korvata mitään, vaan curry on tofu- tai kanacurru, Makaronooonilaatikkko jauheliha- tai soijarouhelaatikko. Maistuu erilaiselta, mutta se on onkin se juttu minulle. Asioita voi tehdä monella tavalla. Kaikki ovat olleet maukkaita.
Pulla ei ole enää varsinainen pulla, jos se tehdään lihasta.
Vierailija kirjoitti:
Liha on murhaa!
Erittäin maukasta murhaa! 😋
Eikä makkaraa tehdä lihasta. Makkara tehdään perunajauhoista ja hevosen kavioista.
Ap:n kysymykseen vastaus: Kasvissyöjät on tyhmiä, aivot ei saa ravintoa kasviksista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvin tehty kasviproteiinipohjainen makkara maistuu ihan makkaralle. Suomessa en ole sellaista nähnyt, mutta ulkomailla kyllä.
Ongelmana on vain se, että tuollainen tuote on niin prosessoitu, että se ei ole elimistölle enää käyttökelpoinen, vähän kuin muovia söisi.
Sama kun söisi paperinenäliinoja survottuna johonkin sotkuun. Ovat sentään pehmeämpiä kuin muovi.
Vierailija kirjoitti:
Pulla ei ole enää varsinainen pulla, jos se tehdään lihasta.
Mitenkähän on? (Ihan tosissani kysyn.) Hehe.
Monet kasvissyöjät ja vegaanit ovat aiemmin syöneet liharuokia ja saattavat edelleen kaivata tuttua ruuan muotoa tai rakennetta, vaikka eivät halua käyttää lihaa. Esimerkiksi "makkarakastike" on rakenteeltaan ja maultaan tuttu ja helppo valmistaa myös ilman lihaa. Vaikka korvikkeet eivät maistu samalta kuin alkuperäiset, niiden tarjoaminen ei ole yleensä tarkoitettu "pakottamiseksi", vaan enemmänkin tapana näyttää vaihtoehtoja. On täysin ok, jos ne eivät houkuttele kaikkia. Ruokakulttuuri on rikas ja monimuotoinen eikä mikään tapa ole ainoa oikea.
Liha on murhaa!