Ravintolakokit tms tietävät, laitetaanko ravintoloissa hampparipihveihin
vain suolaa päälle paistossa, vai esim grillimaustetta? Tai esim sekoitetaanko grillimaustetta jauhelihamassaan ennen pihviksi muotoilua?
Toki käytäntöjä on useita, mutta esim Pancho villan hamppareiden pihvit on niin älyttömän hyviä, että olis kiva tietää niiden salaisuus että sais kotonakin yhtä hyvää.
Kommentit (19)
Pancho Villan hampurilaiset ovat kyllä älyttömän hyviä. Ehkä parhaita ketjuravintoloista.
Suolaa ja pippuria laitetaan yleisesti pihvien päälle. Mahdollinen grillaus voi tuoda lisämakua.
Vierailija kirjoitti:
Im loving it
Syökää kanaa!
Jauhelihapihvin voi maustaa monella tapaa. Hampurilaispihvit yleensä maustetaan pintamaustamalla eli mausteita ei sotketa jauhelihaan.
Hyvin tärkeää on Maillard-efekti. Pannun on oltava riittävän kuuma ja pihvin kunnolla painuneena paistopintaa vasten, jotta karamellisoituminen onnistuu. Kun seuraavan kerran teet hampparia anna pannun kuumeta riittävästi ja paina pihviä vasten pannua kevyesti paistamisen alkaessa.
Vierailija kirjoitti:
Im loving it
Im not. Mäkin pihvit ei nyt ihan yllä tarkoittamaani kategoriaan :D
Ap
Vierailija kirjoitti:
Pancho Villan hampurilaiset ovat kyllä älyttömän hyviä. Ehkä parhaita ketjuravintoloista.
Mitäpä jos kokeilisit vaikkapa Barotsin, Friends & Burgersin tai Social Burgerjointin hamppareita.
Mitä vittua nyt taas? Ei massaan sekoitella mitään vaan pihvi on pelkkää jauhelihaa. Mausteeksi suola ja pippuri
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihapihvin voi maustaa monella tapaa. Hampurilaispihvit yleensä maustetaan pintamaustamalla eli mausteita ei sotketa jauhelihaan.
Hyvin tärkeää on Maillard-efekti. Pannun on oltava riittävän kuuma ja pihvin kunnolla painuneena paistopintaa vasten, jotta karamellisoituminen onnistuu. Kun seuraavan kerran teet hampparia anna pannun kuumeta riittävästi ja paina pihviä vasten pannua kevyesti paistamisen alkaessa.
Kiitos, täytyy kiinnittää huomiota. Onkohan suolan ja pippurin lisäksi muut mausteet yleisiä tuossa pintamaustamisessa?
Ap
Tärkeintä lienee, että se jauheliha on rasvaista laatua, 20% rasvaa. Joissain paikoissa laitetaan vain suolaa ja pippuria, joissain muitakin mausteita. Voi olla oma mausteseos, jolla maustetaan. Esim. Aleksi Herlevi myy koteihinkin Naughty BRGR burgersuolaa, jossa on suolan lisäksi sipulia, valkosipulia, sinappijauhetta, kanelia, timjamia ja cayennepippuria. Antaa lisää umamista makua ja pientä mausteisuutta. Käyttävät tuota myös ravintoloissaan.
Vierailija kirjoitti:
Mitä vittua nyt taas? Ei massaan sekoitella mitään vaan pihvi on pelkkää jauhelihaa. Mausteeksi suola ja pippuri
No mitä mitä vittua?
Pihvit maistuu niin erilaiselta eri paikoissa että kiinnostaisi tietää mikä on se käytännön ero.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Tärkeintä lienee, että se jauheliha on rasvaista laatua, 20% rasvaa. Joissain paikoissa laitetaan vain suolaa ja pippuria, joissain muitakin mausteita. Voi olla oma mausteseos, jolla maustetaan. Esim. Aleksi Herlevi myy koteihinkin Naughty BRGR burgersuolaa, jossa on suolan lisäksi sipulia, valkosipulia, sinappijauhetta, kanelia, timjamia ja cayennepippuria. Antaa lisää umamista makua ja pientä mausteisuutta. Käyttävät tuota myös ravintoloissaan.
Kiitti vinkistä, täytyy testata!
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pancho Villan hampurilaiset ovat kyllä älyttömän hyviä. Ehkä parhaita ketjuravintoloista.
Mitäpä jos kokeilisit vaikkapa Barotsin, Friends & Burgersin tai Social Burgerjointin hamppareita.
Eli jos tykkää Panchon burgereista niin ei ole testannut edellä mainittuja? Ok.
Sekin tuli mieleen et tuleekohan hampparipihvit ravintoloihin kuinka usein pakasteena? Vai tehdäänkö tuoreesta lihasta? Kukaan tuskin itse jauhaa niitä lihoja, mutta varmaan jauhelihan "koolla ja koostumuksella" voi myös olla vaikutusta makuun?
Ap
Eikö ne ole hevosen lihaa ? Ja pippurit voit syödä suoraan purkista pelkästään.
Vierailija kirjoitti:
Sekin tuli mieleen et tuleekohan hampparipihvit ravintoloihin kuinka usein pakasteena? Vai tehdäänkö tuoreesta lihasta? Kukaan tuskin itse jauhaa niitä lihoja, mutta varmaan jauhelihan "koolla ja koostumuksella" voi myös olla vaikutusta makuun?
Ap
Kaipa nuo paremmat paikat tilaa halutunlaista jauhettua lihaa jostain tukusta päivän annoksen. Jossain pikaruokapaikassa voisi kuvitella että pihvit tulee valmiiksi paistettuna ja ne vaan lämmitetään hampurilaisen kokoamisen yhteydessä.
Veikkaan ettei grillimauste tai aromisuola kuulu yhdessäkään vakavastiotettavassa paikassa hampurilaisen reseptiin. Muuten en osaa sanoa kun en ole kaikissa käynyt.
Oikeiden hampparipihvien tekeminen alkaa tuoreiden hamppareiden hakemisella. Ihan laitonta touhua en kerro siitä enempää. Aterian hinta on niin paljon ettei millään av pummeilla ole asiaa hamppariaterialle kuin lautasella.
Jos pihvi ilmoitetaan täyslihapihvinä niin siihen ei käsittääkseni voi sekaan sekoittaa mausteita..?