Kuinka paljon tarvitset tietoisuuden lisäämistä, että poronliha ei ole kallista vaan käypä hinta vastuullisesta tuotannosta?
Miksi sinulle pitää vielä kertoa, että poronlihalla on käypä hinta ja ei sitä voi laskea? Vastuullisesti tuotetusta lihasta jokainen ymmärtää maksaa oivan hinnan.
Kommentit (29)
Paljaaksikaluttu maa ja kitukasvuiset käkkänäporot eivät ole kestävää tuotantoa.
Ylilaidunnettua poronlihaa vastuullisesti?
Köyhälle kaikki on kallista. Turhaan koetat perustella mitään. -köyhä
Vierailija kirjoitti:
Älä jaksa jatkaa tätä samaa monta päivää perä jälkeen. Jos sulla linkata joku hyvä porolihan tarjous, antaa tulla. Kiitos!
Et siis vieläkään ymmärrä. Ei vastuullisesti tuotetusta lihasta ole mitään tarjouksia vaan jokainen maksaa käyvän hinnan.
AP
Mitä mä teen ymmärryksellä tuotteen hinnasta, jota en osta?
En yhtään. En ostele poroa edes vuosittain, koska unohdan sen olemassaolon. En syö paljoa lihaa, mutta yleensä se on eettisempää kuin esim broileri tai sika. Yleensä nautaa tai hevosta.
Ihan älytöntä, että 400 g broileria on alle 3 euroa. Näillä eläimillä ei ole mitään arvoa. Lehmä saa sentään eläinlääkärin hoitoa, jos se on kipeä. Broilerilta katkaistaan niska ja heitetään hävityskoppaan (=roskikseen).
Vierailija kirjoitti:
Älä jaksa jatkaa tätä samaa monta päivää perä jälkeen. Jos sulla linkata joku hyvä porolihan tarjous, antaa tulla. Kiitos!
Eri- Ja koska sitä alkaa löytymään lähikaupasta, vai Lappiinko tästä pitäisi lähteä juoksemaan niiden perässä? Voisin samantein hakea Ruotsista hapansilakkaa ja Islannista villapaidan.
Jos näin sanot. En syö lihaa lainkaan, joten poronlihan hinnalla ei ole minulle mitään väliä. Sen tiedän että kaupassa on kysynnän ja tarjonnan lait ja hinta määräytyy sen mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä jaksa jatkaa tätä samaa monta päivää perä jälkeen. Jos sulla linkata joku hyvä porolihan tarjous, antaa tulla. Kiitos!
Et siis vieläkään ymmärrä. Ei vastuullisesti tuotetusta lihasta ole mitään tarjouksia vaan jokainen maksaa käyvän hinnan.
AP
Ihan sama kun ei ole varaa ostaa.
Vastuullista?! Ihmisten kiusana liikenteessä ja pihoilla kulkevat. Kuolevat liikenteeseen ja mihin lie, ja valtio maksaa älyttömiä korvauksia poronomistajille, joilla on ylisuuret määrät poroja.
Ostaisin poroa ja hirveä mielelläni, mutta mistä?? Pakasteena löytyy kaupasta jotain 200g suikaleita, mutta meillä on perheessä 4 henkeä, joista 3 miehiä, joten kaipaisin kilon paisteja ja kunnon jauhelihakönttejä. Mikään ei ole parempaa kuin poro tai hirvi perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. Nam!
Poronlihan tuotantohan on vastuutonta nykymuodossa. Poroja on liikaa tunturiluonnon kantokykyyn nähden. Seurauksena on lisääntyvä porojen talviruokinta, kun tunturit on kaluttu paljaaksi ja luonto tuhoutunut.
Porotalous nykymuodossaan on vahvasti veronmaksajien tukemaa luonnon köyhdyttämistä. Biologit ovat asiassa yksimielisiä, mutta mitään asialle ei tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä jaksa jatkaa tätä samaa monta päivää perä jälkeen. Jos sulla linkata joku hyvä porolihan tarjous, antaa tulla. Kiitos!
Et siis vieläkään ymmärrä. Ei vastuullisesti tuotetusta lihasta ole mitään tarjouksia vaan jokainen maksaa käyvän hinnan.
AP
Markkinataloudessa käypä hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Jos kysyntää ei ole, hinta on liian korkea tai tarjontaa on liikaa. näin yksinkertaista.
Ja mitä tulee vastuullisuuteen:
Villit teurasporot joko rahdataan isoon teurasautoon tai pistetään puukolla valumaan verta hitaasti ja kivuliaasti hangella kituen. Se siitä vastuullisuudesta.
En syö Petteri Punakuonoa. Englantilaiset ovat ihan kauhuissaan porojen syönnistä. Onko rahat loppu? Miksi annoitte wokehörhöjen kääntää suomalaisten mielipide teitä vastaan, eikä kukaan tuohon puuttunut? Tehkää nyt vaan käsitöitä toisillenne. Kukaan ei niitä uskalla ostaa enää.
Vierailija kirjoitti:
En yhtään. En ostele poroa edes vuosittain, koska unohdan sen olemassaolon. En syö paljoa lihaa, mutta yleensä se on eettisempää kuin esim broileri tai sika. Yleensä nautaa tai hevosta.
Ihan älytöntä, että 400 g broileria on alle 3 euroa. Näillä eläimillä ei ole mitään arvoa. Lehmä saa sentään eläinlääkärin hoitoa, jos se on kipeä. Broilerilta katkaistaan niska ja heitetään hävityskoppaan (=roskikseen).
Ja tiput silppuriin, jos on jotain vikaa.
Auta ennemmin keksimään että mitä tuosta pakastimessa lojuvasta hirvenpalasta voi tehdä. Jos keksin miten siitä pääsee eroon niin saatan harkita poronpalan hankkimista uudeksi riesaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En yhtään. En ostele poroa edes vuosittain, koska unohdan sen olemassaolon. En syö paljoa lihaa, mutta yleensä se on eettisempää kuin esim broileri tai sika. Yleensä nautaa tai hevosta.
Ihan älytöntä, että 400 g broileria on alle 3 euroa. Näillä eläimillä ei ole mitään arvoa. Lehmä saa sentään eläinlääkärin hoitoa, jos se on kipeä. Broilerilta katkaistaan niska ja heitetään hävityskoppaan (=roskikseen).
Ja tiput silppuriin, jos on jotain vikaa.
Se silppuri tuntuu jopa inhimillisemmältä kuin hiilidioksidikammio. Vastakuoriutunut tipu sietää korkeaa hiilidioksidipitoisuutta niin hyvin, että tukehtumiseen menee puolesta minuutista minuuttiin.
Älä jaksa jatkaa tätä samaa monta päivää perä jälkeen. Jos sulla linkata joku hyvä porolihan tarjous, antaa tulla. Kiitos!