Kauramaidon tuotannossa 3050 prosenttia raaka-aineesta menee hukkaan!
Ruotsalaisarvion mukaan yhtä kauramaitolitraa kohden muodostuu noin 200 grammaa tiivistettyä okaraa.
Tämä käytetään yleensä rehuna tai poltetaan, tai se menee jopa jätteeksi. Kauramaitoon päätyy siten käytännössä vain kauran hiilihydraatit, kun taas kuitu ja iso osa proteiineista jää okaraan. Samalla, kun kuitu poistetaan, poistetaan tärkeitä ravintoaineita.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S095965262401151X
Kommentit (35)
Jaahas sellaisia "uutisia" persustania spämmää taas tänään. Poistoon hox!
Vierailija kirjoitti:
Jaahas sellaisia "uutisia" persustania spämmää taas tänään. Poistoon hox!
Eikö täti uskaltanut klikata linkkiä tieteelliseen tutkimukseen?
Oatly on määritellyt itsensä Lifestyle-yritykseksi. Kertoo kaiken.
Vierailija kirjoitti:
Ja sen lisäksi kauran puinnissa kuolee suunnaton määrä hyönteisiä ja pienjyrsijöitä. Tämän kaiken kuoleman ja ruoan polttamisen vaihtoehtona on musta kahvi. Sitä eivät vegakit pysty juomaan.
Kahvin viljelyssä torjutaan tuholaisia (hyönteisiä ja jyrsijöitä) ihan niin kuin minkä tahansa muunkin.
Kauramaitoa käytetään esim. lehmänmaidon ja mantelimaidon sijasta. Näiden molempien ympäristövaikutukset ovat valtavan paljon suuremmat kuin kauramaidon.
Rehuksi käyttö on hyötykäyttöä. Silloin tuotteena kaurarehu ja kauramaito. Jätteeksi ei pitäisi tietenkään laittaa.
Hys hys, ei saa järkyttää hyvesingaloijien maailmankuvaa.
Vierailija kirjoitti:
Ja sen lisäksi kauran puinnissa kuolee suunnaton määrä hyönteisiä ja pienjyrsijöitä. Tämän kaiken kuoleman ja ruoan polttamisen vaihtoehtona on musta kahvi. Sitä eivät vegakit pysty juomaan.
Mutta vain silloin, kun tämä kaura menee kauramaidon raaka-aineeksi? Mitä jos siitä kaurasta tehdäänkin puuroa? Mistä ne hyönteiset ja pienjyrsijät tietää mihin käyttöön kaura on menossa? Mitä jos se puitava vilja käytetään lypsylehmien rehuna? Eikö silloin maidontuotanto aiheuta ihan samanlaista tuhoa?
Silti kauramaito on moninkertaisesti ekologisempi vaihtoehto kuin naudanmaito.
Joten typerät lihansyöjätrollit voitte rauhoittua ja jättää nyt vaan sen maapallon tuhoamistottumuksenne.
Fazer käsittääkseni tekee tuosta kauraöljyä ja ksylitolia. Korjatkaa jos olen väärässä.
Mitä ajattelit tehdä tälle sinua suunnattomasti askaruttavalle ongelmalle, ap?
Kauramaito on epäterveellistä, korkea glykeeminen indeksi eli liikaa sokeri. Ei voi ainakaan minään ruokajuomana käyttää, itse en käytä enää ollenkaan. Ei sopinut terveydelle.
Parempi vain kun jättää kauramaidot kauppaan ja ostaa kaurahiutaleita puuroon.
Tuosta oli myös ylellä juttu, ei ole spämmiä. Taitaa olla myös ylen verkkosivuilla. Jotenkin tuntuu tässä vouhotuksessa että osa ei ymmärrä perustotuutta eli kolikolla on aina kaksi puolta. Parasta olisi jos söisi sitä mitä ihan lähiruokana löytyy, silloin hiilijalanjälkikin on pienempi. Nuo kaukaa tuotetut raaka-aineet prosessoidaan tehtaassa ja myydään kotimaisena, pah, niissä ei ole mitään terveellistä tai kotimaista tai luontoa säästävää. Sama juttu se on ollut muissakin "hittituotteissa".
Vierailija kirjoitti:
3050 prosenttia? Huhhuh!
Melkoinen hukkaprosentti. Yli 100:n prosentin lukemat on kuitenkin mahdollisia kuten esimerkiksi useiden lihatuotteiden osalta on huomattu.
Vierailija kirjoitti:
Rehuksi käyttö on hyötykäyttöä. Silloin tuotteena kaurarehu ja kauramaito. Jätteeksi ei pitäisi tietenkään laittaa.
Suomennos: kauramaidon sivutuotteella ruokitaan lehmiä ja saadaan maitoa.
Kun tarkastellaan ilmastovaikutuksia, saadaan koko kauramaidon negatiivinen vaikutus siirrettyä karjankasvatukseen, koska kyseessähän oli rehuntuotanto, jonka sivutuotteena on kauramaito. Tuo jos mikä on täydellistä viherpesua!
Ja sen lisäksi kauran puinnissa kuolee suunnaton määrä hyönteisiä ja pienjyrsijöitä. Tämän kaiken kuoleman ja ruoan polttamisen vaihtoehtona on musta kahvi. Sitä eivät vegakit pysty juomaan.