Mikä siinä punaisessa lihassa on niin epäterveellistä?
Onko vähärasvainen punainen liha, esim riista, todellakin epäterveellisempää kuin vaikka kanankoipi?
Kommentit (194)
Mikäli emme huomioi lihansyönnin eettistä aspektia niin kohtuullisesti nautittuna ei mikään.
Se on se väri. Otas vaikka valkoinen tofukuutio, värjää punaiseksi ja saat terveyden tuhoavan kuution.
Ei ole. Rauta on se asia. Rauta vanhentaa ihmistä.
Vierailija kirjoitti:
Mikäli emme huomioi lihansyönnin eettistä aspektia niin kohtuullisesti nautittuna ei mikään.
Eettistä aspektia? Entä kasvissyönnin eettinen aspekti?
Höpö juttuja
Vierailija kirjoitti:
Mikäli emme huomioi lihansyönnin eettistä aspektia niin kohtuullisesti nautittuna ei mikään.
Niin, kumpi onkaan eettisempää, vapaana eläneen hirven liha, vai tehotuotettu broileri? (Vrt. aloitus)
Lohi ainakin on terveellistä, vaikka on punaista.
Ainoa epäterveellinen asia punaisessa lihassa on oikeasti se, että paljon syötynä se jää suolistoon pitkäksi aikaa paikalleen koska se sulaa hitaasti. Tällä on havaittu olevan yhteys suolistosyöpiin. Muuten se on kaikin tavoin terveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikäli emme huomioi lihansyönnin eettistä aspektia niin kohtuullisesti nautittuna ei mikään.
Niin, kumpi onkaan eettisempää, vapaana eläneen hirven liha, vai tehotuotettu broileri? (Vrt. aloitus)
Yhtä eettisiä kun minä syön niitä.
T: Eri
Vierailija kirjoitti:
Määrä.
Niin, onhan se hirvi isompi kuin kana.
Riista on hyvää ja vähän rasvaa. Harvoin sitä syödään.) Punasta lihaa jää suolistoon eikä se ole terveydelle eduksi.
Samoin miten se tehdään, grillattua ruokaa ja nuotio evästä ei liikaa. Kohtuus kaikessa(Kärähtäneet ei hyväksi muutenkaan)
Esimerkiksi kasvisten kuidut ovat hyväksi. Marjat jne. tekee hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Ainoa epäterveellinen asia punaisessa lihassa on oikeasti se, että paljon syötynä se jää suolistoon pitkäksi aikaa paikalleen koska se sulaa hitaasti. Tällä on havaittu olevan yhteys suolistosyöpiin. Muuten se on kaikin tavoin terveellistä.
Kiitos asiallisesta vastauksesta.
Niin, se on kova rasva, joka tekee lihasta erittäin vaarallisen. Rasvaisessa kalassakin on kovia rasvoja, mutta kala onkin erittäin terveellistä. Tietenkin mitä enemmän kalaa kulutetaan, sitä nopeammin meristä ja muista vesistöistä loppuu kalat kokonaan, joten terveellistähän on se syödä rasvaista kalaa paljon ...
Vierailija kirjoitti:
Mikäli emme huomioi lihansyönnin eettistä aspektia niin kohtuullisesti nautittuna ei mikään.
En näe lihan syönnissä edes eettistä ongelmaa.
Lihassa ei ole mitään epäterveellistä.
Vihervasemmistolaisen ideologian mukaan ihminen kasvissyöjä, aivan kuin lammas tai lehmä.
Woke-Hesari levittää tätä sanomaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole. Rauta on se asia. Rauta vanhentaa ihmistä.
Voin kroonisesti aneemisena sanoa, että raudan puute tekee elämästä varsin ankeaa.
Vierailija kirjoitti:
Niin, se on kova rasva, joka tekee lihasta erittäin vaarallisen. Rasvaisessa kalassakin on kovia rasvoja, mutta kala onkin erittäin terveellistä. Tietenkin mitä enemmän kalaa kulutetaan, sitä nopeammin meristä ja muista vesistöistä loppuu kalat kokonaan, joten terveellistähän on se syödä rasvaista kalaa paljon ...
Mutta kysymys olikin vähärasvaisesta punaisesta lihasta ja sen epäterveellisyydestä.
Luultavasti loppujen lopuksi kysymys on ruuan riittävyydestä. Maapallon nykyiselle väestömäärälle ei kaikille riitä lihaa.
Määrä.