Miten tehdä parsakaalia että siitä tulee mahdollisimman maukasta?
Kommentit (59)
Höyrytä (sopivan kypsäksi) ja valele jollain maukkaalla kastikkeella.
Höyryttämällä, mutta ei yhtään liian kauan. Värin pitää olla vielä heleä ja varren hieman kova, kun parsakaalit otetaan pois liedeltä.
Kermaa ja currya, siitä se lähtee.
Paista 2kg pekonia ja paista parsakaalit pekoninrasvassa.
1. Hanki vain tasaisen voimakkaan vihreää parsakaalia
2. Älä säilytä sitä vaan käytä heti
3. Kypsennä tertut höyryttämällä tai vähässä vedessä, niin että ne ovat juuri kypsiä, ylikypsiä makeus toki lisääntyy, mutta ne muusiintuvat
4. Varren voit kypsentää erikseen
5. Parasta parsakaali on sitruunamehu-oliiviöljykastikkeen kanssa
6. Arkikäytössä kannattaa aina lisätä kastikkeeseen sinappia sillä se kuulemma tehostaa parsakaalin terveysvaikutuksia
Kypsennä hiukan valkosipulia oliiviöljyssä ja kierittele puolikypsää parsakaalia siinä. Tästä saa myös pastakastikkeen jos panee enemmän valkosipulia
Raakana uunivuokaan ja päälle voimakas juustokastike. Tomaattia voi laittaa päälle ja sitten uuniin gratinoitumaan.
Jos jostain saa vastapoimittua suomalaista parsakaalia, se ei vaadi kuin oliiviöljyä tai voita ja sitruunamehua
Parsakaalisosekeitto koskenlaskijalla höystettynä. Nami nami. Paljon mustapippuria.
Höyrytä pienittyjä parsakaaleja noin minuutti tai puolitoista. Sen jälkeen dippaat sulaan voihin, joka on mahdollisesti maustettu jollain haluamallasi mausteella. Laita uunipellille ja uuniin niin paljon höökää kuin lähtee ja kiertoilma päälle ja anna paistua sen verran, että näet jo hieman mustaa parsakaalien reunoilla, mutta siten etteivät kuitenkaan kärähdä. Tarjoile esim. teriyakikastikkeen tms. kanssa tai sitten ihan sellaisenaan vaikka lisäkkeenä.
Palsta-akat ja teidän iänikuiset gratiininne. Huoh.
Vierailija kirjoitti:
Parsakaalisosekeitto koskenlaskijalla höystettynä. Nami nami. Paljon mustapippuria.
Sanonko mihin voit työntää sen SOSEKEITTOSI???
PS
Nykyään todella harvalla on tekohampaat
Kukkakaali on parempi joten unohda pk
Vierailija kirjoitti:
Höyrytä pienittyjä parsakaaleja noin minuutti tai puolitoista. Sen jälkeen dippaat sulaan voihin, joka on mahdollisesti maustettu jollain haluamallasi mausteella. Laita uunipellille ja uuniin niin paljon höökää kuin lähtee ja kiertoilma päälle ja anna paistua sen verran, että näet jo hieman mustaa parsakaalien reunoilla, mutta siten etteivät kuitenkaan kärähdä. Tarjoile esim. teriyakikastikkeen tms. kanssa tai sitten ihan sellaisenaan vaikka lisäkkeenä.
Voiko enää terveellisestä kasviksesta epäterveellisempää tehdä?
Vierailija kirjoitti:
Kukkakaali on parempi joten unohda pk
Kukkakaali on paitsi huomattavasti vähemmän terveellinen myös erittäin paljon huonomman makuinen. Toki venäläiset tykkää
Gratiini eli uunivuokaan, sekaan porkkanaa ja parsakaalta, tomaattia ja mitä itse haluaa, tai vaikka pelkkää kukkakaalta. Purkki kermaa, koskenlaskijaa, pinnalle juustoraaste ja kypsymään noin 200 astetta 40 minuuttia
Paista voissa ja hauduta kermassa.