Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mulla on tiedotus teille kotona pizzaa tekeville: Sitä kallista italialaista pizzajauhoa ei tarvita hyvään pizzaan

Vierailija
31.08.2024 |

Ihan puolikarkea käy. Tärkeintä on alustaa hyvin. 

Kommentit (44)

Vierailija
1/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä löydät puolikarkeaa, jossa sitko pysyy päiväkausia? 

Vierailija
2/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan ripauksen ruisjauhoa sekaan, antaa vähän makua pohjaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.

Vierailija
4/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.

No jaa, minusta ei ole helppoja noi pakasteet. Ne ei ole koskaan silloin sopivan lämpöisiä, kun olisi tarkoitus alkaa tekemään ruokaa ja lisäksi se taikina ei vaan tottele. Kauheasti pitää muovata että pysyy muodossaan ja sitten saa kivikovan pohjan ja kipeät ranteet. Maku on kyllä ihan hyvä. Itse leivottu taikina on hyvää, pehmeää ja helppoa käsitellä.

Vierailija
5/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep. Itse tosin suosin erikoisvehnäjauhoa ennemin kaikessa leipomisessa. 

Vierailija
6/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halvin vehnäjauho riittää 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.

No jaa, minusta ei ole helppoja noi pakasteet. Ne ei ole koskaan silloin sopivan lämpöisiä, kun olisi tarkoitus alkaa tekemään ruokaa ja lisäksi se taikina ei vaan tottele. Kauheasti pitää muovata että pysyy muodossaan ja sitten saa kivikovan pohjan ja kipeät ranteet. Maku on kyllä ihan hyvä. Itse leivottu taikina on hyvää, pehmeää ja helppoa käsitellä.

Tottelee se taikina kun sulattaa oikein, pussien ohjeet on sinnepäin. Eikä todellakaan ole ranteet kipeinä... jos itse tekee taikinan niin sekin alkaa kolme päivää etukäteen, on se parempaa, mutta harvoin viitsii.

Vierailija
8/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin saatanan totta. Ja täyte ei saa olla vetistä eikä sitä laiteta taikinan päälle odottamaan. 

Eikä kannata laittaa liikaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse jauhoja ollenkaan kun hyvän pizzataikinan saa pakasteena.

No pizzan levitykseen tarvii hieman karkeita vehnäjauhoja.

Vierailija
10/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse ostan vaan niitä valmiita pizzapohjia, laitan ketsuppii pohjaan ja sitten valmiiksi raastettua juustoa ja kinkkua. Tämä sitten mikroon ja voila. Ei kestänyt kauaa ja on herkullista ja halpaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse ostan vaan niitä valmiita pizzapohjia, laitan ketsuppii pohjaan ja sitten valmiiksi raastettua juustoa ja kinkkua. Tämä sitten mikroon ja voila. Ei kestänyt kauaa ja on herkullista ja halpaa.

Nistipizza

Vierailija
12/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En oo ikinä mitään pizzajauhoa ostanutkaan, ihan perus puolikarkeilla vehnäjauhoilla juu mennään, ja herkkua on. Viimeksi eilen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan vaan tiedoksi, että siinä pizzajauhossa on enemmän gluteenia kuin puolikarkeissa jauhoissa, joissa on enemmän vehnän kuoriosaa. Gluteeni on se, joka tekee taikinaan sitkon ja auttaa sitä kohoamaan kunnolla. Kyllä siitä vaan tulee parempi taikina kuin tavan vehnäjauhoista, ainakin periaatteessa. Käytännössä enemmän vaikuttaa tekijän osaaminen ja resepti.

T. Ammattilainen

Vierailija
14/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.

No jaa, minusta ei ole helppoja noi pakasteet. Ne ei ole koskaan silloin sopivan lämpöisiä, kun olisi tarkoitus alkaa tekemään ruokaa ja lisäksi se taikina ei vaan tottele. Kauheasti pitää muovata että pysyy muodossaan ja sitten saa kivikovan pohjan ja kipeät ranteet. Maku on kyllä ihan hyvä. Itse leivottu taikina on hyvää, pehmeää ja helppoa käsitellä.

Tottelee se taikina kun sulattaa oikein, pussien ohjeet on sinnepäin. Eikä todellakaan ole ranteet kipeinä... jos itse tekee taikinan niin sekin alkaa kolme päivää etukäteen, on se parempaa, mutta harvoin viitsii.

Kyllä kuule hyvän pizzataikinan saa ihan tunnissa. 

Ja parissa minuutissa, jos ei halua kohottaa ollenkaan hiivalla. 

Ei tarvitse tehdä asioista hifistelyä, jos hyvää haluaa. Halvimmilla ja vähäisillä aineksilla tulee herkuimmat pizzat ihan ex tempore! 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nieletkö myös? Mulla ois sulle kermat kahviin.

Vierailija
16/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihan vaan tiedoksi, että siinä pizzajauhossa on enemmän gluteenia kuin puolikarkeissa jauhoissa, joissa on enemmän vehnän kuoriosaa. Gluteeni on se, joka tekee taikinaan sitkon ja auttaa sitä kohoamaan kunnolla. Kyllä siitä vaan tulee parempi taikina kuin tavan vehnäjauhoista, ainakin periaatteessa. Käytännössä enemmän vaikuttaa tekijän osaaminen ja resepti.

T. Ammattilainen

Moni tekeekin kotonaan pitsaa, jonka pohja muistuttaa hiivaleipää. Tähän päälle ladotaan hirveä määrä täytteitä (jauheliha on must!), jotka liukuvat sitten tämän pullapohjan päältä lautaselle syödessä. 

Vierailija
17/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ostanut niitä valmis pakastepizzoja ja lisännyt omia täytteitä pizzan päälle. Laittaa niin paljon täytteitä, että siitä jää puolet myöhemmäksi.

Vierailija
18/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse ostan vaan niitä valmiita pizzapohjia, laitan ketsuppii pohjaan ja sitten valmiiksi raastettua juustoa ja kinkkua. Tämä sitten mikroon ja voila. Ei kestänyt kauaa ja on herkullista ja halpaa.

Mikroon?!! Laittaisit nyt edes uuniin, hyvä ihminen. 

Vierailija
19/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mistä löydät puolikarkeaa, jossa sitko pysyy päiväkausia? 

Ihan hyvin toimii ainakin kolme päivää. 

Vierailija
20/44 |
31.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.

Tampereen Napoli onkin kunnon junttipizzeria.