Mulla on tiedotus teille kotona pizzaa tekeville: Sitä kallista italialaista pizzajauhoa ei tarvita hyvään pizzaan
Ihan puolikarkea käy. Tärkeintä on alustaa hyvin.
Kommentit (44)
Mä laitan ripauksen ruisjauhoa sekaan, antaa vähän makua pohjaankin.
Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.
No jaa, minusta ei ole helppoja noi pakasteet. Ne ei ole koskaan silloin sopivan lämpöisiä, kun olisi tarkoitus alkaa tekemään ruokaa ja lisäksi se taikina ei vaan tottele. Kauheasti pitää muovata että pysyy muodossaan ja sitten saa kivikovan pohjan ja kipeät ranteet. Maku on kyllä ihan hyvä. Itse leivottu taikina on hyvää, pehmeää ja helppoa käsitellä.
Jep. Itse tosin suosin erikoisvehnäjauhoa ennemin kaikessa leipomisessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.
No jaa, minusta ei ole helppoja noi pakasteet. Ne ei ole koskaan silloin sopivan lämpöisiä, kun olisi tarkoitus alkaa tekemään ruokaa ja lisäksi se taikina ei vaan tottele. Kauheasti pitää muovata että pysyy muodossaan ja sitten saa kivikovan pohjan ja kipeät ranteet. Maku on kyllä ihan hyvä. Itse leivottu taikina on hyvää, pehmeää ja helppoa käsitellä.
Tottelee se taikina kun sulattaa oikein, pussien ohjeet on sinnepäin. Eikä todellakaan ole ranteet kipeinä... jos itse tekee taikinan niin sekin alkaa kolme päivää etukäteen, on se parempaa, mutta harvoin viitsii.
Vierailija kirjoitti:
Niin saatanan totta. Ja täyte ei saa olla vetistä eikä sitä laiteta taikinan päälle odottamaan.
Eikä kannata laittaa liikaa...
Ei tarvitse jauhoja ollenkaan kun hyvän pizzataikinan saa pakasteena.
No pizzan levitykseen tarvii hieman karkeita vehnäjauhoja.
Itse ostan vaan niitä valmiita pizzapohjia, laitan ketsuppii pohjaan ja sitten valmiiksi raastettua juustoa ja kinkkua. Tämä sitten mikroon ja voila. Ei kestänyt kauaa ja on herkullista ja halpaa.
Vierailija kirjoitti:
Itse ostan vaan niitä valmiita pizzapohjia, laitan ketsuppii pohjaan ja sitten valmiiksi raastettua juustoa ja kinkkua. Tämä sitten mikroon ja voila. Ei kestänyt kauaa ja on herkullista ja halpaa.
Nistipizza
En oo ikinä mitään pizzajauhoa ostanutkaan, ihan perus puolikarkeilla vehnäjauhoilla juu mennään, ja herkkua on. Viimeksi eilen.
Ihan vaan tiedoksi, että siinä pizzajauhossa on enemmän gluteenia kuin puolikarkeissa jauhoissa, joissa on enemmän vehnän kuoriosaa. Gluteeni on se, joka tekee taikinaan sitkon ja auttaa sitä kohoamaan kunnolla. Kyllä siitä vaan tulee parempi taikina kuin tavan vehnäjauhoista, ainakin periaatteessa. Käytännössä enemmän vaikuttaa tekijän osaaminen ja resepti.
T. Ammattilainen
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.
No jaa, minusta ei ole helppoja noi pakasteet. Ne ei ole koskaan silloin sopivan lämpöisiä, kun olisi tarkoitus alkaa tekemään ruokaa ja lisäksi se taikina ei vaan tottele. Kauheasti pitää muovata että pysyy muodossaan ja sitten saa kivikovan pohjan ja kipeät ranteet. Maku on kyllä ihan hyvä. Itse leivottu taikina on hyvää, pehmeää ja helppoa käsitellä.
Tottelee se taikina kun sulattaa oikein, pussien ohjeet on sinnepäin. Eikä todellakaan ole ranteet kipeinä... jos itse tekee taikinan niin sekin alkaa kolme päivää etukäteen, on se parempaa, mutta harvoin viitsii.
Kyllä kuule hyvän pizzataikinan saa ihan tunnissa.
Ja parissa minuutissa, jos ei halua kohottaa ollenkaan hiivalla.
Ei tarvitse tehdä asioista hifistelyä, jos hyvää haluaa. Halvimmilla ja vähäisillä aineksilla tulee herkuimmat pizzat ihan ex tempore!
Nieletkö myös? Mulla ois sulle kermat kahviin.
Vierailija kirjoitti:
Ihan vaan tiedoksi, että siinä pizzajauhossa on enemmän gluteenia kuin puolikarkeissa jauhoissa, joissa on enemmän vehnän kuoriosaa. Gluteeni on se, joka tekee taikinaan sitkon ja auttaa sitä kohoamaan kunnolla. Kyllä siitä vaan tulee parempi taikina kuin tavan vehnäjauhoista, ainakin periaatteessa. Käytännössä enemmän vaikuttaa tekijän osaaminen ja resepti.
T. Ammattilainen
Moni tekeekin kotonaan pitsaa, jonka pohja muistuttaa hiivaleipää. Tähän päälle ladotaan hirveä määrä täytteitä (jauheliha on must!), jotka liukuvat sitten tämän pullapohjan päältä lautaselle syödessä.
Olen ostanut niitä valmis pakastepizzoja ja lisännyt omia täytteitä pizzan päälle. Laittaa niin paljon täytteitä, että siitä jää puolet myöhemmäksi.
Vierailija kirjoitti:
Itse ostan vaan niitä valmiita pizzapohjia, laitan ketsuppii pohjaan ja sitten valmiiksi raastettua juustoa ja kinkkua. Tämä sitten mikroon ja voila. Ei kestänyt kauaa ja on herkullista ja halpaa.
Mikroon?!! Laittaisit nyt edes uuniin, hyvä ihminen.
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät puolikarkeaa, jossa sitko pysyy päiväkausia?
Ihan hyvin toimii ainakin kolme päivää.
Vierailija kirjoitti:
Helpompaa kun ostaa PPP- tai Fazerin taikinapallot. Fazerin taikinaa käyttää jopa Tampereen Napoli.
Tampereen Napoli onkin kunnon junttipizzeria.
Mistä löydät puolikarkeaa, jossa sitko pysyy päiväkausia?