Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

voiko itse tehdä rahkaa?

Vierailija
25.08.2024 |

Miten?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
25.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan kaikkea syötävää voi tehdä itse. Vain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta kaikki ruoka on tehty ensin kotona ja sitten vasta teollistettu sen tuotanto.

Vierailija
2/7 |
25.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapattamalla maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
25.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hapattamalla maitoa.

Kiitos, mitä happoa suosittelet?

Vierailija
4/7 |
25.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hapattamalla maitoa.

Kiitos, mitä happoa suosittelet?

Lysergidiä, noin 250mg per aterioija.

Vierailija
5/7 |
25.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahka

1. Lämmitä maito 30-asteiseksi. Lisää joukkoon piimä. Anna seistä kaksi tuntia. Lämmitä uudelleen 35 asteeseen.

2. Lisää juustonjuoksete valmistajan ohjeiden mukaan. Sekoita ja jätä rahka tekeytymään huoneenlämpöön pariksi tunniksi tai kunnes maito on saostunut.

3. Leikkaa massa ristikkäin viilloille. Nosta massa liinalla vuorattuun siivilään.

4. Anna valua vähintään pari tuntia tai tarvittaessa pidempään. Voit säädellä rahkan paksuutta valuttamalla joko lyhyemmän tai pidemmän ajan. Lopuksi siirrä rahka toiseen kulhoon, sekoita tasaiseksi ja säilytä kylmässä. Rahka säilyy noin viikon verran.

Vierailija
6/7 |
25.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita maidon lisäksi kuohukermaa tölkillinen, pistä sinne sekaan rusinoita, sitruunankuorta, vaniljasokeria ja vaniljasiemeniä niin saat herkullista kohupiimiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
25.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

        1 litra maitoa (täysmaito tai kevytmaito, mutta täysmaito antaa täyteläisemmän maun)

        1-2 rkl piimää tai valmista rahkaa (aloitusviljelmäksi)

Vaiheet:

    1.    Kuumenna maito:

        Kuumenna maito kattilassa noin 37-42 asteiseksi. Tämä lämpötila on sopiva maitohappobakteerien kasvulle. Varo kuumentamasta maitoa liikaa.

    2.    Lisää aloitusviljelmä:

        Lisää kuumaan maitoon piimä tai valmis rahka. Sekoita hyvin, jotta aloitusviljelmä jakautuu tasaisesti.

    3.    Anna hyytyä:

        Kaada seos kannelliseen astiaan ja anna sen seistä huoneenlämmössä noin 12-24 tuntia. Rahka hyytyy ajan myötä ja muuttuu paksummaksi.

    4.    Valuta rahka:

        Kun rahka on hyytynyt, kaada se harsokankaaseen tai suodatinpussiin ja anna sen valua siivilässä tai kulhon päällä. Tämä poistaa ylimääräisen nesteen (heran) ja tiivistää rahkaa.

    5.    Valmis rahka:

        Valuttamisen jälkeen rahkasi on valmis nautittavaksi. Voit maustaa sen esimerkiksi sokerilla, marjoilla tai hedelmillä oman makusi mukaan.

Vinkkejä:

        Voit säätää rahkan happamuutta ja makua antamalla sen hyytyä pidempään tai lyhyemmän ajan.

        Jos haluat rahkasta vieläkin paksumpaa, voit antaa sen valua pidempään.