Mitä kuuluu lohikeittoon?
Mitä teidän mielestä tulee lohikeittoon? Pelkkää perunaa ja lohta?
Kommentit (45)
Kermaa myös. Juureksia, vaikka porkkanaa.
Juureksista ja porkkanoista voidaan kiistellä. Laakerinlehteä ei vielä ole mainittu.
Ei ainakaan porkkanaa. Se makeuttaa keiton.
Saarelaisen keittoon ei kuulu edes kermaa. Vain sipuli, peruna, lohi ja suola, mahd pippuri.
Oksennus tulee, jos lohi ja porkkana sotketaan yhteen.
T.kalastajan eukko
Peruna, sipuli (lohkoina jotka poistan valmiista), lohi. Kalalientä, kermaa, koskenlaskijaa. Paljon ruohosipulia ja tilliä.
Ei todellakaan porkkanaa!
Vierailija kirjoitti:
Perunaa, lohta ja kermaa.
Ehkä vähän suolaa, voita, (valko)pippuria. Hyvältä kuulostaa.
Lohta ja paljon
Perunaa
Purjoa
Tilliä
Mausteeksi suolaa, sitruunapippuria ja valkopippuria
Lopussa keittoon nokare voita ja loraus kuohukermaa
Usein lounaspaikkojen lohikeitto on pelkkää perunaa ja lohipalasia saa toden totta etsiä... Lautasellinen keitettyä perunaa ja kermalientä 12e
Sei kuutioita ainakin monen laitoskeittiöfirman mukaan.
Minä laitan tuoreita keittojuureksia. perunaa, sipulia, lohta, kasvisliemikuutioita, kourallinen valkoppureita, koskenlaskijaa ja purkin kermaa.
Mä laitan perunaa, porkkanaa (voi kyllä), suolaa, pippuria, tilliä, kermaa ja voita. Myös erilaiset lohikeitot uppoavat hyvällä ruokahalulla, ei ole ikinä minkäänlainen lohikeitto yököttänyt.
Teen lohikeiton veteen. En oikein tykkää lämpimistä maitokeitoista.
Paistettua lohta
vettä
Parsakaalia/kukkakaalia tai vaihtelevasti muita vihanneksia
Pinaattia
Persiljaa
Vaihtelevasti muita yrttejä
Suolaa
Ei teidän tarvitsekaan tykätä, minähän sen syön :D
Massan takana on tunteva yksilö
Suomessa ruokakalaksi kasvatetaan eniten kirjolohta. Mitä syötäväksi kasvatettu kala käy läpi ennen teurastusta?
Kunhan on riittävästi lohta, perunoita ja kermaa niin ohessa tulevat eivät niin haittaa. Kaikki vihanneksetkin menevät siinä sivussa. Suolaa, pippuria, tilliä. Kunhan on tosi paljon kalaa ja kermaa jottei tule vetistä, näitäkin on nähty liian usein :(
Lohta, perunoita, porkkanaa, sipuli/purjo, tilliä, kermaa liemeen