Lorotellaanko halpaa palmuöljyä laadukkaiden ja kalliimpien öljyjen korvikkeena jo ihan kaikkiin aineisiin?
Vappun aikaan havaitsin, että kaupoissa ja leipomoissakin munkkien uppopaistoöljy oli vaihdettu palmuöljyyn. Myös eräs maailmanlaajuinen hampurilaisketjukin on näköjään alkanut käyttämään ranskalaisten perunoiden paistamiseen palmuöljyä ja sämpylöissäkin maistui samainen öljy. Nyt on alkanut jo etomaan jo sekin, että jopa erääseen tuoksulliseen pyykkietikkaan on laitettu sekaan loraus myös palmuöljyä.
Mikä ihmeen villitys nyt on palmuöljyn suhteen käynnissä.
Kommentit (4)
Oliiviöljy on ilmasto-ongelmien takia jo niin kallista, että ihan hyvänkokoisesta marketista löytyi 1 pesto, jossa oli käytetty oliiviöljyä.
Italialaisia mahtaisi puistattaa nämä rapsi- rypsi-auringonkukka-ym -pestot.
Öljypalmu on satoisa. Saadaan paljon öljyä. Transöljyt on kielletty, niin palmuöljy on puolikovaa rasvaa. Vaikea sille on löytää korvaaja. Monessa tarvitaan sitä puolikovaa rasvaa rakenteen vuoksi.
Missä palmuöljyä käytetään?
Palmuöljyä käytetään lukuisissa eri tuotteissa, kuten margariinissa, kekseissä, suklaassa, jäätelössä, shampoossa, huulipunissa, kynttilöissä ja pesuaineissa. Satoisa öljypalmu vaatii muita öljykasveja vähemmän viljelypinta-alaa.
Tässäpä vastaus ap:lle!
Ap. korjaa: Vapun....., eikä Vappun;):)
Jyrkkä EI tuotteille, joihin on käytetty palmuöljyä valmistusprosessissa.
HYI olkoon! Tästä lähtien kaikki elintarvikkeet jäävät ostamatta, jotka maistuvat vähänkään palmuöljylle. Makuaistini ei hyväksy.