Punaviiniglögin tuunaaminen kevätdrinkiksi?
Meillä jäi joulusta yksi Loimu-glögi. Otaksun, ettei sitä kannata säästellä ensi jouluun? Voiko sitä jatkaa millään, jotta sen voisi juoda jonakin kylmänä drinksuna eikä maistuisi aivan glögiltä? Glögi ei näin huhtikuussa oikein hotsita. Netissä on ohjeita, mutta niissä kaikissa on kuohuviiniä, enkä haluaisi kohottaa alkoholipitoisuutta. Ne ohjeet sitäpaitsi taitavat koskea glögitiivisteitä tai Marlin perusglögejä (niitäkin meillä tosin jäi yksi). Mutta olisiko tuohon mitään laitettavissa, että sen voisi juoda kylmänä?
Kommentit (17)
Onnistuisiko siitä tekemään jotain sangria-tyyppistä? Häivyttäisikö appelsiiniviipaleet jouluista makua tarpeeksi? Tai jos haluaa miedompaa, niin jatkaa juomaa sitruunalimsalla?
Tuommoinen on oiva juoma kalsarikänni-iltana viimeisenä juotavaksi, kun makuaisti on jo mennyt ja melkein tajukin.
Sellerinvarsia sekä raikasta ja ravitsevaa Stumbras Rye -ruisvodkaa.
Mullakin tuli sangria mieleen, tai espanjalaisten suosima Tinto verano coca colalla?
Vierailija kirjoitti:
Glögg-Spriz?
Tuossa vissiin juuri olisi sitä kuoharia. Nyt kyllä löysin ohjeen, jossa oli tehty Blossa-glögiin, joka kai on aika samantyyppinen kuin tuo Loimu. Voi olla, että tuo on minun glögini kohtalo mutta sekaisinhan tuosta menee.
https://viinimaa.fi/drinkkiohjeita-ja-vinkkeja-valmistukseen/blossa-23-…
ap
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Onnistuisiko siitä tekemään jotain sangria-tyyppistä? Häivyttäisikö appelsiiniviipaleet jouluista makua tarpeeksi? Tai jos haluaa miedompaa, niin jatkaa juomaa sitruunalimsalla?
Itselläni itseasiassa kävi mielessä Fanta, niin tulisi kuplia myös. :D Pelkään vaan, että se mausteisuus ei kuitenkaan tuolla häviä.
ap
siis miten muka kuohuviinillä alkoholipitoisuus kasvaisi kun loimun alkoholipitoisuus on 15% ja kuohuviinin yleensä alle. Eli sekoittamalla loimua ja kuohuviiniä keskenään alkoholipitoisuus joko laskee tai pysyy ennallaan.
Itse lähtisin keventämään sitä jollain sitruunan ja päärynän tai persikanmauilla. Semmonen sitruunamehu-kivennäisvesi jossa oikeasti sitruunaa (ei novelle esanssi), sekaan
Keksin siis lennosta:
1 l sitruunamehu-kivennäisvettä
0,5 l tuoremehua päärynä tai persikka
1 l päärynäsiideriä
0,75 glögiä
Jäitä ja makean mintun lehtiä lasiin
Itse just aattelin, että vois nyt lämmittää tuon viimeisen glögin, kun tuli tää takatalvi... taas.
Vierailija kirjoitti:
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Onnistuisiko siitä tekemään jotain sangria-tyyppistä? Häivyttäisikö appelsiiniviipaleet jouluista makua tarpeeksi? Tai jos haluaa miedompaa, niin jatkaa juomaa sitruunalimsalla?
Itselläni itseasiassa kävi mielessä Fanta, niin tulisi kuplia myös. :D Pelkään vaan, että se mausteisuus ei kuitenkaan tuolla häviä.
ap
No ei nyt mitään fantaa, yök!
Mitä suotta tuunailemaan näin talven ja nietosten keskellä. Loimuun vähän kirkasta sekaan, myös rusinoita ja mantelilastuja, menee hyvin tyypillisenä suomalaisena vappujuomana.
Vierailija kirjoitti:
siis miten muka kuohuviinillä alkoholipitoisuus kasvaisi kun loimun alkoholipitoisuus on 15% ja kuohuviinin yleensä alle. Eli sekoittamalla loimua ja kuohuviiniä keskenään alkoholipitoisuus joko laskee tai pysyy ennallaan.
Hups, olet oikeassa. Olin kuvitellut, että loimussa on vähemmän. Juu tuolla tavalla menee varmaan vähän alaspäin sitten, mutta mieluummin sotkisin kuitenkin johonkin alkoholittomaan. Mutta kiitos korjauksesta! :D
ap
Voisiko siitä saada jonkun Marokko-henkisen juoman. Tuunaisi jollain appelsiinivivahteella ja mintulla ja mitähän vielä.
Vierailija kirjoitti:
Itse lähtisin keventämään sitä jollain sitruunan ja päärynän tai persikanmauilla. Semmonen sitruunamehu-kivennäisvesi jossa oikeasti sitruunaa (ei novelle esanssi), sekaan
Keksin siis lennosta:
1 l sitruunamehu-kivennäisvettä
0,5 l tuoremehua päärynä tai persikka
1 l päärynäsiideriä
0,75 glögiä
Jäitä ja makean mintun lehtiä lasiin
Tämä kyllä kuulostaa siltä, että glögin maku voisi tosiaan peittyä. Kiitos ehdotuksesta! Saatan kokeilla tätä. Erityisesti persikalla on niin vahva maku, että voisi toimia.
ap
Aika haastavan laitoit, ap.
Katsotaan tuleeko ideoita. Eihän glögin makua saa millään peittoon, sanon, mutta minä olenkin epäilevä Tuomas.