miten säilyepurkki tonnikala on kypsennetty? kun voi raskaana olevatkin syödä
Kommentit (13)
suljetaan tiiviisti ja kuumennetaan. ei ole bakteereja eikä viruksia sisällä!
Miksi sen pitäisi olla kypsää? Se nyt vaan on pakattu niin, ettei siinä pitäisi muhia mitään bakteereita. Eihän silliäkään ole kypsennetty, vai onko?
Kyllä purkkitonnikala on kypsää kalaa. Tuore tonnikala on erittäin syvänpunaista, tummempaa kuin naudanliha.
Säilykepurkkeihin laitetaan raakana joko lihaa tai kalaa ja purkit suljetaan tiiviisti ja sen jälkeen kypsennys paineessa. Tarvitaan erityiset välineet tähän tarkoitukseen.
Lisäksi on hyvä tietää että tonnikala purkissa on täyssäilyke joka säilyy huoneenlämmössä mutta anjovikset ovat puolisäilykkeitä ja kuuluvat jääkaappilämpöön.
http://www.jellona.net/ruoka/sailykkeet.htm
http://www.savoset.com/index.html?n=15891&Muikkujen+purkitus
http://www.erajyvaskyla.fi/fi/S%C3%A4il%C3%B6nt%C3%A4(Vakuumi-ja+Purkit…
eikö se kalamuussi vaan survota purkkiin suljetaan tiiviisti ja kuumennetaan. ei ole bakteereja eikä viruksia sisällä!
ehkä syöt vain hiutaletonnikalaa joka on todella kökköä. Osta tonnikalaa paloina öljyssä. ON parempaa ja laadukkaampaa kuin "kalamuussi"
ja vielä kerran se kala laitetaan purkkiin raakana ja kypsennys umpioimisen jälkeen.
sen tonnikalankin pitää lillua jossain epämääräisessä öljyssä? Miksi et osta tonnikalaa vedessä?
Paremmat tuoreet tonnikalat ei muuten ole niitä kaikkein tummimpia, ne vaaleammat on parempaa laatua.
http://www.carloskokki.com/334
(ei omat sivut)
aika tummaa toi liha on
sen tonnikalankin pitää lillua jossain epämääräisessä öljyssä? Miksi et osta tonnikalaa vedessä?
Paremmat tuoreet tonnikalat ei muuten ole niitä kaikkein tummimpia, ne vaaleammat on parempaa laatua.
Kuumennetaan öljyssä autoklaavissa.
Sincc
Vierailija kirjoitti:
eikö se kalamuussi vaan survota purkkiin suljetaan tiiviisti ja kuumennetaan. ei ole bakteereja eikä viruksia sisällä!
ehkä syöt vain hiutaletonnikalaa joka on todella kökköä. Osta tonnikalaa paloina öljyssä. ON parempaa ja laadukkaampaa kuin "kalamuussi"
ja vielä kerran se kala laitetaan purkkiin raakana ja kypsennys umpioimisen jälkeen.
En oli syönyt tonnikalaa vuosikymmeniin, kun se eka oli niitä hiutaleita, hyi.. nyt sattumalta tutustuin niihin paloihin, ai että on hyvää. Mutta tässäkin on merkillä väliä, mitkään kaikkein halvimmat ei maistu. Se yksi ja ainut A-merkkinen on parasta.
Ei sitä raskaana oleville suositella koska on petokala ja täynnä elohopeaa
Peltipurkin saumojen juottamiseen käytetty lyijy kypsentää kalan jo varastossa ja kaupan hyllyssä.
Vierailija kirjoitti:
Peltipurkin saumojen juottamiseen käytetty lyijy kypsentää kalan jo varastossa ja kaupan hyllyssä.
Ja sisäpinnan muovipinnoitteesta liukeneva bisfenoli.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sen pitäisi olla kypsää? Se nyt vaan on pakattu niin, ettei siinä pitäisi muhia mitään bakteereita. Eihän silliäkään ole kypsennetty, vai onko?
Av-palstalla on ollut neroja jo 10 wuotta sittenkin ;)
Sincc
Hauska lukea näitä ;D
Miksi sen pitäisi olla kypsää? Se nyt vaan on pakattu niin, ettei siinä pitäisi muhia mitään bakteereita. Eihän silliäkään ole kypsennetty, vai onko?