mikä on paras syömäsi juustokakku?
Kommentit (11)
Pohja:
n. 400 g digestive-keksejä
n. 150g voita (määrät siksi n. jos joku haluaa ohuemman pohjan)
Täyte:
2 dl kermaa vaahdotettuna
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
200g maustamat. tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä (liivatteiden liuotukseen)
Päälle:
n. 2dl lakkahilloa (olen tehnyt kaupan hillosta)
2 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
Riippuu siitä, onko juustokakku ns. kylmänä hyydytetty vai uunissa paistettu. Molemmat vaihtoehdothan ovat mahdollisia.
Baileys on hyydytetyistä kieltämättä makea, mutta samanaikaisesti myös karvas ja sopiva aikuisempaan makuun, sitä on helppo tuunata esim.nyt joulunaikaan vaikkapa suklaalla. Paistetuista taas sellainen ns. perinteinen juustokakku, jossa on käytetty esim. aprikoosihilloketta tai vadelmahilloa pohjan ja juustotäytteen välissä vie kielen mennessään.
suosikkini on myös NY, mutta ei sentään joulupöytään!
Mustaherukka, puolukka, karpalo tai lakka sopisi aika hyvin, jos ei niin makeita halua.
Aika kiva mustikkajuustokakun ohje löytyy yhteishyvän ruokamaailmasta, semmoinen pehmeän makuinen ja rakenteeltaan hyvä. On uunissa paistettu versio.
Joulupöytään olen tehnyt mm. glögitorttua ja cappuchino-kakkua
Kaikki makeanällöt (sukaat, baileys jne.) ovat ihan kamalia.
sitruunalla maustettu. En ole onnistunut valmistamaan vastaavaa täällä Suomessa.
Ananas-tai omenatäytteinen maistuu myös.
ja juuri noita "ei-makeita" kakkuja kaipailen täälläkin.
Vadelmaa myös sinään, ihan pakasteita, jotka olen kuumentanut liki kiehuvaksi massaksi kattilassa ja anna jäähtyä. Päälle kiille mehusta ja hiukan hilloa, ellei ole kotimaisia vattuja. Juustoseokseen parin limetin mehu vadelmien lisäksi. Hiukan olen laittanut itsetehtyä hilloa seokseen.
olen syönyt, mutten itse löytänyt hyvää reseptiä