Miksi vegaaninen ruoka on kalliimpaa kuin liha?
Siis proteiini, ellei nyt sitten suoraan pussista pistä soijaa suuhunsa.
Kommentit (17)
Pienemmät valmistuserät siinä taitaa olla suurin syy, vaikka raaka-aineet itsessään olisikin halvempia. Lihantuotanto saa myös suomessa tukiaisia niin, että se lihakilon hinta on keinotekoisen alhainen pitkin tuotantoketjua.
Lihan pitäisikin olla kaikista halvinta, sillä nykyihmisen luontainen ruokavalio on liha ja eläinrasva. Muille tuotteille pitäisi määrätä haittavero.
Tämä on hyvä kysymys. Kasviksethan ovat kaupassa halvempia kuin liha. Peruna, porkkana, tomaatti, sipuli jne. ovat kilohinnaltaan edullisia. Mutta jos ostat kasvisruokaa valmiiksi kokattuna, niin hinta hipoo pilviä ja saattaa olla kalliimpi kuin chateubriand lohkoperunoilla ja maustevoilla.
Vegaaniruoka käy niin huonosti kaupaksi että sitä menee päiväysvanhana hävikkiin paljon, joten hinnan täytyy olla niin korkea että myydyt tyotteet kattavat hävikin hinnan eikä kaupalle tule tappiota.
Kermaperseiden ruuvan tulee ollakin kallista, josson varaa nipottaa ja nirsota niin sillon pitää olla varaa maksaakin...
Vierailija kirjoitti:
Vegatuotteet ovat tyypillisesti prosessoitua soijaa. Ei kovin terveellistä siis.
Olen kasvissyöjä, joka ei voi syödä soijaa hormonaalisen migreenin vuoksi. Suomesta saa ihan härkäpapupohjaisia valmistuotteita. Samoin härkäpapurouhetta on myyty täällä kai jo 10-15 vuotta sitten. Itse käytän sitä jauhelihan korvikkeena.
Ei ole kaikki. Pussi linssejä on halpaa.
Vastuullisuus maksaa, mutta se palkitaan tulevaisuudessa. Persuja sen sijaan ei paljon tulevaisuus huoleta.
Riippunee vegeruoasta. Tuskin joku purkkihernari ilman kinkkua on kovin kallista?
Miksi gluteeniton on yli 2 kertaa kalliimpaa? Sitähän on pakko syödä, ei oo mikään valinta.
Lennätetään pitkien matkojen päästä, hinta nousee
Liha kasvatetaan kotosuomessa
ahneet ja laiskat viheryrittäjät tekevät minimipanoksella maksimivoitot. ihan vaan siksi, kun tyhmät ihmiset uskovat hypetykseen ja ostavat ylihintaista aliarvoista moskaa muodin vuoksi.
Olen maistanut kasvislihapullia. Soijapohjaisia. Olivat ihan yhtä hyviä kuin normaalit lihapullat. Ihan voisin ostaa jos olisivat samoissa hinnoissa halpojen lihapullien kanssa.
Elikkä se on noiden lihan korvikkeiden kalleus, miksi niillä ei tämän enempää menekkiä ole.
Koska se on kalliimpaa tuottaa ja maistuu paskalle. Paskanmakuisen ruuan kysyntä on alempi, joten tuotannuskustannukset ovat myös korkeammat ja nämä kustannukset pitää kattaa.
Niitä tukia saa kaikki maanviljelijät eivätkä vaan lihantuottajat. Eli argumenttisi on hanurista.
Vegatuotteet ovat tyypillisesti prosessoitua soijaa. Ei kovin terveellistä siis.