Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Juhlissa tarjoiluina yhä useammin kaikille gluteeniton, maidoton tontin-tarjoilut, jotta sama kävisi kaikille. Hyvä vai huono kehitys?

Vierailija
15.02.2024 |

Jos piirakat, kakut yms tehdään kaikille erikoisruokavalioille sopiviksi.

Esimerkiksi kakun tai piirakan jauhoiksi gluteenitonta jauhoseosta ja rahkan sijaan kaura- tai soijatuotetta. Kermavaahdon tilalla kaura- tai soijavispiä. 

 

Onko hyvä että sama käy koko juhlaväelle vai että on selkeästi erillään erikoisruokavaliotarjoilu ja muuten ns tavallisista raaka-aineista?

Kommentit (70)

Vierailija
1/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paremman makuista ja halvempaakin, kun tekee tavallisista raaka-aineista.

 

Sitten sivuun erikseen esim gluteeniton mikä on selvästi merkitty. Silloin keliakiaa sairastavallekin selvää että on varmasti tehty välttäen altistusta gluteenille.

Vierailija
2/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos budjetti sallii ton-ton -ruuat kaikille, tekisin niitä. Turha näprätä monia eri juttuja jos vähemmälläkin pääsee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut varmaan onnistuu, mutta valitettavasti joissain huomaa että on gluteenitonta, maidoton, mauton ja mitätön.

Itse teen niin että osa tarjottavista on niitä -ton -juttujen ehdoilla mietittyjä, mutta en edes yritä tehdä esimerkiksi jotain haastavaa kakkua gluteenittomana ja maidottomana vaan teen esimerkiksi kääretortun mihin mahdottomat täytteet. Vegaanijutut on itsessään melko helppoja ja yleensä myös maidottomia.

Siis toisin sanoen, en tee kaikille kaikkea vaan enemmänkin jokaiselle jotakin.

Vierailija
4/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kakun kuorrutteessa maku on eri esimerkiksi rahka-kermavaahdolla ja kookos-palmuöljy-vispillä. 

 

Puhumattakaan gluteenittomasta pullasta.

Vierailija
5/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteenitonta ruokaa jo vuosikaudet syöneenä tiedän, mitkä gluteenittomat ruuat ovat hyviä ja mitkä taas eivät. Mielummin otan kyläpaikassa sellaisia tarjoiluita, mitkä ovat ilman kommervenkkejä gluteenittomia, esim. suolaisen piirakan sijaan vaikkapa salaattia ja tavalliseen pohjaan tehdyn kakun sijaan vaikkapa pavlovaa tai vaikka ihan yksinkertaisuudessaan jätskiä tai hedelmäsalaattia.

 

Sitä aina toivon, että kukaan ei alkaisi värkätä minua varten kakkua tai piirakkaa jollain gluteenittomalla reseptillä, jota ei ole ikinä testannut, koska se voi sitten olla ihan mitä tahansa. Vielä enemmän toivon, ettei kukaan muu kuin gluteenittomat joudu näitä kokeilujen tuotoksia syömään

Vierailija
6/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos valitsee sellaisia ruokia, missä ei reseptissä ole gluteenia, niin ei ole yhtään kalliimpaa. Suurimmassa osassa ruuista ei ole gluteenia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käy niin kuin kaikelle - hajutonta, mautonta, tylsää, mitäänsanomatonta. Ja lopulta kukaan ei viitsi enää tarjota mitään eikä kukaan syö toisten tekeleitä enää. Kaikki menee tympeäksi. 

Vierailija
8/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos valitsee sellaisia ruokia, missä ei reseptissä ole gluteenia, niin ei ole yhtään kalliimpaa. Suurimmassa osassa ruuista ei ole gluteenia.

Hei mitä tällaisia suolaisia tarjoiluja olisi kahvipöytään? Suolaisen piirakan yms sijaan kun tarjolla ei ole muuta ruokaa eikä salaattia? Esim iltapäivällä pidettävät kahvit, kun on tavallisesti kakkua, keksiä, pullaa ja piirakkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupan valmis gluteeniton mutakakku on aivan ok ja taatusti gluteenitonta.

Vierailija
10/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin on eri kahvitilaisuuksissa tarjolla laktoosittomia, gluteiinittomia ja sokerittomia tuotteita, todella harvoissa tilaisuuksissa huomioidaan myös pähkinälle allergiset. Minulle on käynyt jopa kahviloissa niin etteivät myyjät varmuudella ole tieneet sisältääkö tuotteet pähkinää vai ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvin on eri kahvitilaisuuksissa tarjolla laktoosittomia, gluteiinittomia ja sokerittomia tuotteita, todella harvoissa tilaisuuksissa huomioidaan myös pähkinälle allergiset. Minulle on käynyt jopa kahviloissa niin etteivät myyjät varmuudella ole tieneet sisältääkö tuotteet pähkinää vai ei.

Kannattaa ilmoittaa etukäteen jos on vakava pähkinäallergia. Vaatii monen tuotteen läpi katsomista että ei sisältäisi.

Vierailija
12/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvin on eri kahvitilaisuuksissa tarjolla laktoosittomia, gluteiinittomia ja sokerittomia tuotteita, todella harvoissa tilaisuuksissa huomioidaan myös pähkinälle allergiset. Minulle on käynyt jopa kahviloissa niin etteivät myyjät varmuudella ole tieneet sisältääkö tuotteet pähkinää vai ei.

Ei ne myyjät voi tietää kun usein raaka-aineen valmistajatkaan ei kerro sitä varmuudella, esim. suuri osa suklaista saattaa sisältää pähkinää. Pähkinä on myös sellainen allergeeni joka täytyy hyvinkin pienenä ristikontaminaationa ilmoittaa. Itse olen töissä elintarvikelaitoksessa jossa sitä ei ilmoiteta, pähkinättömyys on sen verran tarkkaa että edes omat eväät ei saa sisältää pähkinää vaikka niitä syödään ihan eri tiloissa. Kahvilassakaan ei siis välttämättä uskalleta luvata pähkinättömyyttä jos sitä vaikka käytetään muiden tuotteiden valmistamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
13/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole hyvä. Se rajoittaa ruokalajien valikoimaa, kun kokit tietenkin päätyvät valitsemaan tarjottavat vain niistä ruokalajeista, jotka maistuvat joten kuten hyviltä noilla "korvaavilla" aineksilla valmistettuina. Tämä kaventaa ruokakulttuuria. 

Kannatan sitä, että erikoisruokavaliota noudattavat huomioidaan juhlissa erikseen.

Vierailija
14/70 |
15.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätän yleensä suoraan syömättä sellaiset leivokset, jotka ovat gluteenittomia ja maidottomia silloin, kun niissä normaalisti olisi maitotuotteita, esim. kermakakku. En ole koskaan syönyt yhtäkään oikeasti hyvänmakuista leivonnaista, joka kuuluu -ton kategoriaan. Herkkujen idea on olla herkkuja, eikä vain pahville ja sokerille maistuvia korvikkeita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/70 |
16.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvin on eri kahvitilaisuuksissa tarjolla laktoosittomia, gluteiinittomia ja sokerittomia tuotteita, todella harvoissa tilaisuuksissa huomioidaan myös pähkinälle allergiset. Minulle on käynyt jopa kahviloissa niin etteivät myyjät varmuudella ole tieneet sisältääkö tuotteet pähkinää vai ei.

Niihin kahviloihin tulee ne tuotteet valmis- tai raakapakasteina ja niissä usein lukee "saattaa sisältää pähkinää" tai "käsitelty samalla tuotantolinjalla pähkinän kanssa".

Ei ne myyjät niitä takahuoneessa leivo.

Vierailija
16/70 |
16.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu tarjottavista. Esimerkiksi ruokaa tehdessä kaikille sopiva ruoka on kivempi kuin jokaiselle eri annos. Se on myös varsin helppo toteuttaa.

Kahvipöydässä tonton voi olla paljon haastavampaa. Lisäksi keliaakikko ei voi aina luottaa kotikokin keittiön jauhottomuuteen vaikka kaikki olisikin gluteenitonta. 

Vierailija
17/70 |
16.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erikoisruokavaliota noudattavana ei haittaa yhtään jos on erikseen yksi annos erikoisruokavalioon sopivaa ja muille eri tarjoilu. 

Vierailija
18/70 |
16.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ton-tarjoilut = mauttomia, hajuttomia, kamala tekstuuri = hyi

Vierailija
19/70 |
16.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No selvitäpä etukäteen vierailta. Esim. minä olen allerginen soijalle.  

Vierailija
20/70 |
16.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hel-ve-tin huono!

Voi jessus, kaurapuuron makuista kakkua 😖

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme kolme