Esimerkkejä hienoista illallisista. Esim kerro esimerkki 4 ruokalajin illallisesta!!
Reseptiä ei pakko, mutta joku esimerkki, mitä se pitää sisällään, hienompia ruokia siis.
Kommentit (62)
Etanoita, mustekalaa, maksaa ja vihanneksia.
Edellisen kerran kun kutsuimme akateemiset ystäväpariskuntamme kylään, meillä oli
alkuruokana bouillabaisse
pääruokana coq au vin
välissä juustolautanen ja hedelmiä
jälkiruokana belgialaisia vohveleita
Ei tuo nyt kovin hieno ole, mutta kaikille maistui.
Ensin muutama pieni appetizer suupala, sitten hienostunut keitto, pääruuaksi kalaa tai lihaa, jälkiruoaksi pannacotta, bremebrulee tai joku mousse,
Hieno illallinen on harmoninen kokonaisuus, johon kuuluvat sivistyneet pöytätavat ja kevyt keskustelu hienostuneessa ympäristössä kauniin kattauksen äärellä.
Aterian voi koostaa haluamallaan tavalla ja menun voi päättää kun tietää kutsuttujen makumieltymykset ja allergiat. Tästä syystä on mahdotonta ehdottaa kokonaisuuksia etukäteen.
Ruokalajit ja juomat soinnutetaan toisiinsa sopiviksi.
Tervetulijaisjuoma ja pieni suupala ovat paikallaan, mikäli vieraat joutuvat odottamaan hetken ennen illallisen alkamista esim. toisten vieraiden saapumista tai vaikka sellaista ruokalajia, mitä ei voi tehdä etukäteen valmiiksi.
Tärkeintä on että isäntä/emäntä huolehtii vieraiden viihtymisestä ja ohjaa keskustelua tarvittaessa sopiviin aiheisiin sekä katsoo, että kaikilla on juotavaa lasissa sekä sopiva keskustelukumppani pöydän äärellä.
No meillä tulossa
- alkumaljan kanssa aperitivoja, pieniä suupaloja (voi olla vaikka leikkeleitä, bruschettaa, tikussa parmankinkkua ja melonia, laadukkaita juustoja)
- tsekkiläinen kirkas valkosipulikeitto
- pikkublinejä lisukkeineen
- joku sitruunainen jälkiruoka (posset, jäädyke tmv).
Viimeksi tarjosimme ulkomaisille vieraille (ulkomailla, tosin vain 3 rl)
- ruisnappeja kylmäsavulohi ja porotahnalla
- savulohta kanttarellikermakastikkeella
- mustaherukkakakkua
Kotona perusmenu näin talvella 3rl
- bruschetat 2-3 tahnalla
- lihapata (esim gulassi, stroganoff, stifado, burgundi)
- marjapiiras/-kakku ja kahvi
Meillä syödään pitkän kaavan mukaan 1-2 kuukaudessa. Yhteinen harrastus perheen ja ystävien kesken
Vierailija kirjoitti:
No meillä tulossa
- alkumaljan kanssa aperitivoja, pieniä suupaloja (voi olla vaikka leikkeleitä, bruschettaa, tikussa parmankinkkua ja melonia, laadukkaita juustoja)
- tsekkiläinen kirkas valkosipulikeitto
- pikkublinejä lisukkeineen
- joku sitruunainen jälkiruoka (posset, jäädyke tmv).
Viimeksi tarjosimme ulkomaisille vieraille (ulkomailla, tosin vain 3 rl)
- ruisnappeja kylmäsavulohi ja porotahnalla
- savulohta kanttarellikermakastikkeella
- mustaherukkakakkua
Kotona perusmenu näin talvella 3rl
- bruschetat 2-3 tahnalla
- lihapata (esim gulassi, stroganoff, stifado, burgundi)
- marjapiiras/-kakku ja kahvi
Meillä syödään pitkän kaavan mukaan 1-2 kuukaudessa. Yhteinen harrastus perheen ja ystävien kesken
No on kyllä todella pitkä tuo!
Anteeksi, en voinut vastustaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No meillä tulossa
- alkumaljan kanssa aperitivoja, pieniä suupaloja (voi olla vaikka leikkeleitä, bruschettaa, tikussa parmankinkkua ja melonia, laadukkaita juustoja)
- tsekkiläinen kirkas valkosipulikeitto
- pikkublinejä lisukkeineen
- joku sitruunainen jälkiruoka (posset, jäädyke tmv).
Viimeksi tarjosimme ulkomaisille vieraille (ulkomailla, tosin vain 3 rl)
- ruisnappeja kylmäsavulohi ja porotahnalla
- savulohta kanttarellikermakastikkeella
- mustaherukkakakkua
Kotona perusmenu näin talvella 3rl
- bruschetat 2-3 tahnalla
- lihapata (esim gulassi, stroganoff, stifado, burgundi)
- marjapiiras/-kakku ja kahvi
Meillä syödään pitkän kaavan mukaan 1-2 kuukaudessa. Yhteinen harrastus perheen ja ystävien kesken
No on kyllä
🤣
Sehän on vain sanonta:)
Meillä tosin tarkoittaa enemmän pöydässä vietettyä aikaa kuin ruokalajien määrää. Noissa blinijuhlissa 8h on minimiaika!
Hernekeitto, hapansilakoita, maksalaatikko, kaalisoppa
Alkupala:
Mätikupit (valmiiseen pikkusuolaiskuppiin creme fraichea ja mätiä plus ruohosipulia)
Sampanjaa
Alkuruoka:
Voissa paistetut kampasimpukat korianterilla
Pääruoka:
Sisäfilepihvi, kermakastike, perunapursoke ja paistetut pavut
Jälkiruoka:
Juustolajitelma tai marenkikakkua
Kuka muistaa minkä nimisiä ovat kaupassa valmiina myytävät pienet ranskalaiset kupit, joihin voi laittaa alkupala tahnan tms. En millään muistanut niiden nimeä. Käytän usein niitä alkupaloissa, helppoja, kunhan muistaa, ettei niitä voi tehdä etukäteen, koska hajoaa ja vettyy. Juuri ennen kun vieraat tulevat täyttää ja on helppo ja nopea.
Perunaa ja soosia kaikki muu on turhanpäivästä hienostelua
Vierailija kirjoitti:
Alkupala:
Mätikupit (valmiiseen pikkusuolaiskuppiin creme fraichea ja mätiä plus ruohosipulia)
Sampanjaa
Alkuruoka:
Voissa paistetut kampasimpukat korianterilla
Pääruoka:
Sisäfilepihvi, kermakastike, perunapursoke ja paistetut pavut
Jälkiruoka:
Juustolajitelma tai marenkikakkua
Kuka muistaa minkä nimisiä ovat kaupassa valmiina myytävät pienet ranskalaiset kupit, joihin voi laittaa alkupala tahnan tms. En millään muistanut niiden nimeä. Käytän usein niitä alkupaloissa, helppoja, kunhan muistaa, ettei niitä voi tehdä etukäteen, koska hajoaa ja vettyy. Juuri ennen kun vieraat tulevat täyttää ja on helppo ja nopea.
Crustadit. Niitä ei vaan saa täyttää liian aikaidmsin kun vetisty
Laitan perään toisenkin menun, joka on seuraaville vieraille näin bliniaikana
Sampanjaa ja Alkupalalautanen:
Marinoituja sieniä, kananmuna anjoviksella ja majoneesilla, leipäjuusto kirsikkahillolla
Blinit runsaine lisäkkeineen
Jäätelöannos hedelmien kera
Läpi aterian kuivaa kuohuviiniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alkupala:
Mätikupit (valmiiseen pikkusuolaiskuppiin creme fraichea ja mätiä plus ruohosipulia)
Sampanjaa
Alkuruoka:
Voissa paistetut kampasimpukat korianterilla
Pääruoka:
Sisäfilepihvi, kermakastike, perunapursoke ja paistetut pavut
Jälkiruoka:
Juustolajitelma tai marenkikakkua
Kuka muistaa minkä nimisiä ovat kaupassa valmiina myytävät pienet ranskalaiset kupit, joihin voi laittaa alkupala tahnan tms. En millään muistanut niiden nimeä. Käytän usein niitä alkupaloissa, helppoja, kunhan muistaa, ettei niitä voi tehdä etukäteen, koska hajoaa ja vettyy. Juuri ennen kun vieraat tulevat täyttää ja on helppo ja nopea.
Crustadit. Niitä ei vaan saa täyttää liian aikaidmsin kun vetisty
Kiitos, Rahmsin 24 mini croustades on käyttämäni tuote.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alkupala:
Mätikupit (valmiiseen pikkusuolaiskuppiin creme fraichea ja mätiä plus ruohosipulia)
Sampanjaa
Alkuruoka:
Voissa paistetut kampasimpukat korianterilla
Pääruoka:
Sisäfilepihvi, kermakastike, perunapursoke ja paistetut pavut
Jälkiruoka:
Juustolajitelma tai marenkikakkua
Kuka muistaa minkä nimisiä ovat kaupassa valmiina myytävät pienet ranskalaiset kupit, joihin voi laittaa alkupala tahnan tms. En millään muistanut niiden nimeä. Käytän usein niitä alkupaloissa, helppoja, kunhan muistaa, ettei niitä voi tehdä etukäteen, koska hajoaa ja vettyy. Juuri ennen kun vieraat tulevat täyttää ja on helppo ja nopea.
Crustadit. Niitä ei vaan saa täyttää liian aikaidmsin kun vetisty
Vol-au-vent.
Vierailija kirjoitti:
Laitan perään toisenkin menun, joka on seuraaville vieraille näin bliniaikana
Sampanjaa ja Alkupalalautanen:
Marinoituja sieniä, kananmuna anjoviksella ja majoneesilla, leipäjuusto kirsikkahillolla
Blinit runsaine lisäkkeineen
Jäätelöannos hedelmien kera
Läpi aterian kuivaa kuohuviiniä.
Zakuskoja on todella paljon erilaisia, mutta otan nuo kevyet, koska blinejä tulee tehtyä reilusti ja ovat niin täyttäviä täytteineen. Munajuuston otan leipäjuuston sijasta, jos kaupassa on erästä pientuottajan juustoa, joka on pehmeää. Ne muut ovat liian kovia ja eivät yhtään meheviä.
Kalaa, viiniä, sauna, kynttilä ja pillua
Meillä mentiin viimeksi näillä:
Alkupala
Kylmäsavulohen carpaccioa sitruunajuustolla ja piparjuurikastikkeella
Kuohuviiniä
Alkuruoka
Kermainen sienikeitto ja leipäkrutongit
Pinot Gris -viiniä
Pääruoka
Hiillostetun lohi-file villiyrttisalaatilla ja mätimajoneesilla
Sauvignon Blanc -viiniä
Jälkiruoka
Pannacottaa mansikkasorbetilla ja valkosuklaalla
Makea jälkiruokaviini
Makaroonilaatikkoa 5 200g annosta.