Miten vähentää ruokavaliossa kovia rasvoja? Mitä pieniä asioita voi tehdä?
Miten ruokavaliossa voisi vähentää tyydyttyneitä rasvoja ja korvata niitä muilla rasvoilla? Helppoja ideoita? Että voisi vähitellen muuttaa tottumuksia.
Älä vastaa, jos ei koske sinua tai haluat tarkoituksella syödä paljon tyydyttynyttä rasvaa. Se on oma keskustelunsa.
Mitä muutoksia voisi tehdä? Esimerkiksi leivän päälle hummusta tai pestoa tai kastaa leivän oliiviöljyyn tai pilkkoo leivän päälle avokadon ja riipaisee pippurimyllystä pippuria päälle.
Tai laittaa jauhelihakastikkeeseen lihaa ja lisäksi tölkin papuja niin että kastike kevenee.
Kommentit (89)
- pari kertaa viikossa vaihtelevasti erilaisia kalaruokia: lohta, kalapyöryköitä, silliä, silakoita, muikkuja jne lihan tilalle
- jos tykkää kahvissa kauramaidosta niin siinä on pehmeitä rasvoja
No jos lihatuotteita haluaa syödä, niin jauhelihan vaihtaminen siihen matalimman rasva% vaihtoehtoon, kanan ja kalkkunan suosiminen.
Jos vaikka aloittaisit siitä, että et käyttäisi kovia rasvoja. Et voita, et läskiä, et kookosrasvaa etkä margariinia.
Ruuan valmistuksessa voisit käyttää ruokaöljyjä ja valmistaa itse leivillesi levitteet.
Syö vähän tuotteita missä on kovia rasvoja.
Pitkälle pääsee sellaisella yksinkertaisella keinolla ettei syö einesruokaa.
Ruoanlaitossa kerman sijaan tomaattipohjaisia kastikkeita. Eli esimerkiksi currykastike tomaattimurskaan ja siihen oliiviöljyä rasvaksi.
Samalla saa tomaatista lykopeenia ja lisättyä todella terveellisiä kasviksia.
Kasviöljyä joka päivä, kasvisten lisäksi.
Arkiruokien listalle ruokia, jotka sisältää pehmeitä rasvoja.
Pataruokia kasviksista, kalaruokia, riistaa, vähärasvaisia lihoja, runsaasti kasviksia.
Ruoanlaitossa ja välipaloina voi käyttää pähkinöitä - tosin saattavat maistua liiankin hyvin.
Välttää turkkilaista jogurttia, jossa voi olla 10% rasvaa. Yhdestä annoksesta voi tulla saman verran kuin tölkillisestä kevytmaitoa. Tilalle vähärasvaisempi jogurtti ja sitten rasva muusta. Vaikka pähkinöitä sinne jogurtin sekaan.
Tää on helppo. Einekset veks, jlihasta 10% ja paisto öljyllä, kermat ja juustot myös pois
Mistä siis saat nykyisin kovaa rasvaa, millaisia ruokia ym pitäisi saada vaihdettua?
Syömällä niitä vähemmän. Ei välttämättä auta jos korvaat ne sitten jollain epäterveellisellä kasvisöljyllä.
Vierailija kirjoitti:
Mistä siis saat nykyisin kovaa rasvaa, millaisia ruokia ym pitäisi saada vaihdettua?
Voi, juustot, maitotuotteet, kahvimaidot, suklaa, einekset, leivonnaiset mm
Levitteet ja leivänpäälliset myös mahdollisia kovien rasvojen lähteitä.
Erilaiset kalaruoat on tosi hyvä vaihtoehto. Kalapastaa, perunaa ja kalaa, kalakeittoa, Todella hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä siis saat nykyisin kovaa rasvaa, millaisia ruokia ym pitäisi saada vaihdettua?
Voi, juustot, maitotuotteet, kahvimaidot, suklaa, einekset, leivonnaiset mm
No kevyemmistä juustoista polar on mielestäni hyvää arkikäyttöön. Kunnon juustoja vaan sitten pienempi määrä satunnaiseen herkutteluun. Sama suklaassa, vähennä määrää, älä laatua. Kahviin kannattaa kokeilla erilaisia kasvijuomia, niitä saa pieniäkin purkkeja että voi ensin testailla huoletta.
Sydänmerkkituotteista löytyy einestä missä ei ole paljoa kovaa rasvaa https://www.sydanmerkki.fi/tuotteet/
Leivonnasta tulee ekana mieleen porkkanakakku, siinä käytetään rasvana öljyä ja on todella herkullista. Myös piirakoista ja suklaakakusta tulee hyvä öljyllä.
Ja jos jäätelöstä tykkää niin gelatossa on vähemmän rasvaa ja on silti erittäin hyvää.
Katsoo mitä laittaa kahviin. Onko se kermaa, kevytmaitoa vai jotain kasvipohjaista vai juoko mustana.
Ja aloitukseen lisäys että ei tarkoitus vähentää rasvan syömistä vaan muuttaa rasvan laatua. Eli tavoitteena ei ole vähärasvainen ruokavalio vaan niin että rasva on edelleen tärkeä osa ruokavaliosta.