Miten pakasteherneitä käytetään ruoanlaitossa? Voiko ihan vain keittää lisukkeeksi? Olisi halpa proteiinin lähde
Kannattaako keittää vedessä vai pitääkö höyryttää tms? Voiko valmistaa uunissa, jos on uuniruoka?
Kommentit (67)
Kotimaisia ei tarvitse kuin käyttää kuumassa vedessä
Minä sulatan ja syön sellaisenaan, tosin vaan suomalaisia herneitä.
Ne kannattaa lämmittää käsissä ja laittaa yksi patjan väliin, yleensä tämän tekee hovimestari.
Voi laittaa myös moneen kastikkeeseen sellaisenaan. Vaikka kanan tai makkaran kanssa.
No saahan siitä hyvin proteiinia jos vaikka kilon syö. 56g proteiinia/1000g. Keitä miedossa suolaliemessä ja lisää pikkasen voita joukkoon.
Ihan niin ku muitakin pakastevihanneksia voi käyttää.
Kyllä voi uuniruuankin sekaan laittaa. 🙂
Myös hellaruuan ja mikroruuan.
Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..
Vierailija kirjoitti:
Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..
Jos ei ole maha tottunut tai on herkkä vatsa. Monilla ei mitään ongelmaa normaaleilla määrillä.
Ei kannata laittaa mihinkään pitkään kypsennettävään ruokaan vaan siihen vierelle, kun ei kannata kypsentää kauaa eikä antaa lilua kastikkeessa tms. Tarvitsee vain lämmittää.
Valmistuksen loppuvaiheessa kastikkeeseen sekaan. Tulee todella hyvää.
Liotan kuivaherneitä idätysastiassa 10h ja sitten huuhtelen 2 kertaa päivässä jolloinka ne alkavat vähän itää ja sitten ne ovat herkullisempaan.
Idätetyt palkokasvit
Idättäessä papuihin ja linsseihin kasvaa pienet versot eli idut. Idättäminen ei vaadi puutarhaa tai auringonvaloa. Idättäminen käynnistää pavuissa prosesseja, joiden seurauksena vitamiinien määrä kohoaa ja papujen sisältämät ravintoaineet muuttuvat ihmisen elimistölle edullisempaan, helpommin sulavaan muotoon.
Idättäminen nostaa siementen proteiinipitoisuutta. Lisäksi ituihin muodostuu elimistölle välttämättömiä aminohappoja. Proteiinit myös muuttuvat helpommin sulavaan muotoon, jolloin ne ovat lempeämpiä vatsalle. Itujen ravintopitoisuus riippuu valituista siemenistä, mutta niistä löytyy reilusti joitakin vitamiineja. Esimerkiksi C-vitamiinin määrä usein moninkertaistuu idättämällä. Myös kivennäisaineiden imeytyminen paranee idätyksen seurauksena.
Käyttö
Idätetyt palkokasvit sopivat mainiosti esimerkiksi salaatteihin tai vokkeihin. Idut keventävät ruokaa ja tuovat siihen raikkautta. Useat idätetyt pavut kannattaa kiehauttaa ennen käyttöä. Vain mungopavun ja linssin ituja voi syödä ryöppäämättä. Idut käytetään mahdollisimman tuoreena ja säilytetään jääkaapissa.
Itujen idättämisolosuhteet, 2230 C ja kosteus, suosivat mikrobien kasvua. Raakojen itujen syömiseen liittyy siten tietty sairastumisriski. Bakteerit kuolevat, jos idut kuumennetaan ruoanlaiton yhteydessä. Tämän vuoksi lapsille idut tulee aina kuumentaa.
Käytä idut 3-4 vuorokauden kuluessa idätyksestä. Voit ostaa ituja myös valmiina kaupoista.
https://www.martat.fi/ruoka/ruoanvalmistus/ruoka-aineet/palkokasvit/ida…
Ituja pitää huuhdella niin usein ettei ne ala haisemaan niin silloin ei tule mitään sairastumisen riskiä. Rakastan herneen ituja ja teen niitä melkein joka viikko.
Vierailija kirjoitti:
Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..
Itse syön joka päivä enkä ole huomannut yhtikäs mitään! ? !
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..
Itse syön joka päivä enkä ole huomannut yhtikäs mitään! ? !
Voi olla että säännöllisesti käytettynä myös maha tottuu noihin
Tuoreena pakastettu,voi syödä suoraankin.Kuivatut herneet on eri juttu.
Vierailija kirjoitti:
Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..
Niissä on vesipitoisuus niin suuri ettei kuitua ole kovin paljon.Kuivatut herneet aivan eri juttu.
Kyllä. Vähän aikaa kiehuvassa vedessä ja siitä lautaselle pääruoan kylkeen.