Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten pakasteherneitä käytetään ruoanlaitossa? Voiko ihan vain keittää lisukkeeksi? Olisi halpa proteiinin lähde

Vierailija
11.01.2024 |

Kannattaako keittää vedessä vai pitääkö höyryttää tms? Voiko valmistaa uunissa, jos on uuniruoka?

Kommentit (67)

Vierailija
1/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä. Vähän aikaa kiehuvassa vedessä ja siitä lautaselle pääruoan kylkeen.

Vierailija
2/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

sulattaa vaan 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimaisia ei tarvitse kuin käyttää kuumassa vedessä 

Vierailija
4/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä sulatan ja syön sellaisenaan, tosin vaan suomalaisia herneitä. 

Vierailija
5/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne kannattaa lämmittää käsissä ja laittaa yksi patjan väliin, yleensä tämän tekee hovimestari.

Vierailija
6/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisään risoton sekaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi laittaa myös moneen kastikkeeseen sellaisenaan. Vaikka kanan tai makkaran kanssa.

Vierailija
8/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No saahan siitä hyvin proteiinia jos vaikka kilon syö. 56g proteiinia/1000g. Keitä miedossa suolaliemessä ja lisää pikkasen voita joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan niin ku muitakin pakastevihanneksia voi käyttää.

 

Vierailija
10/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä voi uuniruuankin sekaan laittaa. 🙂

Myös hellaruuan ja mikroruuan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
12/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..

Jos ei ole maha tottunut tai on herkkä vatsa. Monilla ei mitään ongelmaa normaaleilla määrillä.

Vierailija
14/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kannata laittaa mihinkään pitkään kypsennettävään ruokaan vaan siihen vierelle, kun ei kannata kypsentää kauaa eikä antaa lilua kastikkeessa tms. Tarvitsee vain lämmittää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmistuksen loppuvaiheessa kastikkeeseen sekaan. Tulee todella hyvää. 

Vierailija
16/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liotan kuivaherneitä idätysastiassa 10h ja sitten huuhtelen 2 kertaa päivässä jolloinka ne alkavat vähän itää ja sitten ne ovat herkullisempaan.

Idätetyt palkokasvit

Idättäessä papuihin ja linsseihin kasvaa pienet versot eli idut. Idättäminen ei vaadi puutarhaa tai auringonvaloa. Idättäminen käynnistää pavuissa prosesseja, joiden seurauksena vitamiinien määrä kohoaa ja papujen sisältämät ravintoaineet muuttuvat ihmisen elimistölle edullisempaan, helpommin sulavaan muotoon.

Idättäminen nostaa siementen proteiinipitoisuutta. Lisäksi ituihin muodostuu elimistölle välttämättömiä aminohappoja. Proteiinit myös muuttuvat helpommin sulavaan muotoon, jolloin ne ovat lempeämpiä vatsalle. Itujen ravintopitoisuus riippuu valituista siemenistä, mutta niistä löytyy reilusti joitakin vitamiineja. Esimerkiksi C-vitamiinin määrä usein moninkertaistuu idättämällä. Myös kivennäisaineiden imeytyminen paranee idätyksen seurauksena.

Käyttö

Idätetyt palkokasvit sopivat mainiosti esimerkiksi salaatteihin tai vokkeihin. Idut keventävät ruokaa ja tuovat siihen raikkautta. Useat idätetyt pavut kannattaa kiehauttaa ennen käyttöä. Vain mungopavun ja linssin ituja voi syödä ryöppäämättä. Idut käytetään mahdollisimman tuoreena ja säilytetään jääkaapissa.

Itujen idättämisolosuhteet, 2230 C ja kosteus, suosivat mikrobien kasvua. Raakojen itujen syömiseen liittyy siten tietty sairastumisriski. Bakteerit kuolevat, jos idut kuumennetaan ruoanlaiton yhteydessä. Tämän vuoksi lapsille idut tulee aina kuumentaa.

Käytä idut 3-4 vuorokauden kuluessa idätyksestä. Voit ostaa ituja myös valmiina kaupoista.

https://www.martat.fi/ruoka/ruoanvalmistus/ruoka-aineet/palkokasvit/ida…

Ituja pitää huuhdella niin usein ettei ne ala haisemaan niin silloin ei tule mitään sairastumisen riskiä. Rakastan herneen ituja ja teen niitä melkein joka viikko.

Vierailija
17/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..

Itse syön joka päivä enkä ole huomannut yhtikäs mitään! ? ! 

Vierailija
18/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..

Itse syön joka päivä enkä ole huomannut yhtikäs mitään! ? ! 



 

Voi olla että säännöllisesti käytettynä myös maha tottuu noihin

Vierailija
19/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuoreena pakastettu,voi syödä suoraankin.Kuivatut herneet on eri juttu.

Vierailija
20/67 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Saa myös mahtavat ilmavaivat. Ei kannata ihan joka päivä syödä..

 

 

 Niissä on vesipitoisuus niin suuri ettei kuitua ole kovin paljon.Kuivatut herneet aivan eri juttu.