Onko mitään helppoja muutoksia, joilla voisi saada ruokavalioon enemmän kasviksia ja kuituja? Niin että ei mene aikaa
Pakastettu sipuli on esimerkiksi sellainen mikä on helpottanut arkea. Jos on kiire laittaa ruokaa, voi ottaa sipulisilppua suoraan pakkasesta ja kaataa vaikka pannulle tai keiton sijaan. Voi ostaa kaupasta valmiina tai vaikka itse pilkkoa ja pakastaa käyttövalmiiksi.
Mitä muita ideoita on? Miten saisi lisättyä kasvisten syömistä, jos saanti jää arjessa vähäiseksi? Kasvikset on hyviä, mutta jotenkin jää helposti käyttämättä.
Voi ehdottaa kokonaisia ruokalajeja tai raaka-aineita.
Kommentit (48)
Idätys! Oikeasti helppoa ja edullista hommaa.
Pilkkoo porkkanaa tai paprikaa suupaloiksi. On kivaa rouskuteltavaa ja samalla terveellistä ja hyvää. Säilyy myös jääkaapissa.
Dippaile porkkanatikkuja ja muita kasvistikkuja hummukseen.
Pakastevihannesten käyttö varsinkin näin talvella. Kuitulisiä voi laittaa vaikka jugurtin sekaan, eli psyllium, pellavansiemenrouhe, kaurakuitu.
Jos laittaa uunissa ruokaa, voi laittaa samalla uuniin kasviksia. Kypsyvät itsestään samalla. Esimerkiksi parsakaalia, kesäkurpitsaa jne. Myös juurekset valmistuvat uunissa ja on vaihtelua perunalle, riisille ja pastalle
Ala syömään leseitä ja esim. pellavansiemeniä jugurtin päällä tai puuron joukossa. Niistä saa kuituja ja omegaa. Opettele käyttämään tuoreita kasviksia. Preppaa kasvikset itse rasioihin, pese salaatit, tomaatit, kurkut ja paprikat omiin kannellisiin rasioihinsa ja syö sieltä. Valmista kerran viikossa kasvikset ja korvaa yksi ateria päivässä kasviksilla, salaatilla tai vaikka kasviskeitolla. Syö hedelmä välipalaksi.
Jos ei tarvitse laskea joka senttiä ruokakaupassa, niin vihannesosastolla on usein kaikenlaisia kasvissekoituksia valmiiksi pilkottuna. Joskus kokeilin jotain wokkivihannessekoitusta, kun oli puutteelliset ruuanlaittomahdollisuudet. Pidemmän päälle ei mikään halpa ratkaisu. Pakkasesta löytyy muutakin kuin sipulia.
Pakastekasvikset on meidän perheessä vakiolisuke, ainakin silloin, jos muutenkin tehdään ruoka (kiertoilma)uunissa. Ei ehkä edullisin vaihtoehto, mutta toisaalta ne kyllä tulee aina syötyä loppuun, eivätkä turhaan nahistu jääkaapissa. Ovat myös niin idioottihelppo vaihtoehto, ettei laittaminenkaan jää koskaan ajasta tai taidosta kiinni. Teinipojatkin osaavat ja myös syövät ihan mielellään. Kruunukasvikset on useimmin käytössä, mutta muitakin hyviä on.
Leivänpäälle edes kurkkua, ehkä jopa paprikaa ja tomaattia, mutta kurkku nopein.
Meilkein kaikkeen ruokaan voi lisätä vaikka yhden porkkanan, pieneksi pilkottuna niin ei muuta liikaa alkuperäistä reseptiä.
Jauhelihaa voi jatkaa sienillä.
Puuroon paljon marjoja. Marjarahkan tekee äkkiä ja riittää pariksi päiväksi, pistää paljon marjoja.
Alat vaan kaupasta kärryysi keräämään niitä kasviksia, meillä ne ainakin on heti ensimmäisenä. Siitä vaan hölkällä kassalle, ei mene paljon aikaa.
Helppoa ja hyvää kuitua: tomaatti, sitrushedelmät, paprika(näiden "kuoret" tärkeää kuitua), pähkinä, porkkana, kaikki pakastevihannekset keitettynä tai paistettuna.
Psylliumia teelusikallinen illalla veteen sekoitettuna.
Vierailija kirjoitti:
Idätys! Oikeasti helppoa ja edullista hommaa.
Jep! Mungpavut.
Vierailija kirjoitti:
Ala syömään leseitä ja esim. pellavansiemeniä jugurtin päällä tai puuron joukossa. Niistä saa kuituja ja omegaa. Opettele käyttämään tuoreita kasviksia. Preppaa kasvikset itse rasioihin, pese salaatit, tomaatit, kurkut ja paprikat omiin kannellisiin rasioihinsa ja syö sieltä. Valmista kerran viikossa kasvikset ja korvaa yksi ateria päivässä kasviksilla, salaatilla tai vaikka kasviskeitolla. Syö hedelmä välipalaksi.
Aivan rupesi kurkkua kuristamaan tämä kokonaisen viikkoannoksen pilkkomisen ja rasioihin järjestelyn urakka! Pisteet niille, jotka tuommoista jaksaa, minä en kyllä viitsisi. Tosin silläkin on väliä, asuuko yksin, vai onko perhettä. Meitä on nelihenkinen perhe, joten se tekisi 14kg edestä pilkkomista, jos noudattaa virallista 500 g/päivä suositusta /perheenjäsen.
Pizzaan paprikaa, punasipulia, tomaattia, voi olla lihaakin mutta ihan reilusti vaan kasviksia.
Lasagnen kastike jauhelihasta ja tomaattimurskasta, ei ruskea kastike. Lisäksi paljon sipulia, valkosipulia, vähän paprikaa, porkkanaa, sieniä, päälle kerros tomaattia ja juustoraastetta.
Tomaattikeitto, erityisesti silloin kun tomaatit sesongissa ja halpoja, kylkeen patonkia.
Liharuuille useampi kasvislisuke niin kaikkia tulee syötyä vähän, yhteensä paljon eikä mikään tule korvista.
Lisää yksi päärynä ruokavalioon. Se tuo 8 grammaa lisää kuitua päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ala syömään leseitä ja esim. pellavansiemeniä jugurtin päällä tai puuron joukossa. Niistä saa kuituja ja omegaa. Opettele käyttämään tuoreita kasviksia. Preppaa kasvikset itse rasioihin, pese salaatit, tomaatit, kurkut ja paprikat omiin kannellisiin rasioihinsa ja syö sieltä. Valmista kerran viikossa kasvikset ja korvaa yksi ateria päivässä kasviksilla, salaatilla tai vaikka kasviskeitolla. Syö hedelmä välipalaksi.
Aivan rupesi kurkkua kuristamaan tämä kokonaisen viikkoannoksen pilkkomisen ja rasioihin järjestelyn urakka! Pisteet niille, jotka tuommoista jaksaa, minä en kyllä viitsisi. Tosin silläkin on väliä, asuuko yksin, vai onko perhettä. Meitä on nelihenkinen perhe, joten se tekisi 14kg edestä pilkkomista, jos noudattaa virallista 500 g/päivä suositusta /perheenjäsen.
No höpönpöpön, oletpas sinä hassu. Ei niitä kaikkia kerralla tarvitse pilkkoa ja kai se mieskin osaa keittiössä kuorimaveistä käyttää? Kasvisruokien teko on itseasiassa aikaa säästävää, koska useimpia voi syödä vaikka raakana. Kauanko sinulta menee esim. kahden kukkakaalin huuhtomiseen ja paloitteluun? Entäs kesäkurpitsan?
Ja mihin se aika sitten mielummin menee? Kai se työläältä tuntuu, jos koko ajan on mielummin vauvapalstalla notkumassa tai kännykä kädessä.
Jauhelihakastikkeeseen voi lisätä sipulia ja sekaan tölkillinen papuja. Saa isomman määrän ruokaa ja on halpaa.
Sekaan voi myös laittaa esimerkiksi raastettua tai pilkottua kesäkurpitsaa tai miksi ei vaikka porkkanaa.