Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Lusikkaleipien taikina, miksi ei sekoiteta?
16.12.2023 |
Minulla on varmaan jostain 50-luvun keittokirjasta resepti lusikkaleipiin. Siinä paahdettu/kirkastettu voi kaadetaan sokerin päälle (tai toisinpäin, sokeri kaadetaan voisulan sekaan. Ja jätetään jäähtymään. Mutta ei saa sekoittaa. Miksi?! Olen miettinyt tätä aina. Netissä joka toisessa reseptissä sanotaan, että tässä vaiheessa saa sekoittaa ja joka toisessa taas että sekoittamatta. Tapahtuuko siinä jotain kemiallista rakenteelle vai mikä ihme voi olla syynä tuohon sekoituskieltoon? En sitten ole ikinä itse sekoittanut. Joulu lähestyy ja lusikkaleipiä taas leipomaan.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Jos olet tehnyt ja onnistunut, niin hyvä juttu. Lusikkaleipien koostumus on tyypillisesti karkea, ja ehkä tuo sekoittaminen vähentää sitä. Tee vähän kettiökemiaa ja kokeile toinen erä sekoittaen enemmän.