Syötkö enemmän kuin 50g lihaa tai lihavalmisteita päivässä?
50 grammaa on suositus jota enemmän ei saisi syödä.
En sitten tiedä mitä kamalaa tapahtuu jos syö enemmän
Kommentit (83)
En. Olen syönyt lihaa tai lihavalmisteita viimeksi vuonna 1993, sen jälkeen on tullut korkeintaan imaistua joku pikkuötökkä kitusiin silloin tällöin jos on sattunut juoksemaan parven läpi.
Taitaa tuo 50 g ylimenevä osuus punaista lihaa per pvä olla osoitettu siksi, että sen jälkeen on osoitettu tilastollisesti havaittavissa oleva riski oliko se nyt paksusuolen syövän kanssa.
En syö. Miehelläni on kihti ja meillä on sen vuoksi tarkka ruokavalio lihan suhteen.
Lihavalmisteita (makkaraa, leikkeleitä, pekonia, kinkkusuikaleita tms) harvoin.
Lihaa (rasvainen lihasliha, sisäelimet, kana/kukko ei broileri, kala) ja eläinperäisiä muita asioita (maitoa, kermaa, voita, hapanmaitotuotteita, munia, juustoa) päivittäin. Myös itse tehty luulihaliemi. Mitään pahaa ei tapahdu.
En syö. Kanaa syön n. kaksi kertaa viikossa, punaista lihaa n. kaksi kertaa kuussa.
Kyllä varmaankin välillä syön yli suositusten, mutta en paljoa. Otan lihatuotetta lautaselleni vähemmän siksi, että en vain pidä erityisesti lihasta.
Sinkkuna pääsisin alle. En jaksa edes ajatella, että tekisin itselleni eri ruokaa miehen kanssa.
Noin 350-500g syön päivässä ja tulen aina syömään.
Syön. Mun annoskoko on 100g ja saatan syödä lihaa/kanaa sekä lounaalla että päivällisellä. En tosin joka päivä, usein toinen ateria on kasviksia
En ole syönyt lihaa kohta kahteenkymmeneen vuoteen. Silti lääkäri käski vähentää lihan syöntiä, kun veriarvot olivat päin häränpyllyä. Mieheni puolestaan käyttää erilaisia lihatuotteita likemmäs kaksi kiloa viikossa ja hänellä on kaikki arvot huipussa.
Vierailija kirjoitti:
Lihavalmisteita (makkaraa, leikkeleitä, pekonia, kinkkusuikaleita tms) harvoin.
Lihaa (rasvainen lihasliha, sisäelimet, kana/kukko ei broileri, kala) ja eläinperäisiä muita asioita (maitoa, kermaa, voita, hapanmaitotuotteita, munia, juustoa) päivittäin. Myös itse tehty luulihaliemi. Mitään pahaa ei tapahdu.
Et siis usko ihmisiä jotka ovat työkseen tutkineet noita asioita? Oma mutu parempi?
Juuri söin 200g joka on keskimääräinen annos lihaa per päivä.
Vierailija kirjoitti:
En ole syönyt lihaa kohta kahteenkymmeneen vuoteen. Silti lääkäri käski vähentää lihan syöntiä, kun veriarvot olivat päin häränpyllyä. Mieheni puolestaan käyttää erilaisia lihatuotteita likemmäs kaksi kiloa viikossa ja hänellä on kaikki arvot huipussa.
Kolesterolikin huipussa?
Toisinaan kyllä, mutta välillä tulee syötyä kanaa, kalkkunaa ja kalaakin joten en ajattele sen olevan mitenkään pahasta.
"En sitten tiedä mitä kamalaa tapahtuu jos syö enemmän"
Sitten voi vaikka tuntea olonsa kylläiseksi.
Yksi ongelma lihassa on se että sitä kypsennettäessä syntyy karsinogeenejä.
200 - 300g lihaa tai kalaa päivässä. Liikuntaakin tulee harrastettua.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaankin välillä syön yli suositusten, mutta en paljoa. Otan lihatuotetta lautaselleni vähemmän siksi, että en vain pidä erityisesti lihasta.
Sinkkuna pääsisin alle. En jaksa edes ajatella, että tekisin itselleni eri ruokaa miehen kanssa.
Joskus kun sanoin toisella keskustelupalstalla etten erityisemmin pidä lihasta, joku tuntematon sai siitä sellaisen kohtauksen että... Jostain syystä tuota mieltä ei saa olla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole syönyt lihaa kohta kahteenkymmeneen vuoteen. Silti lääkäri käski vähentää lihan syöntiä, kun veriarvot olivat päin häränpyllyä. Mieheni puolestaan käyttää erilaisia lihatuotteita likemmäs kaksi kiloa viikossa ja hänellä on kaikki arvot huipussa.
Kolesterolikin huipussa?
Kokonais 3,3, hdl ldl triglyt priimaa..
Melkein viisikymmentä vuotta olen syönyt lihaa tai lihasta valmistettuja tuotteita taatusti enemmän kuin tuon määrän ja silti tässä vaan hengissä ollaan. Naurettavan pieni määrä.