Suomalaiset elintarvikkeet, jotka eivät enää ole hyviä
Mikä oli mielestäsi ennen hyvää, nykyään syömäkelvotonta?
Kommentit (60)
Vierailija kirjoitti:
Maustetut jogurtit, ainakin pikareissa - kamalaa laihaa, aromitonta litkua!
Kukaan ei ostaisi sitä kilotavarana.
Philadelphia tuorejuusto. Se oli joskus hyvää. Nyt maistuu B-luokan maitojauheelle, jossa kostukkeena mautonta rahkaa.
Fazerin Sininen - täyteläisin suklaan maku ja karamellimainen aromi puuttuu, tilalla aavistus kitkerää käryä.
Hk:n sininen.
Ne käyttää siinä nykyään jotain syömäkelvotonta rasvaa.
Pandan lakritsi - aromiton, imelä mössö.
Kabanosseissa luusiruja, ei ollut ennen.
Finnairin mustikkamehu. Oli joskus ihanan raikas... nyt ihan järkky rypäle-omena-esanssi.
Valion jäätelöt! Olivat ennen kermajäätelöä ja vanilja miellyttävä. Nyt kerman aromista ei tietoakaan, rasvan tuntu kuitenkin on.
Forssan peruna-ja punajuurisalaatti pilattu geenimanipuloinnilla maistuu todella pahalta, samoin Saarioisten laatikot, melkein kaikki leikkeleet, pikkuleivät, leivokset, jäätelöt ja muut.
Ja kun valittaa tästä muunnetusta tärkkelyksestä, väittävät ettei ole geenimuunneltu, vaan tehty paremmin "säilyväksi".
Maku on näissä kaikissa tosi outo, lisätty kermaa ja voita peittämään mitä?
Ruisleivat maistuu sokerille/makealle ja vehnäjauholle.
Kananmunat. Keltuaisessa oli joskus suoloinen, hyvin maittava maku. Nykyään vastenmielistä, harvoin löytää kelpoja, siis sellaisia että menettelee.
Vierailija kirjoitti:
Valion jäätelöt! Olivat ennen kermajäätelöä ja vanilja miellyttävä. Nyt kerman aromista ei tietoakaan, rasvan tuntu kuitenkin on.
Jos tarkoitat pingviinijäätelöä niin ei ole valio niitä tehnyt kahteenkymmeneen vuoteen
Käytetään halvinta mahdollista raaka-ainetta ja luullaan ettei kukaan huomaa. Sitten ihmetellään kun ei kauppa käy entiseen malliin. Moni ennen hyvä tuote on muuttunut huonoksi.
Kaikki korput, sämpylät, vesirinkelit ym. joita ei enää paisteta tarpeeksi, että olisi se maistuva tummempi paistopinta niissä, samoin sipsit on ihan liian vaaleita. Eivät maistu yhtään miltään. Sähköäkö siinä säästetään maun kustannuksella? Jää kyllä minulta ostamatta.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivat maistuu sokerille/makealle ja vehnäjauholle.
Ruis ei ole muita viljoja terveellisempi. Se vain yleensä käytetään kokonaisena, jolloin mineraaleja ym. enemmän mukana. Mutta jos "ruisleivän" tummuus tulee siirapista, siinä ei ole tuota etua. Ja onko muutenkaan, kun viljan laatu on heikentynyt, mineraalipitoisuus laskenut jne.
Ts. ruisleipä ei välttämättä ole enää mikään "terveysruoka".
Creme Bonjour tuorejuustot. Ennen olivat ihan tavallista tuorejuustoa, nykyisin laktoositonta. Siirtyminen laktoosittomaan toi ainesosiin kaksi E-koodia ja lötkön ja rakeisen koostumuksen
Vierailija kirjoitti:
Kaikki korput, sämpylät, vesirinkelit ym. joita ei enää paisteta tarpeeksi, että olisi se maistuva tummempi paistopinta niissä, samoin sipsit on ihan liian vaaleita. Eivät maistu yhtään miltään. Sähköäkö siinä säästetään maun kustannuksella? Jää kyllä minulta ostamatta.
Päinvastoin, nehän poltetaan yleensä. Luulen, että kärventämisellä yritetään kompensoida huonolaatuisia raaka-aineita.
Vierailija kirjoitti:
Creme Bonjour tuorejuustot. Ennen olivat ihan tavallista tuorejuustoa, nykyisin laktoositonta. Siirtyminen laktoosittomaan toi ainesosiin kaksi E-koodia ja lötkön ja rakeisen koostumuksen
Tää ei tosin oo suomalainen. Sori siitä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valion jäätelöt! Olivat ennen kermajäätelöä ja vanilja miellyttävä. Nyt kerman aromista ei tietoakaan, rasvan tuntu kuitenkin on.
Jos tarkoitat pingviinijäätelöä niin ei ole valio niitä tehnyt kahteenkymmeneen vuoteen
Kuka ne valmistaa?
Maustetut jogurtit, ainakin pikareissa - kamalaa laihaa, aromitonta litkua!