Varastetaanko Lapista paljon poroja, jopa kuparit varastetaan sähköjohdoista niin miksi ei ole ulkomaalaisia porovarasliigoja kun lihan hinta niin korkea?
Varasliigalla voisi olla pakettiauton tai asuntovaunuun tehtynä pieni lihanleikkaustila ja savustamo. Poro napattaisiin tienvarressa ja paloiteltaisiin ja savustettaisiin metsässä- helposti satakin euroa voitaisiin pyytää kilosta savuporoa!
Monet ravintolatkin ostaisivat pimeää poroa ja esimerkiksi kebap- liha korvattaisiin trokareiden myymällä poronlihalla.
Varmasti poroja vaeltajat ja paikalliset syövät, eihän noissa mitään merkkejä ja omistaja ei voi edes tietää kuinka paljon poroja kesän mittaan syntyy!
Rekkaqnhan poroja voisi kerätä jopa satoja yhdessä yössä, heinätukolla vaan houkuttelisi perävaunuun poroja, syrjäisessä paikassa sitten porot lihoiksi ja suoraan vaikka säilykepurkkiin tai jauhelihaksi!
Tätä ihmettelee linja-autossa istuva n34, kohti jäämerta matkalla oleva joka juuri Rovaniemellä söi kotipizzassa poropizzan
Kommentit (5)
Ei ne porot mitään kesyjä ole vaikka tien varressa ovatkin. Ei tuota helppo ole salassa tehdä isommassa määrin varsinkaan.
Suomalainen poro on vain ison koiran kokoinen nykyään, häthätää 50-60 kiloa lihaa korkeintaan. Ja jos poro pelästyy ennen teurastusta, sen elimistö alkaa erittää ureaa lihasten sekaan, eli tulee kuselta maistuvaa ns. "juoksuporon" lihaa.
Ensimmäinen poromies joka kännissä näkee että ei-poromiehen näköinen härvää jotain porojen kanssa ampuu varmasti. Siksi ei ole hyvä bisnes. Itsehän he eivät koskaan syö omia porojaan, vaan porovarkaudet kuuluvat olennaisena osana poromiehen kulttuuriin. Ja kun poromies lopulta kuolee maksakirroosiin, niin varmasti lähisuku ehtii käydä leikkelemässä uudet korvamerkit, ettei vain leskelle ja/tai lapselle jää mitään.
N44, juuri kaksi kuukautta Jäämerellä täynnä, vastaa, että poroilla on paikantimet. Vinkki Kemijärveltä, panta poikki ja metsään ja poro kyytiin ja helevetin kyytiä menemään. Muttei se niin kallista ole täällä toispuolrajaa että kukaan vaivautuisi. Koita myös valasta (hvalkjøtt, jauhelihana toistaiseksi vain Vardøstä).
Onhan tuota yritetty.