Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos laitat tarjolle salaattia salaattikulhossa, sekoitatko itse salaatinkastikkeen tai kaadatko sekaan oliiviöljyn vai laitatko pullot pöytään niin että jokainen itse annostelee öljyn?

Vierailija
26.05.2023 |

Laitatko pöytään esimerkiksi oliiviöljyn, balsamico-pullon ja suolaa tai pippuria niin että halukkaat voivat itse annostella omalle lautaselle?

Vai sekoitatko valmiiksi salaatin joukkoon öljyn tai kastikkeen?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokainen sekoittaa ite. Salaatti menee vähän ällöksi, jos se lilluu öljyssä vähänkin pidempään. 

Vierailija
2/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoitan valmiiksi kastikkeen ja laitan sen salaatin sekaan. Muuten lorahtaa helposti liikaa öljyä tai etikkaa, eikä maku ole tasapainoinen. Minusta salaatinkastike vaatii myös vähän makeutta, varsinkin talvisin vihanneksissa ei ole itsessään sopivasti makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pullot ja pippurimyllyt pöytään. Sappiongelmaisena toivoisin voivani laittaa öljyn salaattiin itse. En sitä kuitenkaan ääneen pyydä, edellytä enkä odota. Kotona maustan salaattini suoraan mausteilla, ilman öljyä. Myös laihduttajat voisivat haluta laittaa salaattikastikkeet itse. 

Vierailija
4/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen kastikkeen valmiiksi erilliseen pulloon ja jokainen saa itse annostella, ei siis balsamico ja oliiviöljypulloja esillä

Vierailija
5/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen kastikkeen valmiiksi erilliseen pulloon ja jokainen saa itse annostella, ei siis balsamico ja oliiviöljypulloja esillä

Millaisella pullolla onnistuu? Eikö helposti jää ylimäärin, kun jopa desilitra on vaikea käyttää, kun öljy on niin energiapitoista? Vai laitatko sitten jääkaappiin?

Vierailija
6/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljyän vieraat sen jälkeen itseni. Kukin voi sen jälkeen vapaasti lisätä öljyä mikäli siltä tuntuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jokainen sekoittaa ite. Salaatti menee vähän ällöksi, jos se lilluu öljyssä vähänkin pidempään. 

Kyllä, minä en halua salaattiini öljyä enkä balsamicoa.

Vierailija
8/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teen kastikkeen valmiiksi erilliseen pulloon ja jokainen saa itse annostella, ei siis balsamico ja oliiviöljypulloja esillä

Millaisella pullolla onnistuu? Eikö helposti jää ylimäärin, kun jopa desilitra on vaikea käyttää, kun öljy on niin energiapitoista? Vai laitatko sitten jääkaappiin?

Olen eri, mutta salaattikastike säilyy kyllä hyvin. Yksinasuvana teen useinkin isomman satsin ja käytän sitä mukaa kuin kuluu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan kastikkeen yleensä erikseen

Vierailija
10/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoitan kastikkeen ensin  kulhon pohjalle ja sitten lopuksi vasta lisään salaattiainekset ja sekoitan juuri ennen tarjoilua. Jos on sipulia tms  laitan ne ensin pehmenemään kastikkeen sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoitan salaatin sekaan aina. Ja salaatti tarjoillaan sitten heti eikä säilötä.

Vierailija
12/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu salaatista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein ei tiedä onko öljy tai kastike valmiiksi sekoitettu sekaan vaikka pullo olisi pöydässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En käytä salaatinkastikkeita, syömättä jää jos kastike on sekoitettu valmiiksi salaattiin.

Vierailija
16/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sekoitan valmiiksi kastikkeen ja laitan sen salaatin sekaan. Muuten lorahtaa helposti liikaa öljyä tai etikkaa, eikä maku ole tasapainoinen. Minusta salaatinkastike vaatii myös vähän makeutta, varsinkin talvisin vihanneksissa ei ole itsessään sopivasti makeutta.

Minä tekisin mieluiten näin, ja juuri ennen tarjoilua. Ja teenkin ystävien kanssa. Perheelle erikseen.

Vanhan ajan sinappikastike on myös todella hyvää, kun tekee joko kypsään keltaiseen ja kermaan tai sitten hyvään oliiviöljyyn. Mutta hyvä öljy ja hyvä etikka on niin nopea.

Vierailija
17/17 |
26.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Antakaa vinkkejä kuinka maustatte salaatin! Minä olen usein syönyt hyvä salaatteja, mutta en ole ikinä onnistunut tekemeään sitä itse.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme kaksi