Kauhea tappelu pojan YO-tarjoiluista, mies vaatii sinne lohikeittoa ja rieskaa, hävettää jo etukäteen
Tosi bönde-meininkiä, sitä paitsi pelkään että vieraissa saattaa olla kala-allergikkoja. Pitääkö se lohikeitto laittaa tarjolle parvekkeelle?
Kommentit (79)
MInusta lohikeitto ja rieska on tasokas tarjottava. Toki joku voi olla allerginen niinkuin aina jollekin vieraissa tarjottavalle. Sen lisäksi voit laittaa oman mielesi mukaisia tarjolle.
Forssan perunasalaatti ja ryynimakkarat ovat oiva tarjoiluvaihtoehto.
Lohikeitto on sopivaa häihin.
Vierailija kirjoitti:
Pahinta on se kämpässä viipyvä kalan haju! Eli ei ei ei!
IKkunat auki vaan, jos ei juhlilla niin sen jälkeen.
Kylläpä nämä rakastuneet parit sitten tappeluita saavat aikaseksi mistä vaan.
Mulla on tapana kysyä aina sankarilta mitä haluaa ja hänen toiveiden mukaan mennään.
Olkoot vaikka take away ruokaa, mut sankari saa sellaiset juhlat kun haluaa.
Lohikeitto ja rieska on hyvin perinteinen juhlatarjottava, myös muualla kuin maaseudulla. Lakkiaistarjottavana harvemmin kuitenkaan on ihan lämmintä ruokaa.
Lohikeitosta tulee kieltämättä kalan haju, vaikka onkin juhlava, maukas ja tyylikäs keitto. Entä jotkin täytetyt rieskat? Tai kasviskeitto+rieskat. Ja pitäähän sen keiton säilytys- ja tarjoilupaikan olla katsottu etukäteen.
Minulta kyllä kysyttiin, mitä haluan tarjoiltavaksi omiin juhliin. Ei siinä tarvinnut vanhempien sen jälkeen tapella.
Mutta Porvoossa on eri meininki.
Jos miehelle se on tärkeää niin on ok. Hän on juhlien isäntä ja et yksin voi päättää siinä mielessä asiasta. Molemmat päätätte jotain, sellaista se on.
Viitaten yhteen aiempaan anoppi-ketjuun, johon tämä trolli liittyy niin tiedoksi: anopin ei ole ok päättää juhlatarjottavia. Eli jos anoppi sanoo, että yojuhlissa pitää olla lihakeittoa, niin ei täydy. Juhlan isäntäväki päättää tarjottavat. Sellaista se on.
Yo-juhlissa ei ole tapana tarjota lämmintä ruokaa, vaan mieluummin pieniä suolaisia ja makeita herkkuja.
Monet vieraat käyvät saman päivänä useammissa juhlissa, ajatelkaas jos olis vaikka neljät lohikeitot peräkkäin. Kyllä siinä tulis selkärangan tilalle ruoto ja kylkiin kasvaisi evät. Ei kovinkaan tyylikästä ole mielestäni mikään keittotarjoilu.
Jos ukko tekee, niin kai se on hänen asiansa.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on tapana kysyä aina sankarilta mitä haluaa ja hänen toiveiden mukaan mennään.
Tiedän muutaman perheen, joissa päähenkilöä ei kiinnosta mitkään tarjoilut, lähinnä kiinnostaa että saa käteistä rahaa niistä kuorista. Mikä toimii teillä ei toimi kaikilla.
En kyllä näe ongelmaa. Se joka vaatii, se tekee. Itse olisin huuojentunut, jos puoliso itse jotain vaatii, niin vastuu sen tekemisestä/ tilaamisesta on sitten hänellä. Ja itse voin keskittyä vaikka kakun tekemiseen tai tilaamiseen. Paistelkoot rieskat tai ostaa.
Toki oikein tehty kalakeitto on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Pahinta on se kämpässä viipyvä kalan haju! Eli ei ei ei!
Jos se haittaa niin sitten ei pidä kutsua naisia ollenkaan.
Ap on PROVO. Tää sama aloitus tulee joka kevät jossain muodossa. (mies/anoppi, kalakeitto/karjalanpaisti ja piirakat)
Miten jaksatte vanhoja muka vitsejä?
1) hae kaupasta valmis lohikeitto
2) käske miestä pukemaan päälleen parhaan pukunsa, kalleimman silkkisolmionsa, nahkakengät ja valkoinen kauluspaita
3) tarjoile keitto ja rieska hänelle niin, että hän syö ne seisaallaan ilman mitään tasoa jolle laskea kumpaakaan.
4) kysy oliko keito paras idea tarjoiltavaksi juhlissa
5) käske miestä viemään puku ja solmio pesulaan
Lohikeiton haju tuntuu koko juhlien ajan epämielyttävältä. Lisäksi myös kaikki keittoa syöneet ihmiset tuoksuvat lohelta. Mukava sitten jutella.
Ja yksi näkökulma lohikeittoasiaan vielä lisää (viestin 16 innoittamana): jos tarjotaan lohikeittoa tai mitä tahansa muuta keittoa, tulee tiskiä sitten vielä reilummin. Pitää olla keittolautaset ja tavalliset tarjoilulautaset erikseen, kun kuitenkin on jotain muutakin pikkusuolaista tarjolla. Osa vieraista varmaan käyttää samaa lautasta suolaiselle ja makealle tarjottavalle, mutta osa ottaa uuden lautasen, kun siirtyy makeisiin. Eli haluaako AP itselleen vielä keittolautasten verran lisää tiskattavaa?
Mitään parempaa ei ole kuin lohikeitto ja rieska. Miksi häpeät parhaita suomalaisia ruokia? Oletko juntti?
Vierailija kirjoitti:
Ja yksi näkökulma lohikeittoasiaan vielä lisää (viestin 16 innoittamana): jos tarjotaan lohikeittoa tai mitä tahansa muuta keittoa, tulee tiskiä sitten vielä reilummin. Pitää olla keittolautaset ja tavalliset tarjoilulautaset erikseen, kun kuitenkin on jotain muutakin pikkusuolaista tarjolla. Osa vieraista varmaan käyttää samaa lautasta suolaiselle ja makealle tarjottavalle, mutta osa ottaa uuden lautasen, kun siirtyy makeisiin. Eli haluaako AP itselleen vielä keittolautasten verran lisää tiskattavaa?
Ei kai juhlien emäntä ole tiskaamassa. Tiskaamaan pyydetään joku auttamaan tai palkataan ulkopuolinen. Ei yo-juhlissa emäntä tiskaa, hyvänen aika! Emäntä juttelee vieraiden kanssa.
Pahinta on se kämpässä viipyvä kalan haju! Eli ei ei ei!