Minkä verran syöt punaista lihaa viikossa tällä hetkellä?
Minä syön päivässä yhden siivun metwurstia tai kinkkua tms, ja ehkä pari kertaa viikossa lihapullan tai jauhelihakeiton.
Mutta vaikka menee uusiin rajoihin, ihmettelen vähäistä määrää suosituksissa.
Kommentit (230)
Pari kertaa viikossa syön jotain valmisruokaa jossa on pieniä määriä lihaa esim. kinkkukiusaus tai lihakeitto, ehkä kerran kuussa hampurilaisen. Leikkeleet on kalkkunaa tai broileria.
Tavallisen viikon aikana punaista lihaa menee yhteensä ehkä noin 700-800g, sisältyen myös leikkeleet.
Punaista lihaa syön lähinnä vain makkarassa. Joka viikko pitää ostaa HK:n sinistä tai Kabanossia tai Willhelmia paketti. Vappuna toki söin useamman nakin. Muuten pidän broilerista ja uunikasviksista. Varsinaisia lihapihvejä punaisesta lihasta tai uunilihoja en juurikaan syö. Sika-nautajauhelihaakaan en enää syö. Olen vaihtanut sen broilerin jauhelihaan. Kaipa voisin lopettaa punaisen lihan syömisen kokonaan, mutta tuota viikottaista makkaraa tulisi kyllä ikävä.
Syön viikossa yhteensä noin 1,5 kg punaista tai vaaleaa lihaa lounaalla ja päivällisellä (n 100 g lihaa/ateria). Noin 700 g on naudan 10 % rasvaa sisältävää jauhelihaa. Ehkä kahden viikon välein syön puolet makkarapaketista eli keskimäärin 75-100 g viikko. Leikkeleitä 100-150 g/viikko. Loput kanaa. Ennen söin enemmän kanaa, mutta ruoan kallistuminen on saanut yhä useammin valitsemaan jauhelihan. Siitä on helppo tehdä isoja keitto- tai pataruokia, josta syö monta kertaa. Välillä korvaan naudan jauhelihaa kananjauhelihalla, mutta pidän enemmän naudan mausta.
En syö kuin leikkeleenä leivällä. Syön yleensä kala- ja kanaruokia.
Voi olla viikkojakin väliä, kun syön sikaa tai nautaa. Kesäaikana tuo sian käyttö kyllä lisääntyy. Ja grillimakkaran.
350 grammaa menee päivässä keskimäärin.
En välttämättä ollenkaan.
Esim. tällä viikolla ruokalistalla on kanansiipiä, lohikiusausta, ja viikonloppuna kenties pitsaa johon tulee mm. tonnikalaa ja katkarapua. Ja tämäkin on poikkeuksellisen "lihaisa" viikko.
Joskus saatan repäistä ja käydä Mäkkäristä hakemassa pari mahdollisimman rasvaista naudanlihaburgeria. Mutta normaalikulutukseni on luokkaa "maksamakkaraa leivän päälle".
En välttämättä ollenkaan. Harvoin tulee ostettua muuta kuin jauhelihaa, enkä sitäkään osta joka viikko. Syön enimmäkseen broileria ja kalaa.
Tosi harvoin syön. Ravintolassa saatan jonkun pihvin ottaa ja kesäisin menee grillimakkaraa välillä.
En syö punaista lihaa edes viikoittain.
Me emme syö punaista lihaa melkein lainkaan arkiruoassa mutta jokin hampurilainen tai pizza kyllä menee sitten siihen kategoriaan. Viikossa siis varmasti alle 100g, kuukaudessa ehkä 300-400g.
Kanaa syömmekin sitten paljon, varmaan melkein kilo viikossa/nuppi.
En syö punaista lihaa terveyssyistä. Autoimmuunisairauteni oireilee vähemmän kun vältän punaista lihaa ja maitotuotteita. Pahimmillaan oireet ovat olleet osittaisia halvaantumisia. Se motivoi tehokkaasti välttelemään ko. tuotteita.
Kiva jos planeetta kun pelastuu. Vaikka ei oikeasti taida vaikuttaa. Vasta tänään luin tutkimuksesta jonka mukaan lehmän tuottama metaani on erilaista ja se kiertää luonnossa eikä vaikuta ilmastoon niinkuin muista lähteistä tuleva metaani. Jossain tiedelehdessä siitä oli juttua.
Kala on kallista. Muuten sitä söisin enemmän.
Punaista lihaa enint.2xviikossa.
Vierailija kirjoitti:
Näitä kun lukee että ihmiset ei käytännössä syö lihaa ollenkaan niin tulee mieleen että mitä hemmettiä ne sit syö? Jotain makarooni pullamössöjä vaan mikä ei sovellu ihmisravinnoksi ollenkaan?
Öö no mun mielestä jos sen lihahyllyn jättää kaupassa huomiotta niin aika lailla kaikki muuhan on ihan lihatonta syötävää täynnä.
Ehkä 700 grammaa, sehän on vain yksi jauhenlihapaketti.