Ruoanlaitto lapsiperheessä on kyllä loputonta
Tänäänkin laittanut kaksi lämmintä ateriaa, leiponut jne.
Kommentit (97)
Oma valinta. Mikset tehny eilen sen verran isoa päivällistä, että loput ois saanu lounaaksi äkkiä mikrossa?
Jep ja mitä isommat lapset, sen enemmän ruokaa menee.
Musta tuntuu ihan näin sinkkunakin, että se on loputonta.
En ole lapsiperhe mutta teen aina ruokaa kolmeksi päiväksi kerrallaan isomman satsin kun teen ja en tekisi joka päivä ruokaa.
Joo täytyy sanoa, että myös itseni yllätti se, että elämässä kaikkein keskeisintä lasten kanssa olikin ruoanlaitto! En ollut mikään kokki aiemmin ja söin itse kotona useimmiten vain kylmiä juttuja, joten oli siinä aikamoinen opettelu kun lapsi tuli taaperoikään! Mutta hyvin olen selvinnyt, erittäin harvoin lapsi syö samaa ruokaa lounaalla ja päivällisellä, ja vielä harvemmin mitään valmisruokaa.
Eipä me lapsettomatkaan ruuatta hengissä pysytä. Joka päivä on syötävä oli lapsia tai ei.
Vierailija kirjoitti:
Musta tuntuu ihan näin sinkkunakin, että se on loputonta.
Sinkulla voi kyllä olla lapsia. Sinkku ei vain ole parisuhteessa.
Voi käyttää järkeään. Esivalmistella, tehdä kerralla samanlaisia juttuja, ison erän jne.
PS. Kaikki ihmiset tarvitsee ruokaa, oli kersoja tai ei. Juu juu, ne kasvaa, mutta saavat kerran päivässä kouluruoan.
Kun ne täyttää 8 vuotta suunnilleen sä otat ne mukaan ruoanlaittoon.
Vierailija kirjoitti:
Voi käyttää järkeään. Esivalmistella, tehdä kerralla samanlaisia juttuja, ison erän jne.
PS. Kaikki ihmiset tarvitsee ruokaa, oli kersoja tai ei. Juu juu, ne kasvaa, mutta saavat kerran päivässä kouluruoan.
Kun ne täyttää 8 vuotta suunnilleen sä otat ne mukaan ruoanlaittoon.
Miksi vasta 8-vuotiaana?
t. tänään 3-vuotiaan kanssa sämpylöitä leiponut
tuet ja laps lisät niin suuria että on varaakin laitella eri juttu on sinkulla me maksamme sinun kokkailu ainekset.
Aina ihmettelen millaisia ne "isommat annokset" oikein on, joita ihmiset neuvoo laittamaan. Yksi päivä tein uunijuureksia, kilon verran perunoita ja jokunen porkkana lisäksi. Sen enempää ei uunipellille mahtunut. Eikä siitä nelihenkinen perhe syönyt kuin puolitoista kertaa. Seuraavana päivänä taas miettimään mitä sitä söisi. Ja aina vastauksena on että ihan sama tai jotain hyvää.
Mitään pakkoa tehdä alusta asti kaksi lämmintä ateriaa päivässä ei ole. Esimerkiksi meillä syödään viikonloppuisin (kun ei ole koulua) aamupala, iltapala, yksi lämmin ruoka ja kaksi välipalaa. Etätyöpäivinä lämmitän pakastimesta itselleni jotain tai syön jonkin valmisaterian lounaaksi.
Päiväkoti- ja kouluikäisethän eivät syö kotona lounasta paitsi viikonloppuna. Jos tekee päivälliseksi ruokaa isomman annokset, tähteista voi kasata pakastimeen valmiita annoksia, jotka voi sitten lämmittää lounaaksi tarpeen mukaan. Jos ruokaa on tehnyt enemmän (vaikka jotain kastiketta), seuraavana päivänä voi keittää riisiä, pastaa tai perunaa ja lämmittää kastiketta. Nopeaa ja helppoa. Tai sitten voi tehdä vaikka makaronilaatikkoa tai jotain muuta vastaavaa pakastimeen.
Toisaalta yksinkertaisen arkiruuan teko ei kovin kauan vie. Jonkin kana- tai jauhelihakastikkeen + yksinkertaisen salaatin tekee puolessa tunnissa alusta asti. Minä käytän kaupan jauhelihaa, sipulia isohkoina paloina, tölkkitomaattimurskaa. Tietysti aikaa kuluu, jos ruokaa tekee hitaasti tai tekee ruokalajeja, jotka ovat hitaita valmistaa.
Tee 10 litraa keittoa niin riittää viikon.
Vierailija kirjoitti:
Aina ihmettelen millaisia ne "isommat annokset" oikein on, joita ihmiset neuvoo laittamaan. Yksi päivä tein uunijuureksia, kilon verran perunoita ja jokunen porkkana lisäksi. Sen enempää ei uunipellille mahtunut. Eikä siitä nelihenkinen perhe syönyt kuin puolitoista kertaa. Seuraavana päivänä taas miettimään mitä sitä söisi. Ja aina vastauksena on että ihan sama tai jotain hyvää.
Keitot, laatikot isoon vuokaan yms.
Jaa? Minä asun sinkkutaloudessa ja olen laittanut tänään (kuten teen joka päivä) aamiaisen ja kaksi lämmintä ruokaa. Kohta keitän päivittäisen iltapuuron, joten miksi valitat?
Vierailija kirjoitti:
Aina ihmettelen millaisia ne "isommat annokset" oikein on, joita ihmiset neuvoo laittamaan. Yksi päivä tein uunijuureksia, kilon verran perunoita ja jokunen porkkana lisäksi. Sen enempää ei uunipellille mahtunut. Eikä siitä nelihenkinen perhe syönyt kuin puolitoista kertaa. Seuraavana päivänä taas miettimään mitä sitä söisi. Ja aina vastauksena on että ihan sama tai jotain hyvää.
Älä käytä uunipeltiä (tarkoitat varmaan sellaista uunin varusteisiin kuuluvaa uunipannua), sillä se on oikeasti aika pieni, vaan hanki iso teräsvuoka, vaikka vähän sen tapainen kuin monessa työpaikkaruokalassa. Siihen mahtuu helposti 2-3 kg kasviksia kypsymään.
Sanos muuta. Itselläni ei ole lapsia, mutta sisarusten perhe-elämää seuranneena en voi kuin ihmetellä miten paljon ruokailuun menee aikaa päivässä. Sehän on toki ymmärrettävää, kun lapset kasvavat koko ajan ja tarvitsevat jonkun tekemään ruoat, mutta näin lapsettomana välillä seuraan sivusta touhua ja mietin miten aikaa ja myös jaksamista voi ruoanlaiton lisäksi jäädä enää paljon muuhun.
Totta. Tuntuu että sinkuillakin loputonta tavallaan, ellei onnistu saamaan joskus valmisversion. Paitsi ne joilla on joku lounaspaikka.
Se on hyvä asia jaksat tehdä ruuat ja leivonnaiset itse.