Oletteko huomanneet, että kaupassa myytävän jauhelihan maku on muuttunut?
Tarkoitan näitä pakattuja jauhelihoja.
Mielestäni parin vuoden aikana liha on oudon makuista, en sitä makua osaa kuvailla. Sanotaanko vaikka härskiintynyt tai muuten oudohko.
Ei oikein tee enää mieli syödä mutta valitettavasti joudun ostamaan nauta-sikaa hinnan vuoksi ja kun sen maustaa hyvin, kyllä sitä sitten syö mielummin kuin nälässä on.
Olen pohtinut, että kai sitä täytyy alkaa ostaa lähituottajalta tai kauppahallista lihoja.
Tässäkin mietin mitä teen kaapissa olevalle jauhelihalle, että ruoka olisi maistuvaa. Lihapullia ehkä, joissa hyvin mausteita ja vielä kastike päälle.
Kommentit (33)
Ihan samaa jauhelihaa se on, kuin ennenkin.
Halpa jauheliha tehdään aina ruhon huonoimmista osista, johon jauhetaan eläimen aivot, munuaiset, sun muu roska.
Paistijauheliha jauhetaan ruhon paisti osista, siksi se on kalliimpaa.
Ostan aina naudan paistijauheliha.
Siitä teen pippuripihvit, lihapullat, ja lihamurekkeen.
Sitä käytän myös keittoihin ja laatikoihin.
Eihän kukaan syö jauheliha ruokia joka ikinen päivä. Joten silloin kun jauhelihaa ostaa, voi ostaa laadukasta jauhelihaa.
Oletko varma että olet ostanut nautasikaa etkä sikanautaa?
Vierailija kirjoitti:
Oletko varma että olet ostanut nautasikaa etkä sikanautaa?
Ostan sekä että. Nauta-sika parempaa mielestäni.
Kannattaa hyvä ihminen ostaa pelkää naudan jauhelihaa, tosin sekin maistuu ja haisee paskalle. Mä en ole ostanut eläissäni nauta sikaa, yök.
Vierailija kirjoitti:
Ihan samaa jauhelihaa se on, kuin ennenkin.
Halpa jauheliha tehdään aina ruhon huonoimmista osista, johon jauhetaan eläimen aivot, munuaiset, sun muu roska.
Paistijauheliha jauhetaan ruhon paisti osista, siksi se on kalliimpaa.
Ostan aina naudan paistijauheliha.
Siitä teen pippuripihvit, lihapullat, ja lihamurekkeen.
Sitä käytän myös keittoihin ja laatikoihin.Eihän kukaan syö jauheliha ruokia joka ikinen päivä. Joten silloin kun jauhelihaa ostaa, voi ostaa laadukasta jauhelihaa.
Laatikkoruokasi menevät ainakin pilalle paistijauhiksella, se kun on liian rasvatonta. Tai sitten joudut holvaamaan lisärasvaa, jonka voi välttää käyttämällä yli 20 % rasvan lihaa. Tietysti jos olet tottunut kuiviin korppuruokiin, niin mikäs siinä. Jos et usko, kysy joltakin lihamestarilta.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa hyvä ihminen ostaa pelkää naudan jauhelihaa, tosin sekin maistuu ja haisee paskalle. Mä en ole ostanut eläissäni nauta sikaa, yök.
Kokeilepa seuraavan kerran possujauhelihaa. Yleensä se on alle 10 % rasvaista, moneen ruokaan paljon parempi kuin yhtä rasvainen nautajauhis.
Se jauheliha missä on sikaa haisee ihan kuolemalle. Nauta ei haise niin pahalle.
Olet vain tottunut raakakypsentämättömään lihaan.
En ole huomannut. Ostan ja käytän naudan jauhelihaa.
Ainakin jossain usein Citymarketeissa tarjouksessa olevassa nautasiassa on mielestäni aiempaa paljon enemmän sianlihaa ja se maistuu voimakkaasti sialta. Olen tästä asiasta varma, koska olen pakastanut tuota tarjousnautasikaa ja käyttänyt sitä vuorotellen tuoreena ostamani kanssa, siis välillä "vanhaa makua" ja välillä uutta. Minulla on yhä pakastimessa muutama paremman makuinen entisenlainen pakkaus. Jauhelihasta tulee myös aiempaa enemmän nestettä. Sen takia olen siirtynyt ostamaan mieluummin muita lihoja. Huomasin maun muuttumisen siis ihan tämän talven aikana. Vielä syksyllä nautasian maku oli ihan ok.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin jossain usein Citymarketeissa tarjouksessa olevassa nautasiassa on mielestäni aiempaa paljon enemmän sianlihaa ja se maistuu voimakkaasti sialta. Olen tästä asiasta varma, koska olen pakastanut tuota tarjousnautasikaa ja käyttänyt sitä vuorotellen tuoreena ostamani kanssa, siis välillä "vanhaa makua" ja välillä uutta. Minulla on yhä pakastimessa muutama paremman makuinen entisenlainen pakkaus. Jauhelihasta tulee myös aiempaa enemmän nestettä. Sen takia olen siirtynyt ostamaan mieluummin muita lihoja. Huomasin maun muuttumisen siis ihan tämän talven aikana. Vielä syksyllä nautasian maku oli ihan ok.
Olisipa kätevää, jos niihin pakkauksiin olisi merkitty, mitä ne sisältävät ja kuinka paljon, niin ei tarvitsisi kautta rantain "huomata" tuollaisia. Siis ei hitto mitä uunoja tällä palstalla on. :D
Ehkä ootkin ostanut jauhenlihaa 🧐
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainakin jossain usein Citymarketeissa tarjouksessa olevassa nautasiassa on mielestäni aiempaa paljon enemmän sianlihaa ja se maistuu voimakkaasti sialta. Olen tästä asiasta varma, koska olen pakastanut tuota tarjousnautasikaa ja käyttänyt sitä vuorotellen tuoreena ostamani kanssa, siis välillä "vanhaa makua" ja välillä uutta. Minulla on yhä pakastimessa muutama paremman makuinen entisenlainen pakkaus. Jauhelihasta tulee myös aiempaa enemmän nestettä. Sen takia olen siirtynyt ostamaan mieluummin muita lihoja. Huomasin maun muuttumisen siis ihan tämän talven aikana. Vielä syksyllä nautasian maku oli ihan ok.
Olisipa kätevää, jos niihin pakkauksiin olisi merkitty, mitä ne sisältävät ja kuinka paljon, niin ei tarvitsisi kautta rantain "huomata" tuollaisia. Siis ei hitto mitä uunoja tällä palstalla on. :D
Sama valmistaja, sama tuotenimi, sama pakkaus. En ole tarkkaillut lihapitoisuuksia mutta selkeästi sisältö on muuttunut huonompaan. Sianliha maistuu paljon aiempaa voimakkaammin. Siksi olen siirtynyt ostamaan pelkkää kanaa tai nautaa.
Nyt kun kerran trollasit kävin pakastimellani tarkistamassa asian. Atrian nauta-viljaporsas jossa puolet pitäisi olla nautaa, mutta porsaan maku tunkee nykyään läpi ja peittää naudan maun.
Ostamme yleensä kaikki lihatuotteet lihakaupasta. Jauheliha jauhetaan paikanpäällä, siitä palasta, mistä haluamme. Lihamestari on avulias ja mukava; hinnat tosin jonkin verran korkeammat... Lihaa ei kuitenkaan osteta/ syödä joka päivä... (ulkomailta)
Se liha tulee Bahmutista. Siinä lukee pienellä, että saattaa sisältää pieniä määriä nikkeliä.
Siksi käydäänkin ostamassa jauheliha lihakaupasta eikä marketista. Samalla voi ostaa vaikka palvikinkkua siivuina. Tiedän, että ei ei ole mahdollista kaikille mutta kun se liike on ensinnäkin muun kauppa-asioinnin varrella ja toisekseen, voi ostaa sen määrän mitä haluaa, niin hyvä niin. Kalaostoksia varten on sitten kauppahalli.
En ole huomannut että jauhenliha olisi muuttanut makua. Ostan aina halvinta kotimaista tuotemerkiltä kun haluan kyykyttää tuottajia jotka ei arvosta työtään vaan valittavat kaikesta. Kun ammattiylpeyd palaa niin ostan kunnon lihaa josta tuottaja kun saa enemmän rahaa
Elämää kannattaa elää eikä valittaa joka asiasta
Olen ostanut naudan rotukarjan paistijauhelihaa ja se maistuu kuin väkevältä, happamalta ja härskiintyneeltä kun siitä tekee pihvejä. On ehkä liian kauan riiputettu naudanlihaa, ennen myyntiinlaittoa.
Rasvainen liha on paremman makuista, mutta kun se rasva ei ole terveellistä.
En käytä lihaa paljoa, mutta yleensä ostan nautaa.
TET-harjoittelussa olevat nuoret pesevät jauhelihan ja pakkaavat sen sitten uudestaan kaupan takahuoneessa.
T:Kauppias