Jos ostaa ruukkuyrttejä, esimerkiksi basilikaa tai ruohosipulia, voiko ylimääräisen pilkkoa ja laittaa pakastimeen ja käyttää myöhemmin ruoanlaitossa?
Kärsiikö maku tai koostumus pakastamisesta vai käykö jatkossakin ruoanlaittoon.
Harvoin tarvitsee kokonaista ruukkua.
Kommentit (17)
Lähes kaiki voi. voit myös sekoittaa yrttiöljyn ja pakastaa palasina, joita käytät ruuan laitossa.
Vierailija kirjoitti:
Lähes kaiki voi. voit myös sekoittaa yrttiöljyn ja pakastaa palasina, joita käytät ruuan laitossa.
Voiko öljyä pakastaa? En ole koskaan kuullut. Öljyä ja yrttejä sekaisin ja pakkaseen? Miten käyttää ruoanlaitossa?
Kannattaa pakata niin tiiviisti ettei esim. sipuli hajusta muita pakasteita kuten jäätelöä.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa pakata niin tiiviisti ettei esim. sipuli hajusta muita pakasteita kuten jäätelöä.
Hyvä pointti. Sipuli on todella voimakas ja hajustaa ja maustaa muut tuotteet jos ei ole tiivis pakkaus.
No entä miten se kannattaa laittaa ruukkuun kasvamaan, että saa jatkossakin satoa?
Vierailija kirjoitti:
No entä miten se kannattaa laittaa ruukkuun kasvamaan, että saa jatkossakin satoa?
Tämäkin hyvä vaihtoehto. Ruohosipuli tuotti toisen mokoman leikkaamisen jälkeen.
Ruohosipulin, persiljan ja tillin loput pakastan. Basilikan lopun säilön oliiviöljyyn valkosipulin kanssa ja käytän salaatinkastikkeena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No entä miten se kannattaa laittaa ruukkuun kasvamaan, että saa jatkossakin satoa?
Tämäkin hyvä vaihtoehto. Ruohosipuli tuotti toisen mokoman leikkaamisen jälkeen.
Minä lykkäsin kymmenkunta vuotta sitten maahan ja kesäisin tuottaa vieläkin hyvin. Osan kuivaan, osan käytän tuoreena.
Mä laitan aina eri yrttisekoituksia jääpalamuotteihin ja päälle hiukan oliiviöljyä, kun ne on ollut muutaman tunnin pakastimessa irroitan palat muotista ja laitan ikean uudelleen suljettavaan pussiin. Helppo käyttää ruuanlaitossa pala kerrallaan
Vierailija kirjoitti:
Mä laitan aina eri yrttisekoituksia jääpalamuotteihin ja päälle hiukan oliiviöljyä, kun ne on ollut muutaman tunnin pakastimessa irroitan palat muotista ja laitan ikean uudelleen suljettavaan pussiin. Helppo käyttää ruuanlaitossa pala kerrallaan
Minä olen pakastanut jääpalapussissa ja se sitten pakasterasiaan, ettei tuoksut leviä.
Asun ulkomailla ja täällä myydään pakastettuna yrttejä :)
Silppuaisin ja heittäisin pussissa pakastimeen. Ei toki ihan ajaa tuoreen asemaa esimerkiksi tomaatin kanssa basilika mutta yleisesti ruuanlaitossa oikein mainio lisä.
Voi pakastaa makaronien keitinliemeen sekoitettuna myöhempien aikojen käyttöä varten.
Voi.