Millaisia salaatteja/raasteita teette arkiruokien lisukkeiksi?
Kommentit (43)
Nostan, tulee jo korvista ainaiset tomaattilohkot😐
Ap
Ei ihan mitä kysyttiin, mutta: Mä en ole ikinä oppinut oikein syömään (saati tekemään) salaatteja, niin mulla on aina jotain lämpiä kasviksia ruualla ja usein pilkottuja porkkanoita/bataattia/tms. raakana. Eli omasta mielestä salaattia ei ole pakko syödä, jos ei halua
Porkkanaraastetta, jossa ananasta tai appelsiinia, punajuuriraaste sinihomejuustolla tai pähkinöillä tai omenalla. Lantturaaste johon laitan sekaan palsternakkaa ja piparjuurta. En syö ollenkaan kasvihuonevihanneksia talvella
En yhtikäs mittään, kerrassa mittään.
Näin pienituloisena, Pikkelöidyt juurekset on näin talviaikaan omia suosikkeja.
Sitten taas kesällä puolestaan villiyrttisalatit, koska ovat ilmaisia
En syö lisukesalaatteja käytännössä ollenkaan. Syön lounaaksi salaattia, sellaista ruokaisaa johon laitan jotain proteiinia (liha, kala, juusto, tofu, pavut). Mutta illalla kun syön sitten päivälliseksi jotain lämmintä ruokaa, en minä sen kanssa enää mitään salaatteja syö. Joskus laitan jotain yhtä tai kahta kasvista, jos olisi vaikka lihapullia ja muusia, niin vaikka keitettyä porkkanaa ja kukka- tai parsakaalia. Jonkun kalapihvien kaveriksi voisin vähän kurkkua, fenkolia ja tilliä pilkkoa. Mutta en viitsi erikseen salaatteja sekoitella. Usein ne kasvikset on itse lämpimässä ruoassa, esim. wokissa, pastakastikkeessa yms.
Köyhän salaatti: kaalia, porkkanaraastetta ja sekaan etikkaa + pippuria
Joskus laitan porkkanaraasteen joukkoon pakastimesta noukittuja puolukoita/ rusinoita.
Myös lantturaaste on hyvää, jos vielä löytää jostain kaupasta napakoita lanttuja...
Jauhelihakastikkeen päälle raastan yleensä 200 grammaa palvikinkkua.
Hyvä ja terveellinen lisä. NAM.
Kaalisalaattia, jonka kastikkeeseen laitan sitruunaa, öljyä, seesamiöljyä ja chiliä. Kaalin lisäksi välillä porkkanaa tai paprikaa. Päälle voi laittaa korianteria tai maapähkinöitä.
Talvisin syön enemmän lämpimiä vihanneksia, odotellaan kesää niin tomaatitkin taas maistuu. Keitetty parsakaali on hyvää, sekaan sitruunaa ja oliiviöljyä. Tykkään myös vihreistä pavuista, laitan pakastepapuja pannulle ja kypsennän, kun ovat sulaneet lisään suolaa, oliiviöljyä ja balsamicoa.
Syön aina lämpimän ruoan lisukkeena salaattia. Pienestä asti on ollut näin, niin tuntuisi tosi oudolta jos ei salaattia olisikaan.
Yleensä laitan salaattiin jääsalaattia, miniluumutomaatteja ja kurkkua. Usein myös viinirypäleitä, avocadoa, appelsiinia tai veriappelsiinia tai omenaa. Joskus laitoin myös raakaa kesäkurpitsaa, sekin oli hyvää.
Jääsalaatti + avocado + omena + kurkku + salaatinkastike, nam.
Kuka jaksaa jotain salaatteja tehä, en tee ikinä. Ja ihan älyttömän kallistakin.
Jääkaapista löytyy aina perussalaatti, jossa on lehtikaalia, jäävuorisalaattia, kesäkurpitsaa, porkkanaa, paprikaa ja miniluumutomaatteja.
Orange Cucumber Salad
Vierailija kirjoitti:
Kuka jaksaa jotain salaatteja tehä, en tee ikinä. Ja ihan älyttömän kallistakin.
Kuka ei jaksa tehdä salaattia. Salaatin tekoon menee ehkä kymmenen minuuttia.
Kala/äyriäissalaatit maistuvat.
Perinteinen suomalainen kesäpöydän herkku.
Kommenttien vähäisyydestä, ja salaatin "vähättelystä", päätellen taitaa olla monilla juurikin vain niitä tomaattilohkoja ja ehkä kurkkua siinä lautasella hieman ruoan kaverina...jos niitäkään.
Ap
En oikeastaan koskaan tee salaatteja. Syön kyllä jos joku muu tekee, mutta itse en viitsi väsätä. Syön kasvikset yleensä joko raakoina sellaisinaan tai pakastevihanneksina, jotka kypsennän joko mikrossa tai pannulla.
50 Easy Side Salads That Go With Any Meal
Pohja on aina suunnilleen sama: salaatinlehtiä (usein Pehtoorin salaattia, Kartanonsalaattia tai muuta ruukkusalaattia), paprikaa, kurkkua ja tomaattia. Extra virgin oliiviöljyä + acetinoa, paahdettuja siemeniä.
Loput riippuu sitten siitä, onko salaatti tarkoitettu vain alkuruoaksi vai halutaanko sen olevan täyttävämpi (itse en yleensä syö päivällisellä muuta kuin salaattia ja jotain proteiinia sen kanssa). Silloin laitan mukaan esim. pähkinöitä, kikherneitä tai papuja, lisää vihanneksia (esim. parsakaali, ruusukaali) tai hedelmiä (esim. viinirypäleet, mandariini).